Publicat pe Lasă un comentariu

Zece motive pentru care ar trebui să aveți instalat un sistem de filtrare a apei

sistem de filtrare a apei

Apa este sursa vieții. Acesta este motivul pentru care accesul la apă curată și sănătoasă în casele noastre este atât de important pentru noi. Fie că dorim un mediu confortabil, dușuri revigorante sau chiar o băutură bună într-o zi fierbinte, apa care curge din robinetele noastre este vitală atât pentru bunăstarea noastră, cât și pentru plăcerea vieții noastre. Acesta este motivul pentru care atât de mulți oameni decid să investească într-un sistem de filtrare a apei.

Filtru de apă de la robinet

Apa filtrată nu numai că are gust și performanțe mult mai bune decât apa nefiltrată, dar poate avea și beneficii pentru sănătatea ta și a familiei tale. Există o mulțime de articole despre beneficiile apei filtrate, dar, după cum știm cu toții, prea multe informații pot fi confuze. Facem lucrurile cu adevărat simple și vă oferim zece motive ușor de înțeles pentru care ar trebui să aveți instalat un sistem de filtrare a apei.

Zece motive pentru care ar trebui să aveți instalat un sistem de filtrare a apei
Apa filtrata

Pot sa apară probleme la apa de la robinet?

În Romania suntem foarte norocoși să avem o rețea de furnizori de apă și reglementări privind apa care ne asigură accesul la apă curată și sănătoasă de la robinet. Cu toate acestea, este inevitabil să apară ocazional încălcări ale siguranței apei. Veți dori în mod natural să vă protejați pe dvs. si pe cei dragi de acestea. O modalitate de a face acest lucru este să montați un filtru de apă de la robinet. În 2017, un raport al Curtii de Conturi Europene constata, ca in tara noastră, citez: „există în continuare zone în care apa din rețeaua publică de distribuție care ajunge la cetățeni nu este pe deplin conformă cu standardele UE.”

Zece motive pentru care ar trebui să aveți instalat un sistem de filtrare a apei
Apa tulbure din rețeaua de apa potabila

Apa filtrată are un gust fantastic

Pe măsură ce călătorești prin Romania, s-ar putea să observi diferențele mari în ceea ce priveste gustul si mirosul apei de la robinet. felul în care apa gustă și miroase. Unele dintre probleme referitoare la gust sunt legate de duritatea sau moliciunea apei regionale. Dar un alt motiv al gustului neplcut se datoreaza metodelor de tratare a apei. Si in primul rand putem aminti aici gustul de clor.

Apa este de departe cea mai sănătoasă băutură pentru familia ta. Dacă ați observat că gustul ceaiului sau al cafelei este ciudat, acum ar putea fi un moment bun să luați în considerare un filtru de apă.

Filtrele de apă potabilă elimină clorul

Nimeni nu vrea să simtă gustul si mirosul de clor cand bea apa de la robinet sau se racoreste într-o piscină. Dar pentru unele case, gustul și prezența acestuia reprezintă o problemă reală. Companiile de apă folosesc dezinfectanți pe bază de clor pentru a-și menține rețelele de conductele sănătoase, așa că nu este de mirare că il gustăm uneori în apa de la robinet. Cele mai bune filtre de apă îndepărtează clorul, lăsând o apă dulce in pahar și baia mirosind placut.

Sisteme ultrafiltrare si sisteme filtrare Aquapur Valrom

Sistemele de filtrare a apei sunt foarte convenabile

Aveti probleme cand ridicati si transportati apa îmbuteliată cumparata deseori de la supermarket? Sau nu știți unde sa o mai depozitați in casa?
Veți fi încântați să auziți că există o modalitate de economisire a timpului și a spațiului pentru a vă bucura de apă filtrată curata si sănătoasă direct de la robinet.
Filtrele de apă se potrivesc perfect sub chiuvetă și pot fi conectate la o baterie separata.
Cu un sistem atât de ordonat și fără efort, consumul unei ape curate poate fi din nou la fel de simplu ca și deschiderea robinetului.

Filtrele de apă de la robinet elimină agenții patogeni

Agenții patogeni sunt organisme vii care pot răspândi boli. Există patru tipuri principale: microbi, virusuri, paraziți, prioni.
Toti acestia pot provoca boli la om. Standardele de apă din tara noastra sunt ridicate, dar microorganismele sunt prezente inevitabil chiar si în sistemele noastre de distribuție.
Microbii neplăcuti precum E. coli, campylobacter, giardia, salmonella, legionella și cryptosporidium au potențialul de a intra în casele noastre prin apa potabilă contaminată.
Din fericire, astfel de evenimente sunt rare in cazul apei din reteaua de distributie a apei, dar unul dintre beneficiile apei filtrate este liniștea sufletească.

Agentii patogeni vazuti la microscop

Apa filtrată este o opțiune excelentă dacă sunteți gravidă

Sarcina aduce cu sine un imens sentiment de responsabilitate pentru sănătatea noii vieți care crește în interiorul tău. Este firesc să îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău și obișnuit să-ți faci griji cu privire la mâncarea și băutura sănătose.
Apa de la robinet din Romania este de obicei sigură în timpul sarcinii. Aveți îngrijorări cu privire la contaminanți precum plumbul, nitrații sau bacteriile? Montarea unui filtru de apă potabilă vă va ajuta să vă liniștiți mintea.
De asemenea, v-ar putea ajuta să faceți față acelor schimbări ciudate de gust asociate adesea cu a fi însărcinată.

Filtrarea Valrom elimină mineralele inutile

Toată apa conține minerale naturale. Prezența acestor substanțe chimice depinde de sistemele de roci și conducte prin care curge apa dvs. înainte de a ajunge la dumneavoastră acasă.
Ele sunt, în general, inofensive și uneori bune pentru noi, dar mineralele pot cauza probleme precum țevile infundate cu depuneri de calcar, aparatele deteriorate și mult efort pentru curățenie.
Daca utilizati un sistemul de osmoză inversă acesta va elimina mineralele precum: fluor, plumb, calciu, mangan etc.
In urma procesului de osmoza inversa, sistemele RO retin microorganismele si orice alta substanță, cu exceptia apei, intr-o proportie de 90-97%.

Statii osmoza Aquapur Valrom
Statii osmoza Aquapur Valrom

Montarea unui sistem de filtrare a apei de la robinet vă poate economisi bani

Economie de bani cu incalzire in pardoseala

În timp ce montarea unui sistem de filtrare a apei reprezintă o cheltuială inițială, este insa și o modalitate de a economisi bani.
Calculați cât cheltuiți în mod regulat pe apă îmbuteliată. Gândiți-va cata apa ati lasat sa curga la robinet ca nu va placea culoare sau gustul.
Puneți aceste lucruri în balanta cu costul achizitiei si întreținerii unui filtru de apă.

Si comparati pretul de 200-300 de lei (cat costa un astfel de sistem de filtrare) cu cele de mai jos.

Sistem filtrare apa potabila PUR 3 10

Apa de la robinet poate conține urme de pesticide agricole

Regiile de disitributie captează apa din mai multe surse, in general rauri. Acestea preiau de lungul cursului si apa ce provine din zona terenurile agricole.
Aceasta înseamnă că sunt susceptibile la contaminarea cu excesul de îngrășăminte, cum ar fi nitrații. Ați putea fi surprins să auziți că tarile europene aprobă în prezent utilizarea multor pesticide agricole și horticole diferite.
Acestea sunt aplicate pe scară largă și intră inevitabil în sistemele noastre de apă.
În perioadele de inundații, este, de asemenea, obișnuit ca nămolul animal să intre în râuri și pâraie.
Filtrele de apă elimină riscul ca acești contaminanți să intre în casa ta.

Un filtru de apă vă va oferi liniște sufletească

Cei mai mulți dintre noi ne dorim doar ce este mai bun pentru familiile noastre cat și pentru noi înșine. Vrem ca in casele noastre să existe medii sigure și curate, unde să ne putem relaxa și să ne petrecem timpul împreună.


Acest lucru nu este atat mult și este mai ușor de obținut decât credeți.
Montând un sistem de filtrare a apei de la robinet, puteți garanta disponibilitatea celei mai sigure ape de baut.
Si cu cel mai bun gust pentru toată familia cat și pentru musafirii sau vizitatorii dvs.

Va oferim prețuri competitive pentru o larga gamă de filtre, statii de osmoza si dedurizatoare de apă. Echipa noastră de experți vă va ajuta să alegeți filtrul de apă potrivit pentru casa sau afacerea dvs., iar noi vom fi acolo pentru a vă răspunde întrebărilor pe tot parcursul procesului de la achiziție pana la montaj.

Sistem Aquapur Valrom
Sistem Aquapur Valrom
A fost de ajutor acest articol?
DaNu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *