Pastile sare dedurizator

Tot ce trebuie să știți despre sarea pentru statiile de dedurizare a apei

Ce este sarea de dedurizare a apei?

Sarea este o componentă esențială (și consumabilă) a unui sistem de dedurizare a apei. După cum sugerează și numele, sarea pentru statiile de dedurizare a apei este utilizată pentru tratarea sau „înmuierea” apei dure.

Pentru a afla dacă aveți nevoie de un sistem de dedurizare a apei, trebuie mai întâi să stabiliți dacă apa din casa dvs. este dură sau moale. Puteți face analiza apei la un laborator atestat sau testați-o singur cu unul din kit-urile existente pe piață.

Aveți nevoie de un dedurizator de apă daca apar anumite semne de avertizare. Acesta pot fi: tulburarea apei de la robinet, petele albe la duș ori cadă sau eficiența redusă a aparatelor de uz casnic, cum ar fi mașina de spălat și mașina de spălat vase.

Pastile sare dedurizator - sarea pentru statiile de dedurizare
Pastile sare dedurizator

Duritatea apei

Ca sa înțelegem mai bine ce rol are sarea in procesul de dedurizare a apei trebuie sa aflam ce inseamna apa dura (apa tare).
Definiția simplă a durității apei este cantitatea de calciu și magneziu dizolvate din apă. Apa dură este bogată în minerale dizolvate, în mare parte calciu și magneziu.

Apa dura - Apa moale - sarea pentru statiile de dedurizare
Apa dura – Apa moale

Efectele apei dure

Este posibil să fi simțit efectele apei dure, la propriu, ultima dată când te-ai spălat pe mâini. În funcție de duritatea apei, după ce ați folosit săpun pentru a vă spăla, s-ar putea să fi simțit că a rămas un film cu reziduuri pe mâini.
În apa tare, săpunul reacționează cu calciu (care este relativ ridicat în apă dură) pentru a forma „spumă de săpun”. Când utilizați apă tare, este nevoie de mai mult săpun sau detergent pentru a curăța lucrurile, fie că sunt mâinile, părul sau rufele.

Dupa ce ati folosit mașina de spălat vase ați scos paharele și ați observat pete sau urme albe pe ele? Acestea sunt reziduuri de apă dură ce nu sunt periculose, dar sunt inestetice.

Multe consumatori industriali dar si rezidentiali de apă sunt îngrijorați de duritatea apei. Atunci când apa tare este încălzită, cum ar fi într-o centrala termica, se pot forma depuneri solide (cruste) de carbonat de calciu.

Această depuneri reduc durata de viață a echipamentelor, cresc costurile încălzirii apei. Vor reduce eficiența încălzitoarelor electrice de apă (boilere, centrale termice) și poate înfunda conductele.

Acumularea de minerale va apărea și în filtru de cafea de acasă. Pentru acest motiv unii oameni folosesc oțet pentru a-l curata. Aciditatea oțetului ajută la dizolvarea particulelor minerale prin încărcarea lor. Aceste particule nou încărcate devin atrase de sarcinile pozitive și negative din apă și pot fi spălate cu ușurință.

Apa dură este o apă care are un conținut ridicat de minerale (in special calciu si magneziu). Acestea au efecte negative asupra sanatatii, aparatelor de uz casnic, a instalațiilor sanitare și a țevilor.

Depuneri calcar masina de spalat
Depuneri calcar masina de spalat

Ce rol are sarea pentru statiile de dedurizare?

Pentru a elimina „duritatea” apei, pastilele de sare si rășina sunt utilizate într-un dedurizator de apă pentru a stimula schimbul de ioni.
Rasina cationica este imbogatita cu ioni de sodiu (incarcati pozitiv) din pastilele de sare. In momentul in care apa dura străbate zona cu rasina, ionii de calciu si magneziu (cu sarcina pozitiva mai mare) vor inlocui ionii de sodiu si apa devine moale.

In momentul in care rasina cationica s-a saturat cu ioni de calci si magneziu, statia de dedurizare va trece intr-un proces de regenerare. Acesta poate fi programat sa se realizeze fie la un anumit timp, fie la un anumit volum de apa tratata.
Etapele regenerării sunt:
– Spălare inversă a patului de rășină (sau mediu filtrant);
– Alimentarea cu saramură a patului de rășină (sau mediu filtrant);
– Clătirea patului de rășină (sau mediu filtrant);
– Reumplerea cu apă a rezervorului de saramură.

Pastile de sare pentru statie dedurizare min 99.5% NaCl sac 25 KG Valrom

Câtă sare ar trebui să fie în dedurizatorul meu de apă pentru casă?

Consumul de sare variază în funcție de tipul de statie de dedurizare utilizata.
Statiile de dedurizare inteligente utilizează cicluri personalizate care se potrivesc cu consumul de apa din gospodărie sau din cadrul activitatiilor economice in care sunt folosite.
Prin urmare, folosesc cea mai mică cantitate de sare pentru dedurizare.

sarea pentru statiile de dedurizare

Dacă observați un consum crescut de sare la același volum de apa dedurizata, acesta indică o problemă cu sistemul de dedurizare. În mod similar, consumul scăzut poate fi, de asemenea, un alt semn ca este nevoie de o verificare a sistemului.
Procesul de regenerare dizolvă încet pastilele de sare din rezervorul de saramură. Deci, la un moment dat, va trebui să adăugați mai multe pastile în rezervor.
Cât de des va trebui să adăugați pastile de sare? Factorii care influențează consumul de sare de dedurizare sunt:
– Dimensiunea rezervorului dvs. de saramură
– Cât de dura este apa pe care o folosesti
– Câte persoane locuiesc în casa ta
– Câtă apă consumă gospodăria ta

Sunt si dedurizatoare care folosesc adesea sare în mod nediscriminatoriu, pe baza unor reglaje pre-programate, fara a tine cont de consumul real de apa tratata. Pot consuma multa sare și pot avea un impact negativ asupra calității apei.

O gospodărie de patru persoane folosește în medie 300 de litri de apă pe zi, dar cantitatea de sare de care aveți nevoie depinde, de asemenea, de duritatea apei și de sistemul dvs. de dedurizare a apei . Este important să vă verificați nivelul de sare cel puțin o dată pe lună și să umpleți după cum este necesar.

Dacă uitați să vă verificați nivelul de sare și rezervorul dvs. este gol, veți începe să observați rufe murdare, pete pe ușa cabnei de dus și săpun care nu vrea să faca spuma. Dacă rămâneți fără sare, rețineți că poate dura câteva zile pentru a obține din nou apă tratată în toată casa. Poate dura mai mult de un ciclu de regenerare pentru a înmuia complet apa din casa ta. Menține nivelul de sare in rezervor cel puțin la jumătate plin în orice moment. Dacă uitați, pur și simplu nu veți avea apă dedurizata.

Există probleme de sănătate cu consumul de apă dedurizată?

Pentru majoritatea oamenilor, consumul de apă dedurizata nu prezintă niciun risc cunoscut pentru sănătate. Cantitatea suplimentară de sodiu consumată este de obicei nesemnificativă în raport cu cantitatea totală de sodiu consumată printr-o dietă normală. O persoană care urmează o dietă cu sodiu restricționată din punct de vedere medical ar trebui totuși să se consulte cu medicul dacă intenționează să consume în mod regulat apă dedurizata.

Sarea pentru statiile de dedurizare este sigură pentru animalele de companie?

Este sigura pentru animale de companie și oameni, atâta timp cât o utilizați conform instrucțiunilor producătorului. Cu toate acestea, nu este o alternativă sigură la sarea de masă și nu trebuie utilizata pentru a mânca sau a găti. Există câteva tipuri de pești care ar putea avea o reacție adversă la apa dedurizata, așa că vă recomandăm să cereți sfatul specialistului. Sarea pentru statiile de dedurizare trebuie păstrată întotdeauna în siguranță si nu la îndemâna oricăror animale de companie sau copii.

Sarea de dedurizare poate fi folosita în mașinile de spălat vase?

Mașinile de spălat vase care utilizează apă moale vor produce vase mai curate și vor avea o viata mai lunga datorita evitarii depunerilor de calcar. Unele mașini de spălat vase au propriul dedurizator de apă încorporat, care necesită sare pentru mașina de spălat vase. Deși, teoretic, ați putea folosi sare de dedurizator în mașina de spălat vase, nu veți avea nevoie, deoarece sistemul dvs. va fi „înmuiat” deja apa înainte de a intra în mașina de spălat vase.

Pentru ce altceva se poate folosi sarea dedurizator de apă?

Sarea trebuie utilizată împreună cu un sistem de dedurizare a apei pentru a produce apă moale. Singura sau amestecata cu alte ingrediente, nu poate fi folosit la gătit sau pentru consum. Are și alte câteva utilizări. Cristalele de sare pot fi folosite pentru topirea gheții sau zăpezii, curățarea unor metale și uciderea buruienilor. O puteți folosi și pentru a scăpa de melci din grădina dvs. de legume.

Recomandari pentru sarea de dedurizare

Atâta timp cât este depozitată într-un loc uscat, sarea de dedurizare a apei trebuie să dureze mult timp. Dacă găsiți o crustă dură sau un nămol gros în rezervorul dvs. de saramură, trebuie să vă ocupați de el cât mai curând posibil, deoarece poate fi un semn de depunere în sare, care este efectiv o barieră de sare care împiedică amestecul de sare și apă în rezervor . Expertul dvs. în întreținere vă va putea ajuta cu sfaturi despre cum să faceți față și să evitați risipa de sare.

NU adaugati sarea fărâmițată de pe fundul sacului

Ati observat ca la fundul sacului cu pastile de sare gasiti foarte des sare macinata. Acest lucru este inevitabil pentru ca sarea este ambalata in saci de plastic sau rafie ce au in mod obisnuit 25 kg. Deci manipularea acestora este destul de greoaie. Incercati sa evitati folosirea acesteia si sa alimentati rezervorul de sare doar cu pastile intregi.

NU cumparati niciodata sare pentru dedurizator de slaba calitate (ieftina)

Nu alegeti sarea de dedurizare dupa cel mai mic pret. Trebuie sa folositi sare cu o puritate cat mai buna, de peste 99,8%, pentru ca veti prelungi, in primul rand, viata rasinii catinonice. Se comercializeaza si sare ieftina (cu puritate sub 98%). Aceasta insa scurteaza viata rasinii (care in mod normal se schimba la 6-7 ani). Sarea ieftina contine si impuritati care vor afecta in timp atat functionarea dedurizatorului cat si a celorlalte aparate electrocasnice.

Ce fac cu apa cu sare rezultata de la dedurizator?

În timpul regenerării patului de rășină, saramura rezultata trebuie eliminată. Apele uzate de dedurizator trebuie să fie gestionate corespunzător. Nu se pot descărca în apele de suprafață sau pe suprafața solului într-un mod care creează neplăceri.

Alegerea opțiunilor de gestionare a saramurii reziduale necesită o analiză atentă. De verificat reglementările aplicabile privind evacuarea, disponibilitatea metodelor de eliminare și fezabilitatea economică a tratamentului saramurii.

De asemenea, apa rezultata nu trebui sa ajunga in fosa septica sau statia de epurare.

Trebuie să existe cel puțin 15-20 metri între locul în care un dedurizator se descarcă pe sol sau în pământ (put de injectie) și un put apa ori o fântână.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart