Publicat pe Lasă un comentariu

Tipuri de pompe de caldura

Dacă vă gândiți să înlocuiți sistemul dvs. de încălzire și răcire existent cu o pompă de căldură, veți dori să luați în considerare diferitele tipuri disponibile. Există pompe de căldură aer-aer, apă-aer și apă-apă. Alegerea celui potrivit va depinde de mai mulți factori, inclusiv de tipul de locuință pe care îl aveți și de clima locală. În plus, vă puteți califica pentru programe de stimulente guvernamentale care reduc costul pompelor de căldură. Dacă sunteți proprietar pentru prima dată, un antreprenor vă poate ghida prin proces.

Acest articol va discuta despre diferitele tipuri de pompe de căldură disponibile. In acest articol vom discuta și despre beneficiile pompelor de căldură.

Pompe de caldura aer apa

Pompele de căldură aer-apă sunt excelente pentru casele care nu au mult spațiu exterior. Dacă aveți spațiu limitat, un model geotermal nu este o opțiune bună. Spre deosebire de modelele geotermale, pompele de căldură aer-apă folosesc energia din aerul exterior pentru a vă încălzi casa. Ele fac acest lucru transformând aerul cald în apă și difuzându-l prin sistemul dumneavoastră de încălzire. Acest proces este foarte eficient și are o durată de viață foarte lungă.

Pompa de caldura aer/apa poate fi instalata in exterior sau in interior. Unitățile exterioare folosesc de obicei ventilatoare axiale silențioase pentru a circula agentul frigorific în toată casa. Aceste pompe de caldura sunt echipate cu ventilatoare centrifuge și axiale pentru a răspunde nevoilor specifice fiecărei pompe de căldură aer/apă.

Spre exemplu, Fornello Inverter R32 EVI SPLIT este potrivit, în special, pentru instalații în aer liber.

Pompe de căldură aer/apă pot fi ușor reglate și necesită întreținere redusă.

Pompe de căldură aer-aer

Pompele de căldură aer-aer funcționează prin transferul de aer printr-o unitate externă și internă. Ele vin într-o varietate de stiluri și pot fi instalate pe tavan, perete sau podea. De asemenea, pot fi folosite pentru a răci mediul interior.

Majoritatea pompelor de căldură aer-aer folosesc gaz R32 ca agent frigorific, care nu dăunează stratului de ozon. Software-ul avansat facilitează controlul climatului din casă cu o conexiune WiFi.

Spre deosebire de cuptoarele tradiționale, pompele de căldură aer-aer sunt mai eficiente decât modelele mai vechi, dar au câteva dezavantaje. Ei trebuie să facă ore suplimentare în lunile de iarnă, când temperatura exterioară poate scădea sub zero. De asemenea, aceste unități trebuie curățate în mod regulat, pentru a preveni acumularea de praf. Prin urmare, este important să schimbați filtrele la timp pentru a evita înfundarea. Cele mai populare mărci de pompe de căldură aer-aer sunt Hitachi, Goodman și Carrier.

Pompe de caldura apa apa

O pompă de căldură apă-apă utilizează un proces de refrigerare pentru a extrage căldură dintr-o sursă de temperatură scăzută. Sursa poate fi apa subterană sau apa de proces care trebuie răcită. Ele pot fi utilizate în aproape orice situație în care temperaturile scăzute și o încărcare simultană sunt o problemă.

Avantajele si beneficiile utilizarii pompelor de caldura

Costuri de funcționare mult mai mici decat celelalte sisteme bazate pe arderea combustibililor fosili
Reduce emisiile de carbon
Siguranță ridicata in utilizare
Mai puțină întreținere in comparatie cu sistemele de încălzire cu ardere
Durată de viață lungă

Merită investiția in pompele de căldură?

Beneficiile si avantajele pompelor de căldură indică în mod clar că reprezintă o investiție inteligentă pe termen lung . Ca urmare a costurilor de funcționare foarte reduse acestea aduc mari economii la facturile de energie. Si asta deoarece aceste echipamente pur si simplu mută căldura dintr-un spațiu în altul și nu o produc efectiv.

Odată cu noua strategie pentru căldură și clădiri, este de așteptat să crească în continuare utilizarea diferitelor instalații ce folosesc pompe de căldură ca soluție de încălzire cu emisii de carbon reduse.

S-ar putea să priviți costurile inițiale mari, dar, în același timp, trebuie să vedeți și imaginea de ansamblu: pompele de căldură sunt calea catre o energie curata si ieftina.

Există diferite tipuri de pompe de căldură, fiecare cu mecanismul său unic. Mărcile de pompe de căldură vin împreună cu funcții diverse și unicul lor obiectiv este să vă ușureze viața.

Concluzie

Unul dintre avantajele majore ale unui sistem de pompa de caldura este usurinta in instalare si intretinere. Locul lor de montaj poate fi modificat forte facil in circuitul de incalzire al unei clădiri și pot instalate, spre exemplu, chiar într-un dulap sau in tavan. Sunt ușor de întreținut și beneficiază de o viata lunga in ceea ce privește exploatarea.

Există, de asemenea, opțiuni pentru modernizarea acestor unități. Cu toate acestea, se recomandă instalarea profesională și întreținerea de rutină. Unii producători de pompe de căldură pot oferi un tip de plan de întreținere pentru a-și menține pompele de căldură în stare optimă.

Pompele de căldură explicate – Cum funcționează pompele de căldură si sistemul HVAC?

Citeste ultimele articole


Opțiuni de amenajare a unei bai de lux
Etapele de executie ale unui put forat
Criteriile de alegere ale unui boiler
Ce trebuie sa stii despre instalatiile sanitare din casa ta?
Probleme frecvente ale centralei termice
Cel mai bun combustibil lemnos: brichete rumegus sau lemne?
A fost de ajutor acest articol?
DaNu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *