Sistemul aquaPur Valrom – Întrebări frecvente

Sistemul aquaPur Valrom este unul din articolele de top produse de Valrom, în Romania. Acest sistem este mai mult decât un rezervor pentru apa potabilă.
AquaPur® este un sistem complet ce îndeplinește trei sarcini:
– Filtrează
– Stochează
– Pompează
Aceste sisteme asigura:
– Furnizarea apei in rețeaua de consum și menținerea automata a presiunea datorita pompei submersibile cu care este dotat. De aceea este foarte util atât gospodăriile ce folosesc ca sursa apa extrasa din puț cât și în locațiile racordate la rețeaua locala de distribuție a apei ce întâmpina probleme cu presiunea.
– Filtrare mecanică, chimică si biologică prin intermediul celor doua filtre cu care este prevazut cât și protecție anti-microbiana asigurata de ionii de argint cu care este tratat rezervorul aquapur aflat in componenta sistemului.
– Asigura o rezerva de apa cuprinsa intre 300 si 750 litri (în funcție de modelul de rezervor ales ce poate fi de 300, 500 sau 750).
Aceste sisteme sunt produse de Valrom Industrie incepand cu anul 2006. In acest articol vom prezenta răspunsuri la întrebările primite de la cumpărătorii și utilizatorii pe parcursul celor 15 ani ce au trecut de la aparitia lor.

Sistemul aquaPur
Sistem Aquapur Valrom

 

Sistemul aquaPur Valrom este sigur din punct de vedere al sănătăţii?

Soluţia bazata pe ionii Ag+ este sigură şi dovedită ca fiind nontoxică. Foloseşte argint, un metal care apare în natură şi care este o alternativă viabilă la produşii chimici de sinteză. Deoarece argintul nu este un antibiotic, probabilitatea ca bacteriile să dezvolte rezistenţă specifică este scăzută. Utilizarea derivaţilor de Ag pentru contact prelungit cu alimentele este avizată de EPA (US Environmental Protection Agency), NSF şi este listat de FDA (Food & Drugs Administration) pentru utilizare în domeniul medical şi alimentar. Conţinutul mediu de argint este sub 0,1 μg/litru conform buletinelor de încercare, mult sub doza de referinţă admisă de 5 μg/ kg corp/zi (conform EPA).

Sistemul aquaPur Valrom se poate folosi pentru a depozita şi alte substanţe?

Nu, rezervoarele din seria aquaPur® au fost proiectate doar pentru depozitarea apei potabile.

Cât durează efectul de inhibare a dezvoltării microflorei?

Efectul este valabil pe toată durata de viaţă a produsului dacă acesta este utlizat în condiţii normale şi se evită abraziunea sau zgârierea cu obiecte abrazive. Abraziunea poate conduce la deteriorarea stratului interior şi pierderea calităţii acestuia de a inhiba dezvoltarea microflorei.

Sistemul aquaPur  - Rezervor Aquapur - Efect antimicrobian
Efect antimicrobian rezervor Aquapur

Cum se poate curăţi rezervorul?

Rezervorul se va spăla cu detergenţi uzuali şi apoi se va usca cu/la aer sau şters cu o cârpă moale. Pentru evacuarea apei din interior folosiţi robinetul de la bază. Evitaţi folosirea agenţilor de curăţare abrazivi.

Ce material este folosit la producerea rezervoarelor?

VALROM foloseste pentru producţia rezervoarelor polietilenă lineară de medie densitate (MDPE) de cea mai bună calitate (material virgin). Aceasta asigură rezistenţa foarte bună la fisurare datorită acţiunii mediului (ESCR – environmental stress cracking resistance).

Rezervoarele sunt avizate pentru contact cu mediile alimentare?

Da, toate materiile prime folosite sunt avizate pentru contactul prelungit cu apa şi mediile lichide alimentare. Au fost efectuate deasemenea studii de extract apos care să arate că apa stocată nu este influenţată de contactul prelungit cu pereţii rezervorului. Pentru detalii şi buletine de încercare accesaţi www.aqua-pur.ro

Care este capacitatea rezervoarelor?

aquaPur® este disponibil în 3 volume de circa: 300, 500 şi 750 litri.

Sistemul aquaPur  - Gama rezervoare aquapur Valrom
Gama rezervoare aquapur Valrom

Care este grosimea pereţilor?

Grosimea pereţilor nu este relevantă pentru a determina rezistenţa mecanică. Geometria acestora a fost proiectată astfel încât să asigure deformaţii minime la gradul de încărcare maxim. Deasemenea, greutatea rezervorului nu este relevantă pentru rezistenţa mecanică sau determinantă pentru calitatea produsului. Tipul de materie primă, geometria produsului, parametrii şi etapele tehnologice – toate concură la a asigura un produs de calitate.

Care este temperatura maximă de utilizare?

aquaPur® poate fi utilizat în siguranţă până la o temperatura maximă de 20 °C.

Ce se întâmplă la temperaturi negative?

Rezervoarele aquaPur® pot fi folosite pâna la -40 °C când tind să devină casante. Dacă doriţi să stocaţi un lichid în rezervor şi stiţi că va îngheţa atunci asiguraţi-vă că aveţi spaţiu suficient pentru expansiune (mărirea volumului la îngheţ). Partea cea mai susceptibilă să prezinte probleme sunt elementele de conectare dar acestea pot fi uşor înlocuite.

Care este durata de viaţă în utilizare?

Nu există o modalitate unitară de a estima durata de viaţă în exploatare datorită factorilor multipli care o pot influenţa – lichidul depozitat, utilizare interioară sau exterioară etc. Din experienţa noastră, durata de viaţă în exploatare a rezervorului este estimată la circa 20 ani. Ţinând cont că materialul este complet reciclabil, recomandăm ca la sfârşitul perioadei de viaţă acesta să fie trimis către societăţile specializate în reciclarea materialelor.

Care este durata de garanţie pentru sistemul aquaPur?

Garanţia este de 2 ani de la data achiziţionării. Daca în cursul perioadei de garanţie apar defecte imputabile producătorului, VALROM va înlocui echipamentul cu unul similar sau echivalent. Responsabilitatea VALROM este limitată la valoarea echipamentului în sine şi exclude costurile de instalare şi pagube colaterale.

Cum pot afla data de fabricaţie?

Data de fabricaţie (luna şi anul) sunt stanţate în materialul din care a fost produs rezervorul. Acesta se afla pe suprafaţa de sprijin a rezervorului.

Rezervoarele se pot folosi şi sub presiune?

Nu, rezervoarele nu se pot folosi sub presiune.

În timpul funcţionării se poate acumula aer sub presiune în rezervor?

Nu, spaţiul liber aflat deasupra nivelului de lichid este suficient ca, indiferent de presiunea de lucru a pompei din alimentare să nu existe astfel de probleme.

Se poate folosi mirosul sau gustul apei potabile pentru a stabili când trebuie schimbate filtrele?

Nu. Aceste metode nu pot fi folosite pentru a monitoriza sistemul de filtrare. În momentul în care apa are miros sau gust neplăcut substanţele contaminante sunt deja prezente în apă.

Prin sistemul de preaplin curge apă. Rezervorul funcţionează normal?

Nu. Preaplinul este un element de siguranţă care evită ca, în cazul defectării plutitorului mecanic, apa să refuleze din rezervor. În acest caz verificaţi funcţionarea plutitorului mecanic.

Sistemul Aquapur Valrom - Plutitor mecanic QuickStop Valrom
Plutitor mecanic QuickStop Valrom

Pe filtrul mecanic s-au adunat foarte multe impurităţi şi nămol. Ce trebuie făcut?

Opriţi sistemul şi schimbaţi filtrul urmând paşii din instrucţiunile de exploatare.

Care este presiunea de lucru minimă de intrare a apei, la care poate funcţiona sistemul aquaPur Valrom? Dar maximă?

Presiunea minimă a apei la care poate funcţiona sistemul aquaPUR® în parametrii normali este 0,5 bar (sub această presiune plutitorul mecanic rămâne închis) iar presiunea de lucru maximă este de 6 bar. Notă: aceasta este presiunea de intrare a apei în rezervor şi nu presiunea apei în evacuare, care este de maxim 3,6 bar şi este dată de pompa submersibilă.

Pompa din rezervor porneşte şi se opreste încontinuu sau nu se mai opreşte. De ce?

Instalaţia nu este etanşă – are scăpări sau undeva circuitul este deschis. Controlaţi instalaţia şi remediaţi defecţiunea.

Pompa submersibila Divertron 1000 DAB
Pompa submersibila Divertron 1000 DAB

Pompa din rezervor nu mai porneşte. De ce?

  1. Lipsă tensiune de alimentare. Verificaţi prezenţa tensiunii electrice la priza de alimentare a sistemului.
  2. Electropompa este defectă. Consultaţi un electrician autorizat.

Daca mai aveti si alte intrebari referitoare la aceasta gama de produse nu ezitati sa ne contactati.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart