Sfaturi de amenajare a unei bai mici

Ai o baie micuță și ești în căutarea unor sfaturi practice pentru a-i da un aspect modern și spațios?
Ei bine, ai ajuns în locul potrivit!
Mai jos vei găsi câteva idei și sfaturi de care poți să ții cont în timp ce îți amenajezi baia.

Amenajarea unei bai mici: Sfaturi utile

Ai o baie micuță și ești în căutarea unor sfaturi practice pentru a-i da un aspect modern și spațios?
Ei bine, ai ajuns în locul potrivit!
Mai jos vei găsi câteva idei și sfaturi de care poți să ții cont în timp ce îți amenajezi baia.

1. Pentru bai mici lege culorile potrivite

Alegerea culorilor adecvate pentru baia ta este unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont. Culorile deschise, precum alb, bej și gri, sunt cele mai indicate pentru a obține un aspect mai spațios. De asemenea, pot fi folosite cărămizi pe pereți și podele pentru a oferi o senzație de spațiu și liniște.

2. Utilizează oglinzi în bai mici

Oglinzile sunt unele dintre cele mai bune soluții pentru a face orice încăpere mai spațioasă. Atât pentru baia ta, cât și pentru alte încăperi, oglinzile se potrivesc perfect. Alege oglinda potrivită și agaț-o chiar deasupra chiuvetei, astfel încât să reflecte lumina și să ofere o senzație de spațiu. Sau poți folosi dulapuri cu oglinda aplicata pe uși.

Dulap cu oglinda suspendat Geberit Selnova Square lava gri inchis 2 usi 59 cm pentru bai mici

3. Investește în mobilier

Așa cum știm, mobilierul joacă un rol important în orice încăpere. Alege placi și mobilier din lemn masiv pentru a oferi un plus de stil și lux. De asemenea, poți folosi mai multe rafturi, care sunt utile pentru a stoca și organiza produsele de îngrijire sau prosoapele.

4. Ordonarea spațiului

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont în amenajarea unei bai mici este să stabilești un plan de organizare. Încearcă să folosești spațiul cât mai eficient posibil și să maximizezi spațiul disponibil. De asemenea, poți opta pentru piese compacte, cum ar fi chiuvetele în formă de L, cabine de duș sau paravane de dus tip Walk-in care sunt mai puțin voluminoase decât o cada de baie.

Paravan de dus tip Walk-in Roth EI TWF pentru bai mici

5. Folosește covoarele

Covoarele sunt piese decorative excelente care pot da un aspect modern și spațios băii tale. Alege covoare în culori neutre, precum alb și bej, și câteva covoare mai colorate, care să aducă un plus de culoare încăperii.

6. Folosește iluminatul potrivit

Iluminatul joacă un rol important în orice încăpere. În cazul băii, iluminatul poate face diferența între un spațiu închis sau unul primitor și spațios. Alege lumina caldă și utilizează mai multe corpuri de iluminat pentru a crea un efect vizual interesant.

7. Utilizează articole decorative

Accesoriile decorative sunt o modalitate excelentă de a adăuga un plus de stil și culoare băii tale. Poți opta pentru articole de decor, precum vaze, rame de fotografii și plante, care pot transforma complet aspectul încăperii.

8. Folosește culori neutre pentru obiectele sanitare

Când vine vorba de obiectele sanitare, cum ar fi cada și chiuveta, poți opta pentru o culoare neutră. Acest lucru va ajuta la crearea unei încăperi mai spațioase.

9. Folosește materiale rezistente la umezeală

Din cauza nivelului ridicat de umezeală din baie, este important să folosești materiale rezistente la umezeală. Alege produse din materiale precum ceramica, lemnul tratat și metalul, care sunt mai rezistente și pot rezista umezelii.

10. Utilizează câteva piese de artă

Puteți adăuga un plus de stil și personalitate băii tale folosind câteva piese de artă. Poți opta pentru fotografii, tablouri sau chiar câteva cărți decorative. Acestea vor oferi încăperii un plus de culoare și stil.

11. Utilizează dezumidificatoare

Pentru a preveni apariția mucegaiului și a umezelii, este important să folosești dezumidificatoare. Acestea sunt dispozitive mici, care pot fi instalate fără prea mari eforturi, și care pot ajuta la eliminarea excesului de umezeală.

12. Păstrează proporțiile spațiul

Este important să menții un echilibru între spațiul disponibil și articolele decorative. Nu încărca prea mult spațiul cu obiecte și nu încerca să pui prea multe în aceeași încăpere. Folosește dulapuri pentru a utiliza cât mai mult din spațiul disponibil.

Dulap baie suspendat bej Geberit Icon 1 usa 36 cm pentru bai mici

13. Folosește produse de curățare adecvate

Pentru a preveni apariția mucegaiului și a imperfecțiunilor pe suprafețele din baie, este important să folosești produse de curățare adecvate. Alege produse de curățare care sunt special create pentru zonele cu umezeală ridicată.

14. Păstrează-ți baia curată și ordonată

Este important să păstrezi baia curată și ordonată. Acest lucru va preveni aglomerarea spațiului, apariția mucegaiului și a altor probleme. De asemenea, asigură-te că schimbi periodic produsele de curățare și că înlocuiești produsele expirate.

Pentru mai multe idei de amenajare poți urmări și filmul de mai jos

15. Bucură-te de rezultat

In aceasta ultima etapă în procesul de amenajare a băii tale nu mai rămâne decât să te bucuri de rezultat. Este momentul în care poți admira rezultatul muncii tale și să te bucuri de relaxare în spațiul tău personal.

In încheiere

Așadar, acestea au fost câteva sfaturi pe care le poți urma când îți amenajezi baia. Urmează aceste sfaturi și vei vedea că vei avea o baie modernă și spațioasă în scurt timp. Mult succes!

Rețineți că puteți comanda oricând materialele de care aveți nevoie. de pe site-ul nostru. Chiar dacă în prezent lucrați la un proiect similar cu acesta sau dacă sunteți pe cale să începeți unul.
Așa că nu trebuie să pierdeți timpul la cumpărături prin magazine sau să va blocați în trafic, activități care de obicei îți ocupă foarte mult timp. Putem livra direct pe șantier, precum și la domiciliu.

A fost de ajutor acest articol?
DaNu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart