Scurgeri frecvente de apă

Adesea consideram ca instalațiile sanitare trebuie sa funcționeze de la sine, respectiv „fără reparații”. O simpla manevrare a robinetului pentru apă la un duș pe care îl facem dimineața nu ni se pare de obicei ceva impresionant. Cu toate acestea, în timp pot sa apară probleme, cum ar fi țevi sparte sau poate, mai frecvent, scurgeri de apă. Scurgerile de apă se ivesc adesea atât de mici încât abia se văd, dar pot deveni rapid costisitoare atunci când vine vorba repararea lor cât și de factura dvs. de apă.

Pentru a vă economisi bani, este esențial să detectați și să fiți conștienți de cele mai frecvente scurgeri de apă și cum să le remediați astfel încât să vă puteți proteja casa și bugetul.

Scurgere apa baterie

Cum să detectați o scurgere de apă în casa dvs.

Înainte de a putea remedia o scurgere de apă, trebuie să știți că aveți una de remediat. Un detector inteligent de scurgere a apei poate face minuni la monitorizarea utilizării apei, pentru a vă detecta și avertiza la o eventuala scurgere. Din păcate aceste detectoare sunt destul de costisitoare însa puteți apela la serviciile unei firma specializate de instalații ce deține un astfel de aparat.

Verificare scurgeri instalatie


Dacă doriți să detectați acest lucru ceva mai simplu, faceți un mic experiment. Citiți la un moment dat contorul de apa. Așteptați 20-30 de minute, asigurându-vă că nu folosiți apă, și să citiți din nou contorul. Dacă a crescut consumul dvs. acest lucru indică o scurgere.

Cum să remediați cele mai frecvente scurgeri de apă?

Cum se repară un robinet care picură?

Reparatie robinet apa

Ceva ce se poate întâlni în majoritatea caselor este picurarea robinetului. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive, cum ar fi: uzura generală, acumularea de resturi sau când cineva nu întoarce suficient robinetul. Se poate scurge chiar dacă cineva strânge excesiv supapa, deoarece poate duce la deteriorarea șaibei de la robinet.

Dacă aveți un robinet cu scurgeri , atunci este înțelept să inspectați robinetul pentru a determina cauza. În primul rând, opriți alimentarea cu apă de la supapă de izolare sau de la robinet. Apoi, dacă vă simțiți pregătit, deschideți robinetul și inspectați-l pentru a observa care este problema. Dacă nu sunteți pregătit pentru o astfel de intervenție puteți apela la o firmă sau persoană specializată în instalații.

Cum se repară un radiator cu scurgeri?

Demontat radiator

O altă scurgere obișnuită de apă este aceea a uni radiator. Un calorifer cu scurgeri poate provoca daune semnificative podelei, tavanului și chiar cablajelor, deci este vital să îl reparați imediat. O scurgere de apă din radiator ar putea proveni dintr-o serie de cauze diferite, cum ar fi un robinet defect. Alternativ, poate avea scurgeri din cauza coroziunii sau a conexiunilor la țevi.
Majoritatea soluțiilor pentru un radiator cu scurgeri vor necesita golirea sistemului și reumplerea acestuia. În plus, componentele unui radiator sunt relativ mici și pot fi dificil de stăpânit. Pentru o scurgere în radiator, stabiliți de unde credeți că vine scurgerea, apoi opriți alimentarea cu apă și, de obicei, cel mai bine este să apelați un instalator pentru a rezolva problema pentru dvs.

Cum se rezolvă scurgerea unei țevi de canalizare?

Scurgere apa canalizare

Dacă observați o scurgere dintr-o îmbinare a țevii de apă din plastic / PVC, vestea bună este că ați putea rezolva singur problema. Amintiți-vă, apa poate parcurge un drum lung înainte de a picura ca o scurgere, deci trebuie să vă asigurați că știți exact din ce îmbinare provine scurgerea. Începeți prin uscarea completă a zonei și lucrați exact de unde provine apa și dacă scurgerea este conducta sau îmbinarea conductei de apă.

După ce cunoașteți sursa scurgerii, opriți apa pentru zona afectată sau opriți apa de la rețeaua de alimentare, dacă este cel mai ușor.

Apoi începeți să lucrați la remedierea unei scurgeri. Dacă vă simțiți competent, îndepărtați și înlocuiți secțiunea afectată a conductei. Cu toate acestea, acest lucru poate necesita unelte și echipamente de tăiere pe care este posibil să nu le aveți. Alternativ, puteți adopta o soluție temporară ușoară folosind bandă de reparare din cauciuc sau silicon, care este rapidă și ușor de utilizat. Repararea epoxidică poate fi și mai ușor de utilizat în jurul scurgerilor de îmbinare a țevii de apă din plastic și se poate mula pentru a se potrivi cu forma îmbinării.

Cum se repară o conductă de apă din plastic care se scurge?

Interventie instalator

Dacă aveți o conductă de apă din plastic care scapă, atunci procesul este la fel ca și cum să reparați o îmbinare a conductei de canalizare. Mai întâi asigurați-vă că știți exact de unde provine scurgerea, opriți alimentarea cu apă și apoi fie înlocuiți conducta de apă afectată, fie folosiți o soluție rapidă, cum ar fi banda și epoxidicul.

Alternativ, pentru o soluție super rapidă, puteți utiliza o clemă și furtun de cauciuc pentru a vă oferi ceva timp înainte de a putea apela la un instalator pentru a remedia problema în mod profesionist.

Cum se repară o conductă care scapă apă în subteran ?

O altă scurgere obișnuită de apă este aceea a unei țevi în grădină. Unele din semnalele acestui lucru vor fi apa care vine din grădină sau o băltoacă mare în grădină atunci când nu ați avut precipitații semnificative. Datorită dificultății de accesare a conductei de apă care se scurge subteran, cel mai bine este să apelați un instalator competent pentru a vă rezolva problema.

Utilizând un dispozitiv inteligent de detectare a scurgerilor în casa dvs., acesta nu numai că poate detecta scurgerea dar vă poate avertiza printr-o notificare bazată pe aplicație si locul exact alo scurgerii. Acesta poate fi un mod excelent din punct de vedere al costului, deoarece înseamnă că evitați munca grea de a dezgropa o parte mult mai mare din grădina dvs. pentru a determina adâncimea conductei și de unde provine scurgerea.

Cum se remediază scurgerile de la fundul WC-ului ?

Un WC cu scurgeri este probabil considerată una dintre cele mai grave scurgeri din casă datorită naturii sale insalubre. Cu toate acestea, există adesea câteva remedieri simple. Dacă observați o scurgere la baza sau partea de jos a toaletei după ce ați spălat-o, atunci poate fi o problemă cu siliconul de la baza WC-ului sau cu șuruburile care vă mențin vasul pe poziție.
Dacă observați o scurgere de la baza unei toalete și sunteți sigur că este de la bază, atunci asigurați-vă că nu mai folosiți toaleta. Apa care se vs scurge va fi apă murdară din vasul de toaletă. Veți avea nevoie la îndemână de dezinfectant atunci când veți curăța aceste scurgeri și nu doriți să deteriorați podeaua sau tavanul de la etajul inferior cu apă murdară.
Pentru a remedia acest tip de scurgere, trebuie să vă asigurați că toaleta este poziționată corect. Trebuie sa aveți la îndemână un tub de silicon și o cheie reglabilă, astfel încât să puteți deșuruba și strânge șuruburile și sa reașezați pe poziția corecta vasul de WC. Unele persoane s-ar putea simți competente în gestionarea acestei reparații. Cu toate acestea, dacă nu aveți la îndemână instrumentele de reparații, atunci, adesea este mult mai sigur și rentabil să apelați la un instalator pentru a remedia problema.
Dacă nu este baza toaletei, atunci pot apărea scurgeri din mai multe locații. De exemplu, o fisură în vas poate provoca o scurgere considerabilă. În acest caz, toaleta va trebui de obicei înlocuită complet.
Alte scurgeri pot fi cauzate de deteriorarea robinetului și a plutitorului. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci apa va continua să umple cisterna și să provoace o revărsare. În mod similar, o conductă de alimentare uzată poate însemna, de asemenea, că apa intră continuu în rezervor, ceea ce poate provoca scurgeri și refulări.

Cum se remediază o scurgere la un duș sau o baie ?

Baie

Fie că aveți o cabină de duș sau o baie, există mai multe aspecte care ar putea curge și trebuie să le verificați. Primul lucru de verificat este etanșarea în jurul dopului de scurgere și a deșeurilor la țeava de preaplin. Dacă acestea nu sunt etanșe, atunci acest lucru poate provoca o revărsare sau scurgeri.

O altă zonă de verificat este acea cu conductele care conectează alimentarea cu apă la robinetele de baie sau furtunul de duș. Pentru a detecta această scurgere, poate fi necesar să scoateți panoul de vizitare al băii. Pentru duș, aceste țevi care pot curge pot fi ascunse în spatele unui perete. Cu toate acestea, daunele sunt de obicei ușor de observat prin ridicarea plăcilor. Nu-l lăsați până nu este prea târziu pentru a repara conductele care scurg pentru ca pot provoca o cantitate considerabilă de daune.

În cele din urmă, o altă problemă obișnuită de scurgere a băii este atunci când etanșarea din silicon din jurul căzii începe să se degradeze, permițând scurgerea umezelii. Având în vedere acest lucru, este important să sigilați regulat cada pentru a preveni scurgerea umidității din jurul acesteia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart