Publicat pe Lasă un comentariu

Pompe de caldura pret Romania

Cât costă pompele de căldură?

Mulți factori pot afecta costul, dar o pompă de căldură de calitate medie poate costa între 1.000 EURO și 2.800 EURO. Adăugați forță de muncă și conductele, iar prețul total se poate apropia de douăzeci de mii.

Unii producători oferă o mare varietate de unități de pompă de căldură. Când faceți cumpărături, căutați evaluarea HSPF (evaluarea eficienței energetice sezoniere și nivelul sunetului). Un rating HSPF mai mare înseamnă o performanță mai bună în timpul sezonului de încălzire.

Costul pompei de căldură sursă de aer

Costul unei pompe de căldură cu sursă de aer va varia în funcție de mai mulți factori.
Acești factori includ: tipul de pompă de căldură pe care o alegeți, dimensiunea clădirii și cantitatea de caldura de care are nevoie pentru a vă încălzi casa.
De asemenea, ar trebui să luați în considerare numărul de camere și etaje pe care le are casa dvs. și suprafața totală pe care intenționați să o încălziți.

Dacă doriți să economisiți bani la facturile de energie, puteți lua în considerare și achiziționarea unei pompe de căldură care are o putere redusă, cum ar fi un sistem geotermal eficient din punct de vedere energetic.

Instalarea unei pompe de căldură rezidențiale cu sursă de aer va costa între 8.000 și 15.000 EURO. Acest lucru va depinde de dimensiunea casei tale, de numărul de camere și de numărul de calorifere din casa ta.

De asemenea, va trebui să plătiți pentru un nou rezervor de apă caldă și forță de muncă.

Pentru a determina costul final al unui sistem de încălzire cu sursă de aer trebuie neapărat sa luati in calcul si economiile totale ale costurilor pe perioada de utilizare. E recomandat sa va gândiți, din faza de proiect, la achiziționarea unui model mai eficient din punct de vedere energetic.

NUOS: Pompa de caldura Aer-Apa

Costul pompei de căldură terestre

Costul instalării unei pompe de căldură terestre este mai mare decât cel al altor sisteme de încălzire de înaltă eficiență.
În mare parte, se datorează faptului că majoritatea dealerilor preferă să vândă sisteme de gaz decât produse mai noi și mai eficiente.
Dar, după cum au descoperit producătorii de pompe, costurile nu sunt în întregime rezultatul costurilor cu forța de muncă. În schimb, acestea se bazează pe costurile materialelor și a altor variabile.
Ca rezultat, costul pompelor de căldură terestre este de așteptat să scadă în viitorul apropiat.

Costul unei pompe de căldură terestre depinde de mulți factori, inclusiv de dificultatea instalării, costurile cu forța de muncă și starea solului. Dar costul inițial pentru o pompă de căldură cu sursă de sol nu este de obicei mai mare de 2.000 EURO. Costul procesului de instalare este, de asemenea, influențat de mulți factori, cum ar fi starea solului și cantitatea de muncă necesară pentru a săpa pământul. Aceasta se poate ridica la câteva sute de EURO.

Cum se instalează o pompă de căldură la sol?

Costul pompei de căldură geotermală

Costul unui sistem de pompa de caldura geotermala variaza in functie de mai multi factori, inclusiv locatia si tipul constructiei.

Dacă vă gândiți la încălzirea și răcirea geotermală, dimensiunea și conductele necesare pentru instalarea sistemului vor determina, de asemenea, costul. Unele sisteme geotermale necesită, de asemenea, echipamente subterane de reglare și ancorare.

Pentru a afla cât va costa un sistem de pompă de căldură geotermală, discutați cu un instalator calificat care vă poate oferi o estimare detaliată.

În timp ce pompele de căldură geotermale sunt relativ scumpe, costul instalării este semnificativ mai mic decât costul achiziționării unui sistem HVAC standard. Instalarea unei pompe de căldură geotermală poate fi costisitoare, dar creditul fiscal poate ajuta la compensarea cheltuielilor.

Merită costul încălzirea și răcirea geotermală? Pompele de căldură explicate

Costul pompei de căldură solară

Costul instalării unei pompe solare de căldură pentru apă depinde de diverși factori. Unitatea de bază costă de la 18.000 EURO la 39.000 EURO, iar taxele de instalare pot varia între 2.000 EURO și 13.000 EURO. Prețul include de obicei taxele de instalare, dar prețul exact depinde de dimensiunea camerei și de rating-ul energetic.

Mai jos sunt enumerați câțiva factori de luat în considerare atunci când se compară costul pompelor solare de căldură cu apă și al încălzitoarelor de apă cu rezistență electrică. De asemenea, puteți compara costul unui sistem de panouri solare cu un încălzitor de apă cu rezistență electrică.

Pompele solare de căldură costă în general între 18.000 și 39.000 EURO, dar costul mediu poate varia pe la 30.000 EURO. Costul instalării unui sistem geotermal este semnificativ mai mic, variind de la 6.000 EURO la 23.000 EURO. Instalarea unui sistem solar necesită conducte, ceea ce va implica costuri suplimentare. Prețul va depinde și de dimensiunea panoului electric, care va costa între 10 și 20 EURO per metru ptrat.

Instalarea panourilor solare poate costa până la 2.000 de EURO.

Proprietarii de case pot beneficia de stimulente si suport din partea statului roman pentru utilizarea unor surse de energie regenerabila.

Pompa de Caldura Aer-Apa AquaThermica Tesy


Citeste ultimele articole


Sfaturi pentru amenajarea unei baii
Pompe de caldura aer aer
Incalzirea in pardoseala – Intrebari frecvente
Avantaje Paravane de cada
Proiectare acoperiș
Care este cel mai bun rezervor de apa?

A fost de ajutor acest articol?
DaNu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *