Publicat pe Lasă un comentariu

Pompe de caldura aer aer

Pompele de căldură aer-aer pot oferi o soluție excelentă când vine vorba de încălzirea proprietății dvs. Sunt practice, eficiente și sunt adesea folosite în clădiri comerciale mari. Acestea vă pot ajuta să vă mențineți clădirea caldă în timpul iernii și răcoroasă în timpul verii.

În timp ce pompele de căldură aer-aer vor necesita conducte suplimentare, acestea pot fi o soluție viabilă de modernizare în clădirile mari. Căldura produsă de pompele de căldură aer-aer va încălzi o cameră mai repede decât radiatoarele și consumă mai puțină energie.

Care este diferenta intre aer conditionat si pompe de caldura aer aer?

Aparatele de aer condiționat sunt dispozitive care absorb aerul cald din interior și furnizează în schimb aer mai rece. 

Pompele de căldură aer-aer efectuează și ele aceeași operațiune, dar pe lângă răcirea aerului din interior, pompele de căldură pot furniza și aer cald. În zilele mai calde, le poți folosi ca aparat de aer condiționat, iar în zilele mai răcoroase, le poți folosi pentru a încălzi camera.

Pompe de caldura aer aer – Avantaje și dezavantaje

Una dintre cele mai apreciate caracteristici ale pompelor de căldură este aceaa că sunt incredibil de eficiente din punct de vedere energetic. Deoarece lucrează pentru a transfera căldura ambientală din exteriorul casei în interiorul casei, pompele de căldură nu trebuie să lucreze la fel de greu pentru a încălzi aerul ca alte unități de încălzire.

Un alt aspect grozav al utilizării unor pompe de caldura aer aer este acela că acestea ofera o soluție completă.

Economisește spațiu și păstrează toate nevoile de încălzire și răcire într-un singur dispozitiv compact. Acest lucru este util și atunci când aveți nevoie de întreținere la unitatea dvs.

Cu toate acestea, există câteva dezavantaje evidente ale unei pompe de căldură aer-aer.

Tehnologia inclusa in pompele de căldură este mai compactă și mai avansată. Deci, unitățile în sine, precum și instalarea, pot fi ceva mai scumpe decât unitățile AC.

Pentru ca atrag căldură ambientală din aerul rece exterior pentru a vă încălzi zona, pompele de căldură nu sunt nici pe departe la fel de eficiente în climatele extrem de reci. Sunt foarte bune în zone ale globului cu ierni moderate sau blânde cum este cazul tarii noastre.

Eficienta energetica

Pentru a compara eficiența diferitelor tipuri de pompe de căldură aer-aer, trebuie să examinăm mai întâi coeficientul sezonier de performanță (SCOP). SCOP este o măsură a eficienței unei pompe de căldură în ceea ce privește transferul de energie termică și este o măsură a costului total al acesteia. De exemplu, o pompă de căldură care necesită un kW de energie electrică pentru a transfera trei kW de căldură ar avea un SCOP de trei.

Cu cât eficiența energetică este mai mare, cu atât costurile lunare de încălzire sunt mai mici. Modelele cu o eficiență mai mare vă pot ajuta să primiți bonusuri fiscale din partea statului pentru tehnologia ce utilizează surse de energie regenerabila.. De asemenea, ar trebui să contactați administrația locală pentru a vedea dacă vă calificați pentru un astfel de program.

Pompele de căldură aer-aer pot oferi beneficii suplimentare, cum ar fi economii mai mari de energie. Cu toate acestea, rețineți că pompele de căldură cu eficiență mai mare tind să coste mai mult decât modelele cu eficiență medie.

Pompe de caldura aer aer eficienta energetica

Impact asupra mediului

Mai multe studii au evaluat impactul asupra mediului al pompelor de căldură aer-aer. Într-unul dintre studii, cercetătorii au analizat diferite scenarii și au stabilit că o pompă de căldură aer-aer a redus cererea de energie primară și emisiile de CO2 cu 26%. În timp ce cantitatea de emisii de CO2 produse de o pompă de căldură aer-aer este mult mai mică decât cea a unui panou solar sau a unui sistem fotovoltaic, volatilitatea sarcinii sale poate cauza probleme rețelei electrice.

Pompe de caldura aer aer prietenoase cu mediul

Un alt studiu, publicat în Environmental Research Letters, a constatat că pompele de căldură rezidențiale ar putea reduce emisiile de gaze cu efect de seră din clădiri. Cercetătorii au stabilit că acestea au redus emisiile de gaze cu efect de seră în două treimi din gospodării. Acest lucru a dus la un beneficiu financiar pentru o treime dintre proprietarii de case din SUA.

Studiul a mai arătat că dacă pompele de căldură ar fi instalate în mai multe case, acestea ar putea reduce emisiile cu 50%. Acesta este un beneficiu semnificativ pentru mediu.

Cost

Costul unei pompe de căldură aer-aer va depinde de mai mulți factori, inclusiv dimensiunea echipamentului, clima și costurile de instalare. În general, o unitate autonomă prin perete va costa între 500 USD și 2.000 USD. Unitățile mai scumpe au o capacitate de încălzire mai mare și pot include instalarea. Modelele cu costuri mai mici sunt potrivite pentru instalațiile de tip „do-it-yourself”. Unitățile de ferestre sunt relativ ușor de instalat. În plus, puteți obține reduceri de la companii de utilități și oferte promoționale.

Pompe de caldura aer aer costuri

Dimensiunea casei va afecta, de asemenea, costul unei noi pompe de căldură aer-aer. În general, casele mai mari necesită o capacitate mai mare de încălzire și răcire. Aceasta este măsurată în unități termice britanice (BTU) pe oră.

Cu cât capacitatea este mai mare, cu atât prețul este mai mare. În plus, dimensiunea locuinței afectează și costurile materiale. Dacă înlocuiți o pompă de căldură, asigurați-vă că luați în considerare dimensiunea clădirii și suprafața totală de locuit.

Instalare

Există mai multe avantaje ale instalării pompelor de căldură aer-aer. Aceste sisteme sunt ușor de instalat și pot reduce semnificativ facturile la încălzire și răcire. Cu un sistem fără conducte, puteți personaliza temperatura în fiecare zonă și puteți economisi bani.

Pompele de căldură aer-aer mai noi sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic, oferind încălzire la temperaturi sub zero. De asemenea, folosesc mai puțină energie, oferind economii considerabile de costuri proprietarului.

Cu toate acestea, în unele zone climatice in care temperaturile sunt foarte scăzute, este necesară o încălzire suplimentară. Poate fi necesar să adăugați o a doua sursă de încălzire pentru a vă menține casa confortabilă.

Pompe de caldura aer aer instalare

Concluzie

Un alt avantaj al pompelor de căldură aer-aer este că sunt silențioase. Unitățile exterioare funcționează de obicei la aproximativ 50 până la 60 de decibeli. In acelasi timp ce unitățile interioare pot fi și mai silențioase. Spre deosebire de unitățile tradiționale de aer condiționat, pompele de căldură cu sursă de aer de interior au, de obicei, un nivel de zgomot scăzut, mai mic de 25 dB.

Pompe de caldura aer aer

Nivelurile de zgomot nu reprezintă,inca, in Romania o preocupare majoră la acest moment. Insa unitățile tradiționale de aer condiționat pot atinge niveluri de zgomot de 80 dB. Instalarea corectă poate reduce semnificativ nivelul de zgomot. Dacă instalați o pompă de căldură aer-aer în casa dvs, alegeți o unitate exterioară care are un nivel de zgomot scăzut.

Va invitam in magazinul nostru sa studiati oferta diversa de pompe de caldura. Puteti alege acum, la preturi foarte accesibile, sistemul care se potrivește perfect casei dumneavoastra!

Pompe de căldură aer-aer

Citeste ultimele articole


Centrala pe peleti este o optiune eficienta de a incalzi casa
Cum poti elimina pierderile de căldura din casa ta
Afla de ce este importanta dedurizarea apei
Avantajele Sistemelor de Alimentare cu Apa cu Teava PEHD
De ce sa alegi panouri solare?
Probleme frecvente ale centralei termice
A fost de ajutor acest articol?
DaNu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *