Statie osmoza inversa cu mineralizare si pompa

Print this page
fallback-no-image-22387
  • ID: #22387
  • Add Favorites
  • Disponibilitate: 200 In Stoc
  • 945.00Lei

Statie osmoza inversa cu mineralizare si pompa aquaPUR Valrom la cel mai mic pret. Calitate garantata. Produsa in Romania. COD: AQUA05323311020

Cerinte de calitate ale apei de alimentare* sunt urmatoarele:

1 pH 6.5 – 8.5
2 TDS <1500ppm
3 Duritate <25ºdH)
4 Clor liber <0,5 ppm
5 Fier <0,3 ppm
6 Mangan <0,1 ppm
7 CCO <0.5 ppm O2
8 Total colonii bacterii (TBC) <50 CFU/mL
9 E. coli <3
10 Temperatura apei 4-30 °C
*Daca apa de alimentare nu indeplineste aceste cerinte, durata de viata a membranei si a cartuselor prefiltrare este mai mica.
** Inainte de achizitionarea oricarui sistem/statie de tratare apei, se efectuaeaza o analiza a apei la un laborator autorizat.

Pentru statie osmoza inversa cu mineralizare si pompa aquaPUR Valrom presiunea instalatiei pe care se monteaza trebuie sa fie de 2÷4.5 bar 



Principiu de functionare:

Osmoza inversa (RO) este procesul prin care, prin aplicarea unei presiuni, se forțează moleculele de solvent sa treacă printr-o membrana semipermeabila.
Ele trec de la soluția mai concentrata către cea diluata. Folosind osmoza inversa apa contaminata poate fi trecuta printr-o membrana.
Aceasta retine molecule cu dimensiuni mai mare decat ale apei.
Este astfel separata de agentii poluanți. Sistemele RO retin organismele si orice alta substanță cu exceptia apei in procent de 90-97%.
Stațiile de osmoza inversa aquaPUR cu mineralizare si sau fara pompa sunt formate din 6 trepte de filtrare.

Statie osmoza inversa cu mineralizare si pompa aquaPUR Valrom descriere:

Stația osmoză este formată din 6 trepte de filtrare, astfel:

  1. Filtrare mecanică și chimică: Filtru de 10” echipat cu cartuș din carbune activ bloc. AQUA07010410000 – CARTUS FILTRANT 10″ CARBUNE ACTIV BLOC AquaPur Valrom. Reține impuritățile mecanice, substanțele organice și clorul.
  2. Filtrare chimică: Filtru de 10” echipat cu cartuș din cărbune activ granular. AQUA07000510000 – CARTUS FILTRANT 10″ CARBUNE ACTIV GRANULAR AquaPur Valrom. Reține substanțele chimice organice și in special clorul.
  3. Filtrare mecanică: Filtru de 10” echipat cu cartuș de 1 μm PP expandată. AQUA07000110001 – CARTUS FILTRANT 10″ PP EXPANDAT 1 MICRON AquaPur Valrom. Reține suspensiile solide: nisip, rugina etc.
  4. Membrană osmoză inversă. Este etapa de osmoză inversă propriu zisă în care este reținută orice particulă cu excepția apei. Filtrarea se produce printr-o membrană de formă (multi) tubulară formată din mai multe straturi cu porozitate controlată depuse sub formă de film. Apa din alimentare curge prin exteriorul tubului, o parte este filtrată și colectată iar restul este evacuată. Nota: din această cauză nu toată apa din alimentare este colectată sub formă purificată. Randamentul este de cca 30-40% în funcție de presiunea de alimentare. Pentru a funcționa, sistemele de osmoză au nevoie de o presiune de alimentare minimă de cca 3 bar. Dacă aceasta nu este asigurată se va alege un sistem cu pompă (AQUA05323311020 – STATIE OSMOZA INVERSA <aquaPUR> CU MINERALIZARE SI POMPA).
  5. Postcartuș cu cărbune activ Corecție finală a gustulului și mirosului apei.
  6. (Re)mineralizare Dupa filtrare apa este aproape pură (peste 99,9%), fără saruri sau alte minerale. Pentru a putea fi consumată sunt adăugate mici cantitații de minerale prin trecerea printr-un cartuș de remineralizare.

Note:

  • este importantă reținerea suspensiilor solide și îndepărtarea clorului din apă. Ambele sunt agresive față de membrana de osmoză și îi scurtează durată de utilizare. Concentrația maxim admisă de clor în apă este de 0,5 ppm (0,5 mg/l).
  • organismul are nevoie de mineralele – sodiu, potasiu, calciu, magneziu etc. Consumul de apă demineralizată este în continuare controversat.

    Statie osmoza inversa cu mineralizare si pompa aquaPUR Valrom este echipata cu:

    • sistemul de osmoză cu 6 trepte de filtrare și suport metalic care se fixeaza de perete;
    • rezervor tampon de 12 litri;
    • conector de branșare la rețeaua de apă;
    • robinet de izolare;
    • tuburi pentru conectare;
    • baterie de apă filtrată;
    • cheie pentru filtre;
    • cheie pentru carcasă și membrană;
    • piesă de branșare pentru conectare osmoză inversă la canalizare;
    • piciorușe autoadezive;
    • broșură cu instrucțiuni de montaj.

    Date tehnice:

    • Dimensiuni instalaţie, (L×l×h) mm = 400×125×410
    • Dimensiuni rezervor, mm (Ø×h) = 220×340
    • Debit, l/h = 7,8
    • Masa totală (fără rezervor), kg = 4,9
    • Capacitate utilă rezervor, litri = 12
    • Raport apă filtrată/apă evacuată la canalizare (la 3 bari) = 1/3
    • poate genera pâna la 190 litri de apa pura pentru baut si gatit, în 24 de ore.

    Cartușele de filtrare sunt materiale consumabile și se schimbă după cum urmează:

    Prefiltrare:

    • 3-6 luni – AQUA07010410000CARTUS FILTRANT 10″ CARBUNE ACTIV BLOC AquaPur Valrom
    • 3-6 luni – AQUA07000510000CARTUS FILTRANT 10″ CARBUNE ACTIV GRANULAR AquaPur Valrom
    • 1-3 luni – AQUA07000110001CARTUS FILTRANT 10″ PP EXPANDAT 1 MICRON AquaPur Valrom

    Cele 3 cartușe de prefiltrare se pot achiziționa și sub forma de set (AQUA07000810003 – SET 3 CARTUSE FILTRANTE10” PUR3/RO AquaPur Valrom)

    Membrană de osmoză inversă:

    • 12-18 luni – AQUA07002000050 MEMBRANA OSMOZA INVERSA 50GPD AquaPur Valrom

    Postfiltrare:

    • 12 luni – AQUA07003010000 POSTCARTUS QUICK CARBUNE ACTIV AquaPur Valrom
    • 12 luni – AQUA07004010000 POSTCARTUS QUICK REMINERALIZARE AquaPur Valrom

    Pentru a verifica funcționarea sistemului de osmoză inversă folosiți un TDS metru :

    a- verificați conținutul de TDS pentru apa de intrare în osmoză

    b- verificați conținutul de TDS pentru apa de ieșire din osmoză

    c- calculați “Capacitatea de reținere” a membranei ; trebuie să fie peste 90%; dacă scade sub 80-85% schimbați membrana

    Capacitate reținere = [( TDS intrare – TDS ieșire )/TDS intrare]x100%

    Puteți descărca aici broșura osmoză , pliant stație osmoză fără pompă sau fișă tehnică cat si Instructiuni utilizare si montaj statii osmoza inversa.

    Puteți descarca aici Ghid alegere sistem filtrare.


    Recomandări filtrare apă (obținută din puț forat sau fantana)

    Din pacate, apa pe care o obtinem din put este incarcata cu foarte multe substante.
    In functie de solul de unde este extrasa, apa preia substante cum ar fi: fier, mangan, magneziu sau calcar.
    Spre exemplu, calcarul (apa dura) este responsabil pentru depunerile ce afecteaza aparatura electrocasnica, instalatiile cat si obiectele sanitare.
    Putem enumera aici si substante periculoase pentru sanatate: nitrati, nitriti, amoniu, hidrogen sulfurat etc.
    Nu consumați apa din puț și nu achiziționați echipamente de filtrare și tratare fără a realiza înainte analiza apei;
    Echipamentele de filtrare / tratare montate fără a se ține cont de analizele apei pot fi ineficiente.

    Cum filtram in mod corect apa din put?

    Pentru a alege cel mai potrivit sistem de tratare / filtrare este FOARTE IMPORTANT sa se cunoasca substantele cat si concentratia in care acestea se regasesc in apa din put.
    In acest scop puteti opta pentru o analiza apa gratuita asigurata de catre Valrom Industrie. Puteti descarca aici un model de Buletin de analiza apa. Pentru mai multe detalii puteti apela numarul de telefon 0770994129 .
    In functie de rezultatele obtinute va putem recomanda sistemul de tratare si filtrare care vi se potriveste.
    Orientativ puteti consulta aici Ghid alegere sistem filtrare.

    Exemplu de sistem filtrare / tratare apa

    FOARTE IMPORTANT

    • Pentru a funcționa la capacitatea optima, echipamentele de filtrare (alese in functie de analiza apei), TREBUIESC montate in ordinea de mai jos.
    • Echipamentele devin ineficiente și calitatea apei poate fi influențată dacă nu se respecta etapele de filtrare cât si ordinea lor.

    Etapa 1 – Dezinfecția puțului și a instalației;
    Etapa 2 – Filtrare mecanică;
    Etapa 3 – Tratare duritate, fier, mangan, amoniu;
    Etapa 4 – Tratare gusturi si mirosuri, materie organica, metale grele;
    Etapa 5 – Tratare microbilogie;
    Etapa 6 – Hiperfiltrare apă pentru băut și gătit;
    Etapa 7 – Întreținerea puțului, instalației și echipamentelor de filtrare lipsite de microbiologie.

    Aici puteti accesa toate gamele de: statii dedurizare si tratare , statii osmoza inversa si filtrare apa .


      Despre apa de la rețelele publice de alimentare

      Apa care provine din sistemul de alimentare publica este introdusa in retea in parametrii de potabilitate acceptati de legislatia in vigoare.
      Pentru limpezirea si potabilizarea apei provenita din marile rauri se folosesc diverse substante, printre care: compusi ai aluminiului (sulfat de aluminiu si PAX=poli-hidroxi-clorura de aluminiu) si uneori pulbere de carbune activ.
      In unele cazuri, se mai adauga in apa si picaturi de acid sulfuric sau cateva picaturi de lapte de var.
      La final, apa trebuie dezinfectata, asa ca, in ultima etapa de tratare, in apa se adauga clor. Toate aceste tratamente sunt strict controlate si sunt in permanenta sub supravegherea specialistilor.
      Datorita substantelor enumerate de mai sus cat si a retelelor de transport invechite, în apa de rețea întâlnim uzual probleme precum:

      • Gustul și mirosul – provenit de la clorul cu care apa se menține lipsită de microbiologie
      • Impurități, turbiditate (sedimente, suspensii) – provenite de la rețelele învechite de transport al apei
      • Culoare maro-roșiatică – provenită de la rețelele învechite și de la intervențiile pentru diverse reparații.

      În funcție de problemele cu care vă confruntați la apa de la sistemul public de alimentare, alegeți unul din produsele de mai jos:


      Ce este osmoza ?

      Osmoza este un proces natural prin care două soluţii de concentraţii diferite, separate de o membrană semipermeabilă, îşi egalizează concentraţiile. Altfel spus, două soluţii de sare în apă, de concentraţii diferite, separate printr-o membrană, vor ajunge după un timp la aceeaşi concentraţie. Egalizarea se produce prin trecerea apei din soluţia diluată către cea concentrată. Fenomenul este spontan şi nu necesită consum de energie.Despre osmoza inversă

      Proces osmoza naturala

      Notă:

      osmoza este un proces important în biologie fiind principalul mecanism prin care apa este transportată în interiorul celulelor prin membrana celulară semipermeabilă; plantele folosesc acelaşi mecanism pentru a extrage apa din sol prin rădăcină.

      fenomenul este uşor de evidenţiat dacă introduceţi o felie de cartof într-o soluţie de sare în apă. Cartoful se va zbârci datorită migrării apei din cartof în soluţia salină (osmoza tinde să egalizeze concentraţiile iar apa va migra din cartof unde concentraţia de sare este mică către soluţia exterioară cu concentraţie mare de sare.

      din acelasi motiv nu putem supraveţui dacă bem numai apă sărată.

      din aceeaşi cauză peştii de apă sărată nu pot trăi în apă dulce, și invers (observaţie: unele specii sunt capabile să trăiască în ambele medii dar ele dispun de mecanisme speciale de reglare a concentraţiei de sare în organism).

      Ce este osmoza inversă (RO)

      Osmoza inversă este un proces de separare (invers celui de osmoză) care foloseşte presiunea pentru a forţa un solvent (apa) să treacă printr-o membrană de separare care reţine agenţii contaminanţi şi permite solventului pur (apa) să treacă în cealaltă parte.

      Folosind osmoza inversă apa contaminată poate fi separată de agenți poluanți de natură chimică sau biologică.Proces osmoza inversa

      Notă:

      osmoza inversă a fost dezvoltată pentru desalinizarea apei marine în anii 50; în prezent este folosită pe scară largă în industriile alimentară şi chimică (ex. pentru concentrarea sucurilor de fructe, separarea proteinelor din zer, producţia de abur, tăiere cu jet de apă, etc.)

      purificarea apei prin osmoză inversă este aplicabilă pentru o gamă variabilă de debite – de la consumator individual până la nivelul unei localităţi.


      Suntem 70% apă… prin urmare…

      orice scădere cât de mică a nivelului de apă din organism poate duce la pierderea funcțiilor vitale, care, în final, poate provoca decesul.

      Când spunem apă ne referim la acel lichid transparent, incolor, fără gust şi fără miros, care ne hidratează organismul. Teoriile actuale spun că este ideal să consumăm zilnic între 1,5 şi 3 litri de apă. Cantitatea de apă variază în funcţie de climă, de vârsta persoanei, de efortul pe care îl facem pe parcursul unei zile şi de tipul de alimentaţie.

      Ce fel de apă alegem? Apă îmbuteliată sau apă filtratã?

      Apa imbuteliată

      Se comercializeză in PET-uri ce sunt nocive pentru sănătate și mediu.În primul rând, când cumpărăm o sticlă de apă, nu lichidul este cel pe care îl plătim cel mai scump, ci ambalajul, care, în final va ajunge la gunoi.Anual, sute de miliarde de PET-uri devin, rapid, deşeuri, şi numai 16% din ele sunt reciclate. Restul poluează natura, fiind atât de încet biodegradabile, încât dispar abia după SUTE DE ANI!Și asta nu e tot! Pentru producerea și comercializarea unui litru de apă îmbuteliată se consumă 3 litri de petrol! Apoi, apa minerală îmbuteliată (deci și cea plată) este stocată, de multe ori, în condiții improprii. La căldură, PET-ul eliberează, în apă, tot felul de substanțe nocive pentru organism. Pe care noi le bem.Și asta nu e tot! Pentru producerea și comercializarea unui litru de apă îmbuteliată se consumă 3 litri de petrol! Apoi, apa minerală îmbuteliată (deci și cea plată) este stocată, de multe ori, în condiții improprii. La căldură, PET-ul eliberează, în apă, tot felul de substanțe nocive pentru organism. Pe care noi le bem.

      Apa minerală

      Consumată in cantități mari, duce la o acumulare de minerale in corp peste necesarul nostru. Copiii nu au voie sa bea apă minerală deoarece organismul lor nu este suficient de puternic, iar buna funcționare a rinichilor nu trebuie sa fie impiedicată de asimilarea mineralelor. De aceea, copiii nu ar trebui sa bea apa cu un grad de mineralizare care sa depăsească 120 mg/l (0.12 gr/l) si cu continut de sodiu de peste 20 mg/l (0.02 gr/l).

      Apa din reţelele oraşelor

      Se distribuie în stare potabilă, însă se poate contamina pe traseu, din cauza stării necorespunzătoare a conductelor din reţelele de distribuţie. O soluţie eficientă pentru a avea în mod constant o apă curată şi sigură pentru băut şi gătit sunt sistemele de filtrare.


      Apa filtratã – cea mai bunã soluţie pentru o apã curatã si sigurã.

       


      Produse similare