Rezervoare si sisteme Aquapur

Afișez toate cele 8 rezultate

Sisteme de stocare, pompare și filtrare a apei potabile pentru căminul dvs. Acum in promotie, livrare in toată Romania.

Sistemul AquaPur folosește tehnologia cu ioni de argint dezvoltată de ValRom pentru a preveni dezvoltarea microflorei în rezervorul de stocare. Sistemul este format din:
– Rezervor de apă = aquapur 300, aquapur 500 sau aquapur 750 litri
– Plutitor (flotor) quickstop D1″.
Cartus filtrant 10″ PP (polipropilena) expandat 5 microni (fixat la intrarea in rezervor)
Cartus filtrant 10″ carbune activ bloc (montat la ieșirea din rezervor)
– Pompa submersibila electronica automata Divertron 1000M DAB
– Sistem de preaplin D1” cu supapa de sens

Sistemul AquaPUR îndeplinește 5 funcții:

1. Rezervor de stocare
În funcție de capacitatea selectată, rezervoarele cu ioni de argint AquaPUR oferă o capacitate de stocare a apei de aproximativ 260, 480 sau 700 de litri.
Acest volum asigură consumul pentru intervalele de timpul în care apa se oprește sau reduce numărul de porniri ale pompei de alimentare.
Alegerea capacității de stocare potrivite se face ținând cont de faptul că, în medie, o persoană consumă aproximativ 150 de litri pe zi.
Volumul se stocare trebuie crescut dacă folosiți apă din rezervorul tampon și pentru alte sarcini precum udarea grădinii.

Rezervorul este construit monobloc (fără îmbinări) pentru a asigura etanşeitatea şi reduce riscul de scurgere.
Este realizat din 3 straturi distincte:
– strat exterior din polietilenă pentru rezistenţă mecanică bună;
– strat intermediar din polietilenă expandată şi are rol de a reduce formarea condensului pe suprafaţă (termoizolaţie);
– strat interior din polietilenă care înglobează compuşi anorganici cu ioni de Ag pentru a bloca dezvoltarea microorganismelor.

2. Controlul sursei de alimentare (rețea locala alimentare apa sau pompă submersibila put)
AquaPur poate fi conectat la rețeaua de distribuție locala de apă ori la un puț.

  • In cazul alimentarii de la rețea, comanda de închidere/deschidere a admisiei de apa se face cu ajutorul unui plutitor mecanic. Dacă nivelul apei scade sub nivelul minim, flotorul permite accesul apei și se va închide când se atinge nivelul maxim.
  • Dacă sursa de apă provine dintr-un put forat, se va adăuga un dispozitiv de control automat Brio 2000MT pe partea de alimentare. Controlerul comanda automat pornirea pompei din put in momentul in care detectează scăderea de presiune în rețea (când apa este sub nivelul minim), spre exemplu, la deschiderea unui robinet. Pompa va porni, nivelul apei crește până la nivelul maxim și plutitorul va închide admisia . Dispozitivul Brio va detecta presiunea maximă din rețea și va opri automat pompa. Datorita acestui control automat (pornire/oprire), durata de viata a pompei submersibile va creste considerabil.

3. Furnizarea apei de baut
AquaPur are o pompă de apă, DAB Divertron 1000M, care furnizează apă rețelei de alimentare și menține automat presiunea. Pompa are integrat un dispozitiv electronic automat pentru pornire și oprire. Când se detectează o cădere de presiune (robinet deschis), pompa pornește automat și menține intrarea sub presiune (va livra apa necesară în orice punct din rețea). Când consumul se oprește, presiunea crește și pompa se oprește automat.

4. Filtrare mecanică și chimică

Pentru îmbunătățirea calității apei, sistemele Aquapur realizează o filtrare în doua trepte: mecanică și chimică.

  • Filtrarea mecanică se face la intrarea în rezervor (pe admisie). Cartusul filtrant 10″ PP (polipropilena) expandat 5 microni reține nisip, nămol, rugină sau particule în suspensie mai mari de 5 microni.
  • Filtrarea chimică este realizata la ieșirea din rezervor. Cartusul filtrant 10″ carbune activ bloc contribuie la îmbunătățirea gustului și mirosului apei.

5. Siguranta si protectie
Capacitatea argintului de a preveni dezvoltarea microorganismelor este cunoscută din cele mai vechi timpuri. In prezent, acesta este folosit pe o scara foarte larga pentru a asigura potabilitatea apei.

Agentul activ este un amestec de compuși anorganici pe bază de Ag adăugați materialului din care sunt produse rezervoarele Aquapur.

În prezența apei, ionii de argint sunt eliberați lent și inhibă dezvoltarea microorganismelor prin interferarea cu procesele celulare de multiplicare.

Această acțiune se aplica la o mare varietate de microorganisme: peste 25 de clase de bacterii, alge, ciuperci, mucegaiuri etc.

Studiile efectuate în instituții specializate, precum: Institutul Cantacuzino (București), Industrial Microbiological Services LTD (Stafford – Anglia) sau Hygiene Institut des Ruhrgebiets Trink und Badewasserhygiene (Gelsenkirchen – Germania) au deomonstrat că, în primele 24 de ore de la contact, AquaPUR asigură reducerea cu cca. 99,5% a culturilor de: Escherichia Coli (E-Coli), Staphylococcus Aureus, Pseudomonas Aeruginosa şi Legionella Pnuemophila.

Tehnologia cu Ag activ are un efect dublu:

  • previne dezvoltarea microorganismelor pe suprafața interioara a rezervorului.
  • păstrează potabilitatea apei pentru o perioada mai lunga de timp.

Etapele de interacțiune sunt următoarele:
– stratul activ este expus mediului de imersie la suprafața ce intra in contact cu lichidul
– ionii Ag+ difuzează în mediul de imersie
– gradientul de concentrație crește și se stabilește echilibrul la un nivel de cca. 2÷3 ppm (părţi per milion)
– durata de timp în care se ajunge la concentrația de echilibru este de cca 24÷48 ore (în funcție de cantitatea de lichid şi de viteza de recirculare) și microorganismele sunt expuse contactului cu Ag
– ionii de Ag interferează cu mecanismul de reproducere al microorganismelor inhibând dezvoltarea acestora
– alţi ioni Ag+ sunt eliberați pe măsură ce se consumă.

Daca esti interesat de mai multe detalii citeste aici…

 

Shopping Cart