Pompe de caldura AER-APA

Afișez toate cele 4 rezultate

Aerul este o sursă complementară de căldură, oferită în cantități nerestricționate. Într-o pompă de căldură, numai aerul exterior, care este distribuit prin conducte printr-un ventilator, poate fi folosit ca si căldură. Ei pot utiliza, de asemenea, solul sau apa ca surse de energie. Pompele de căldură au mai multe funcții. Una dintre ele este reprezentata de functia de incalzire, care este realizata de radiatoare, sisteme de ventiloconvectoare sau sisteme de incalzire in pardoseala. Pompele sunt folosite si pentru racire, prin sistemul ventiloconvector. La fel, cu ajutorul unui cazan, pot produce și apă caldă menajeră.

Avantajele utilizării pompelor de căldură:

– Confort superior
– Operare ușoară și automată
– Un grad înalt de performanță și economie de energie
– Funcționare optimă, în ciuda condițiilor climatice
– Durată lungă de viață
– Scăderea semnificativă a emisiilor de CO2

Cum functioneaza pompa de caldura?

Pompele de căldură aer-apă folosesc sursele din mediul casnic (aer, apă, sol) ca sursă de căldură. Sunt dezvoltate pentru a furniza căldură în mod eficient, reducând considerabil cheltuielile. O pompă de căldură aer-apă este o opțiune excelentă pentru clădirile noi și renovarea celor existente.
Sunt compuse dintr-un sistem exterior și un sistem interior conectate printr-o cale de refrigerare. Când este configurat, sistemul interior este conectat la unitatea de încălzire și este gata să funcționeze pentru a oferi încălzirea sau răcirea casei.
Funcționarea pompelor de căldură se bazează pe căminele fluidului pentru a schimba starea de agregare, mai precis la lichefiere și evaporare.
Cele mai comune modele de pompe de căldură extrag căldură din aer, apă sau pământ. Tot ce veți avea nevoie este un procent de energie electrică.
Este bine de înțeles că pompele de căldură vor produce de cinci ori mai multă energie decât vor absorbi. Principiul de funcționare al unei pompe de căldură este același cu cel al frigiderului, tocmai în direcția opusă. In cazul frigiderului, acesta preia caldura din interior si o impinge in exterior, in timp ce la pompe procesul are loc invers.

Ce este o pompă de căldură?

Pompa de căldură este un sistem complex care poate furniza atât frig, cât și căldură. Fiind o sursă de energie de mediu, pompa de căldură folosește 75% din energia termică pe care o ia din atmosferă, iar restul de 25% din energie electrică.
Proiectate eficient, pompele de căldură reduc cheltuielile cu energia electrică și, în același timp, sporesc confortul persoanelor care utilizează sisteme de încălzire cu gaz sau lemne.
O pompă de căldură aer-apă este un sistem în care aerul ambiental este adunat și mutat către dispozitive de încălzire (radiator, încălzire prin pardoseală, ventiloconvector) sau un cazan cu încălzire indirectă pentru producerea de apă caldă menajeră.

Shopping Cart