Echipamente energie regenerabila

Afișez toate cele 4 rezultate

Ce este o resursă de energie regenerabilă?
O resursă regenerabilă este o energie generată din resurse care sunt reînnoite în mod constant. Aceste resurse regenerabile nu vor fi diminuate, spre deosebire de combustibilii fosili, precum și gaze.
Când auziți termenul ‘energie alternativă’, de obicei se referă și la surse de energie regenerabilă. Aceste surse de energie sunt alternative la cele mai frecvent utilizate surse actuale, care de obicei sunt si foarte poluante, cum ar fi cărbunele, petrol etc.

Cele mai importante resurse de energie regenerabilă astăzi sunt:
– Energie solara
– Energia eoliana (cea a vântului)
– Energia hidrologica (sau a valurilor, a râurilor, mareelor)
– Energia obținută din biomasă: biodiesel, bioetanol, biogaz
– Energie geotermală (caldura de adancime a pamantului)
Energie potențială osmotică

Eficienta energetica
In cazul in care nu utilizam la acest moment una din sursele enumerate mai sus ar fi indicat sa facem acest pas pentru ca putem contribui la scaderea chelutuielilor cat si la reducerea poluarii printr-o o mai buna eficienta energetica. Daca vom consuma mai puțină energie pentru a îndeplini aceeași sarcină sau pentru a produce același rezultat vom obtine o crestere a eficientei energetice. Clădirile sau locuintele eficiente din punct de vedere energetic folosesc mai puțină energie pentru răcirea și funcționarea aparatelor și electronicelor, încălzirea spatiilor, unitățile de producție utilizeaza mai puțină energie pentru a produce bunuri etc.

apa-gaz-canalizare va propune echipamente si instalatii care va pot asigura independenta energetica sau pot creste decisiv eficienta : panouri solare, boilere solare, centrale termice peleti, boilere pentru pompe de caldura, pompe de caldura aer-apa, incalzire in pardoseala, sobe pe peleti si multe altele.

Shopping Cart