Lavoar incastrat in blat – Ghid de montaj

În baie, vă doriți o chiuvetă care să fie atât încorporată, cât și simplu de curățat și întreținut. Sunteți capabil să o instalați pe cont propriu. Folosind instrucțiunile noastre ca ghid, vă conducem pas cu pas prin fiecare etapă a procesului.

Etape premergătoare instalării unui lavoar incastrat

Pregătirea blatului pentru instalarea chiuvetei

Atunci când instalați lavoar încorporat, asigurați-vă că toate fitingurile necesare sunt prezente. În cazul în care robinetele de colț nu au fost încă atașate, este necesar să faceți acest lucru în prealabil. Luați în considerare poziționarea accesoriile de perete. Pentru a instala sifonul, gaura de scurgere din perete trebuie să aibă mai întâi un manșon de etanșare montat în ea. Înainte de a putea pune un lavoar incastrat pe blat, trebuie să il pregătiți.

Dacă chiuveta dvs. vine cu un șablon pentru decuparea spațiului în care urmează să fie pusă, puteți așeza șablonul direct pe blat și să o aliniați acolo. Aceasta este o opțiune doar dacă șablonul este inclus împreună cu chiuveta.

Sablon instalare lavoar incastrat

Folosirea unui ferăstrău pendular este cea mai simplă abordare pentru a finaliza decuparea. Pentru a realiza acest lucru, faceți o gaură pentru inserția pânzei de ferăstrău în interiorul decupajului.

Gaura pentru montaj lavoar incastrat

Fiți atenți la lama de ferăstrău –  ferăstrăul va „sparge” materialul pe partea în care sunt orientați dinții.

La un ferăstrău oscilant standard (pendular sau „șoricel”), partea îndreptată spre dvs. nu arată la fel de bine ca partea îndreptată în jos, deoarece lama ferăstrăului taie de jos în sus, zdrobind ușor marginea acestei părți. Croiala pe unde iese materialul nu este foarte curata, asa ca alegeți cu atenție metoda de amplasare în funcție de ce parte trebuie sa iasă impecabil.

Utilizare fierastrau pendular pentru montaj lavoar

Pregătirea chiuvetei pentru instalare

În timpul procesului de instalare a chiuvetei, asigurați-vă că consultați și instrucțiunile care au fost incluse în pachet. În funcție de model, procedura de instalare poate varia oarecum. După ce ați poziționat chiuveta pe suport, este timpul să instalați garnitura de scurgere pe partea inferioară a chiuvetei. Aceasta este ordinea recomandată a operațiunilor. Instalați o garnitură de preaplin în chiuvetă, dacă aceasta are o funcție de preaplin.

Etape de lucru

Sunteți acum în măsură să instalați chiuveta pregătită în deschiderea din blatul care a fost instalat. Reglați poziția chiuvetei astfel încât orificiul pentru baterie și orificiul pentru supraplin (daca exista) să se afle în partea din spate.

Sifonul poate fi găsit atașat la partea inferioară a chiuvetei. Pentru a realiza acest lucru, introduceți țeava de scurgere în manșonul de pe racordul de perete și conectați țeava ascendentă de la sifon la racordul de scurgere de pe chiuvetă. Asigurați-vă că toate inelele de etanșare sunt instalate în mod corect. Folosiți doar mâinile pentru a înșuruba îmbinările filetate.

Alternativ, ați putea folosi silicon sanitar pentru a etanșa marginea care înconjoară chiuveta.

Silicon pentru lavoar in blat

Concluzie

În concluzie, instalarea unei lavoar incastrat în baie poate fi realizată pe cont propriu, cu ajutorul instrucțiunilor potrivite. Înainte de a începe instalarea, este important să se pregătească blatul și să se asigure că toate fitingurile necesare sunt prezente. Decuparea spațiului pentru chiuvetă poate fi realizată cu ajutorul unui ferăstrău pendular. După poziționarea chiuvetei în deschiderea blatului, sifonul poate fi atașat la partea inferioară a chiuvetei.

Este important să se respecte instrucțiunile specifice modelului de chiuvetă și să se verifice etanșeitate înainte de a utiliza chiuveta. Puteți plasa o găleată sub chiuveta sau lavoar și lăsați apa sa curgă. Astfel veți remarca dacă exista eventuale scurgeri.

In incheiere

Rețineți că puteți oricând să plasați o comandă pentru materialele de care aveți nevoie chiar dacă lucrați în prezent la un proiect similar cu acesta sau vă pregătiți să începeți unul. Acesta este un lucru pe care ar trebui să îl aveți în vedere dacă lucrați deja la acest proiect sau vă pregătiți să îl începeți.
Datorită acestui fapt, nu va trebui să pierdeți timpul mergând la cumpărături sau stând în trafic, activități care în mod normal v-ar consuma timpul. Putem face livrări direct pe santier, precum și la domiciliul dumneavoastră.

A fost de ajutor acest articol?
DaNu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart