Intrebari frecvente despre incalzirea in pardoseala

Intrebari frecvente despre incalzirea in pardoseala

Încălzirea prin pardoseală radiantă este o modalitate din ce în ce mai populară de a vă încălzi casa. Este o soluție de încălzire relativ nouă si înțelegem că este posibil să aveți câteva întrebări despre fundamentele acestei tehnologii. În acest ghid vom răspunde la unele dintre cele mai frecvente întrebări.

Ce este încălzirea prin pardoseală radiantă?

Încălzirea prin pardoseală radiantă este un mod contemporan (eficient din punct de vedere energetic) de a vă încălzi casa fără a fi nevoie de calorifere voluminoase.

Sistemele de incalzire in pardoseala utilizează tehnologia de căldură radiantă pentru a încălzi o cameră. Încălzirea radiantă încălzește o cameră de la sol și direct în obiectele și persoanele din cameră. Spre deosebire de încălzirea centrală, care se concentrează pe încălzirea aerului unei camere. Încălzirea radiantă este un mod mult mai eficient energietic. A aduce confort într-un spațiu, deoarece aerul cald are obiceiul de a „scăpa” dintr-o cameră.

Incalzirea in pardoseala necesită, de asemenea, mai puțină energie pentru a funcționa. In acelasi timp, produceun nivel de căldură mai confortabil ca un sistem tradițional de încălzire centrală. Este un un mod mai curat de a vă încălzi casa. Economisind în același timp și bani pe facturile de energie.

Incalzire in parodseala cu apa - montaj
Incalzire in parodseala cu apa – montaj

Este sigură încălzirea prin pardoseală radiantă?

Încălzirea prin pardoseală s-a dovedit a fi o soluție de încălzire foarte sigură pentru casa ta. Ca sistem „invizibil” și, spre deosebire de radiatoarele cu încălzire centrală, încălzirea in pardoseală nu are suprafețe fierbinți sau elemente de încălzire expuse pe care vă puteți răni. De asemenea, nu există riscul de electrocutare cu aceste sisteme. Încălzirea radiante este, de asemenea, benefica pentru bunăstarea dvs. Păstrează aerul din spațiu mai proaspăt, reducând circulația prafului – o problemă obișnuită în încăperile cu încălzire centrală.

Incalzirea in pardoseala - siguranta si confort

Pentru o siguranță garantată, este important să aveți întotdeauna sistemul de încălzire instalat corect. Fie de un instalator complet calificat, fie de o firma de instalatii care a lucrat anterior cu încălzirea prin pardoseală.

Voi face economie de bani cu încălzirea prin pardoseală radiantă?

Încălzirea radiantă este o soluție de încălzire ce ofera economii mari la facturile dvs. de energie . Încălzirea prin pardoseală oferă timpi de încălzire mai rapizi decât încălzirea centrală și funcționează la temperaturi mai scăzute. Produce, în același timp, un nivel de căldură uniform si mult mai confortabil.

Economie de bani cu incalzire in pardoseala

Costul de achizitionare a unui pachet de incalzire și cheluielile cu partea de montaj variază în funcție de dimensiunea și domeniul de aplicare al proiectului. Sistemele de apă sunt mai scumpe de achiziționat și instalat, dar oferă costuri de funcționare pe termen lung mai mici. Sistemele electrice au prețuri mai bune, dar se bazează pe o sursă de energie electrică, care are de obicei tarife mai mari. Instalarea sistemului de incalzire in pardoseala Valrom (pe baza de apa) poate avea costuri achizitie si instalare ceva mai mari. Acestea se vor compensa cu economiile pe termen lung asupra facturilor de energie si apa.

Pentru detalii despre pret pachet incalzire in pardoseala dati

Cum funcționează sistemele de încălzire in pardoseală radiante?

Incalzire in parodoseala electrica - incalzire in parodoseala pe baza de apa
Incalzire in parodoseala electrica – incalzire in parodoseala pe baza de apa

Sistemele electrice de pardoseala sunt compuse din fire de încălzire electrice , adesea formate ca un covor de încălzire. Sunt instalate sub finisajul podelei și conduc electricitatea și transformă această energie într-o putere optimă de căldură radiantă. Programul de temperatură și căldură al sistemului este controlat și gestionat cu ajutorul unui termostat dedicat.

Incalzirea in pardoseala electrica
Incalzirea in pardoseala electrica

Sistemele de încălzire prin pardoseală cu apă utilizează conducte de încălzire care distribuie apă caldă în tot sistemul pentru a încălzi spațiul radiant. Apa fierbinte de la sursa dvs. de căldură (o centrala electrica, un cazan combinat sau o pompă de căldură) și apa mai rece din conducte sunt amestecate printr-un colector. Acesta reglează presiunea, temperatura și debitul. Pentru a afla mai multe despre modul în care funcționează colectoarele, citiți aici.

Care sunt opțiunile de încălzire prin pardoseală disponibile?

Sistemele de incalzire in pardoseala se prezinta cu doua optiuni: incalzire radianta cu apă, cât și electrica . Ambele opțiuni sunt potrivite pentru utilizare în proiecte de construcție nouă și renovare.

O soluție de încălzire radiantă hibridă este, de asemenea, o alegere populară. Sistemele electrice pot fi instalate ca surse secundare de căldură într-un proiect care va fi încălzit în principal de un sistem de încălzire centrală, de exemplu. De asemenea, puteți instala sisteme electrice și hidronice pentru a încălzi diverse camere in aceeași casa. Camerele mai mici, cum este baia, pot fi incalzite cu varianta electrica. Camerele mai mari, cu deschidere ampla, cum este living-ul, se pot incalzi cu sistemul pe baza pe apa.

Incalzire in pardoseala cu apa - Incalzire in pardoseala electrica

Ce tip de finisaj pentru pardoseală este cel mai potrivit pentru încălzirea radiantă?

Incalzirea in pardoseala se completeaza cu toate variantele de acoperire a pardosealii pe care îl utilizați într-un proiect.

Datorită proprietăților lor naturale, conductoare de căldură, piatra și gresia sunt ideale pentru a fi încălzite de un sistem de încălzire prin pardoseală. Pentru pardoselile din lemn, puteți folosi cherestea naturală sau prelucrată. Cu toate acestea vă recomandăm lemn mai subțire și mai dens pentru a permite o performanță optimă a unui sistem de încălzire. Sau, si mai indicat, parchetul compatibil cu incalzirea radianta.

Variante de acoperire a podelei la incalzirea in pardoseala
Variante de acoperire a podelei la incalzirea in pardoseala

Compatibilitatea crescuta a placilor de piatră sau ceramică cu încălzirea prin pardoseală le face alegerea perfectă pentru băi și bucătării. Gresia se încălzește rapid și ajută la distribuirea acestei călduri uniform. La implementarea unui proiect cu gresie trebuie avuta in vedere o membrana ce dispune de tehnologie anti-ruptură care vă poate proteja plăcile împotriva eventualelor fisuri cauzate de fluctuatiile de temperatura.
Tipurile de pardoseală mai moi, precum covoarele, mocheta sau vinilul, se potrivesc de asemenea cu aceste sisteme radiante.

Este potrivită încălzirea prin pardoseală radiantă pentru proiectul meu?

Sistemul de incalzire radiant perfect pentru proiectul dvs. depinde de câteva lucruri cheie:
– spațiul în care îl instalați
– dimensiunea camerei și înălțimile tavanului
– acoperirea podelei cu care îl veți folosi

Ca regulă generală, vă sugerăm să instalați sisteme electrice pentru proiecte de renovare sau pentru utilizare în regimuri menajere mai mici și sisteme de apă pentru proiecte de construcție nouă in spații mai mari. Acest lucru se datorează faptului că încălzitoarele electrice de podea au o înălțime de construcție a podelei mult mai mică decât sistemele de apă și oferă timpi de instalare mai rapizi.

Dacă renovați o baie cu gresie, de exemplu, vă recomandăm sistemul electric. Dacă lucrați la un proiect de construcție mai mare, cum ar fi construirea propriei case, vă recomandăm să instalați un sistem de încălzire prin pardoseală cu apă, cum ar fi sistemul Valrom, pe care l-ați specifica în etapele de proiectare pentru a se ține cont de înălțimea podelei.

Toate aceste sisteme trebuiesc instalate de un instalator calificat sau firma de instalatii care au mai lucrat cu încălzire prin pardoseală și să se efectueze un calcul al pierderii de căldură pentru a înțelege cerințele de încălzire ale spațiului.

Clasa energetica locuinta
Clasa energetica locuinta

Cât de gros este un sistem de încălzire prin pardoseală?

Sistemul electric are o grosime foarte mica (un cablu electric de cativa milimietri) ceea ce înseamnă că acest încălzitor poate fi instalat în aproape orice spațiu cu un efect foarte mic asupra construcției podelei. Multe dintre variantele electrice pot fi instalate în interiorul stratului de adeziv pentru gresie, deci nu vor ridica deloc înălțimile podelei.

Gama de sisteme pe baza de apa are de obicei un impact mai mare asupra inaltimii podelelor, deci este mai bine să specificați un sistem de încălzire a apei în stadiul incipient al unui proces de proiectare a unei construcții noi.

Detalii incalzire in pardoseala pe baza de apa Valrom

Am nevoie de un termostat special pentru a controla un sistem de încălzire prin pardoseală?

Pentru o mai mare eficienta si un confort sporit, incalzirea in pardoseala poate fi controlata de un termostat specific sau de o serie de termostate, în funcție de amploarea proiectului dumneavoastră. Exista o oferta cu o gamă largă de termostate care se vor potrivi cerințelor dvs., indiferent dacă preferați un termostat inteligent sau un termostat cu cadran mai simplu.

Termostate WiFi care funcționează cu o simpla comanda de pe smartphone-ul dvs. pentru acces la distanță. Puteti crea un program de încălzire automat, intuitiv pentru casa dvs.

Termostat Wi-Fi
Termostat Wi-Fi

Sau termostate care vă permit să vă setați manual programul de încălzire.

Termostat incalzire pardoseala Valrom
Termostat incalzire pardoseala

Cât durează încălzirea prin pardoseală radiantă pentru încălzire?

Sisteme electrice de incalzire in podea asigură timpi de încălzire rapizi. Timpul exact necesar încălzirii unei camere depinde de câteva variabile, cum ar fi:
– Dimensiunea camerei
– Pierderea de căldură și izolarea spațiului
– Finisajul de pardoseală folosit.
– Tipul de sistem și sursa de căldură

Cu toate acestea, vă puteți aștepta ca un încălzitor electric de pardoseală într-o baie cu gresie să atingă o temperatură optimă de confort în doar 20 de minute . Sistemele de apă necesită mai mult timp pentru a se încălzi inițial, dar odată ce funcționează eficient, se produce o căldură mai constantă.

Temperatura ideală la care trebuie să funcționeze încălzirea prin pardoseală , de asemenea, variază:
pentru finisaje de pardoseală din lemn, covoare și vinil, vă recomandăm o temperatură maximă de căldură de 27 de grade, iar pentru piatră și plăci, o temperatură ușor mai mare, de 29 de grade.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart