Incalzirea in pardoseala la subsol

Renovarea subsolului este o modalitate excelentă de a crește spațiul de locuit în casa dumneavoastră.
Este adesea un proiect mult mai puțin costisitor decât adăugarea unei camere deasupra solului.
Subsolurile nu au sistem de încălzire. Una dintre primele sarcini din proiectul dvs. este aceea de a gasi modalitatea de a furniza suficientă căldură pentru a face spațiul cald și confortabil pe tot parcursul anului.
În acest ghid, vom explora de ce încălzirea în pardoseală este soluția perfectă de încălzire pentru proiectul dvs. de renovare a subsolului, analizând:
– Principalele motive pentru care incalzirea in pardosala este ideală pentru subsoluri
– Sfaturi pentru menținerea subsolului cald
– Finisajul ideal pentru podeaua din subsol
– Cel mai bun sistem de încălzire prin pardoseală pentru subsolul dumneavoastră

Incalzirea in pardoseala la subsol
Incalzirea in pardoseala la subsol

Incalzirea in pardoseala la subsol este o solutie buna?

Motive pentru care încălzirea prin pardoseală este cea mai bună soluție pentru subsoluri

Dacă subsolul dvs. a fost folosit ca spațiu de depozitare neîncălzit, este esențial să vă asigurați că este izolat și încălzit corespunzător.
Pereții exteriori, ferestrele și ușile sunt deja montate într-un subsol tipic și nu veți avea nevoie de un acoperiș.
Totuși veți avea nevoie de o sursă de căldură fiabilă.
Un sistem de încălzire prin pardoseală cu apă sau electric este o idee grozavă.

Incalzire in pardoseala cu apa - Incalzire in pardoseala electrica
Incalzire in pardoseala cu apa – Incalzire in pardoseala electrica

Sistemele de incalzire in pardoseala oferă o soluție de încălzire curată, silențioasă și eficientă din punct de vedere energetic pentru subsoluri.
Sisteme electrice oferă timpi de instalare mai mici, în timp ce instalațiile noastre de încălzire prin pardoseală cu apă durează mai mult în subsoluri, dar oferă costuri de funcționare și mai mici pe termen lung.

Pe lângă faptul că este ușor de instalat și are un preț competitiv, încălzirea prin pardoseală oferă:

  • Costuri scăzute pe termen lung
  • Sistemele de încălzire prin pardoseală cu termostate de control al zonei sunt economice de exploatat deoarece încălzesc întreaga cameră rapid și uniform. Folosesc mai puțină energie decât metodele tradiționale de încălzire.
  • Puteți controla căldura din subsol în mod separat de restul casei dvs.. Astfel încât nu exista energie irosită prin încălzirea zonelor care nu sunt utilizate. Acest lucru se traduce prin facturi mai mici la energie pe termen lung.
  • Întreținere extrem de redusă. Odată ce sistemul de încălzire prin pardoseală este instalat, necesită o întreținere redusă sau deloc. Toate proiectele de incalzire Valrom oferă garanții extinse pentru liniștea dumneavoastră.
  • Sursă de încălzire fiabilă și consecventă
  • Cu termostatul de încălzire potrivit instalat, sistemul de încălzire poate funcționa singur. Ofera căldură automat atunci când aveți nevoie și menținând intervalul de temperatură dorit 24/7.
Termostate incalzire in pardoseala
Termostate incalzire in pardoseala

Sfaturi pentru a menține un subsol cald

Pentru a menține o temperatură confortabilă pe tot parcursul anului în subsol, există câteva preocupări de bază care trebuie abordate în timp ce renovați.

Problema principală este păstrarea căldurii radiante pe care o va produce sistemul dvs. de încălzire în interiorul spațiului. Să ne uităm la câteva idei ușor de implementat.

Incalzirea in pardoseala la subsol

Țineți ușile și ferestrele închise

Dacă nu folosiți o cameră, țineți ușile și ferestrele din zona respectivă închise.
Ușile deschise permit căldurii dintr-o cameră să „scape” în alta care nu este folosită. Prin urmare, irosită.
Un sistem de încălzire prin pardoseală cu control de zonal vă permite să încălziți doar încăperile pe care le utilizați.

Incalzirea in pardoseala la subsol

Asigurați o izolare corespunzătoare

Un subsol are cea mai bună izolație naturală din orice zonă a casei tale. Respectiv pământul din jurul pereților exteriori.
Cu toate acestea, acest lucru nu este suficient pentru a oferi o protecție adecvată împotriva infiltrațiilor de aer și a pierderilor de căldură prin pereți și tavane.
Izolarea este întotdeauna recomandată cu încălzirea prin pardoseală.
Folia hidroizolanta autoadeziva si placa termoizolanta nuturi îmbunătățesc capacitatea de răspuns a centralei dumneavoastră. Cu ajutorul lor căldura radiantă (pe care o produce sistemul de incalzire in pardoseala) nu va scăpa în încăperile de deasupra sau de sub sol.

Folie hidroizolanta autoadeziva – Placa termoizolanta nuturi

Izolați ferestrele și ușile

Dacă există ferestre și uși care au fost instalate inițial la subsol, este posibil să nu fi fost izolate și etanșate corespunzător. Si asta precum sunt încăperile finisate de mai sus.
Această problemă poate fi remediată cu ușurință, asigurându-vă că ferestrele și ușile au fost montate cu un etanșant exterior de înaltă calitate.
De asemenea, dacă în subsolul dvs. sunt instalate ferestre cu geam simplu, luați în considerare înlocuirea lor cu geamuri termopan cu camere duble sau triple, care sunt mai eficiente.

Alegerea finisajelor de podea compatibile cu incalzirea in pardoseala la subsol

Încălzirea în pardoseală funcționează cu aproape orice tip de pardoseală finisată.
Există unele materiale care rețin și transferă căldura mai bine decât altele.
Tigla și piatra au o conductivitate termică ridicată, ceea ce înseamnă că căldura creată de sistemul de sub ea se va transfera rapid la suprafață.
În plus, ele pot fi încălzite la o temperatură mai ridicată, ceea ce ar putea fi important dacă subsolul dvs. are un tavan înalt.

De asemenea, puteți lua în considerare o acoperire pentru podeaua din beton care ajută la crearea unui finisaj elegant și modern în proiectele de renovare a subsolului. Discutam aici de parchet laminat pentru incalzire in pardoseala.

Incalzirea in pardoseala la subsol

Ori o podea din lemn natural pentru un stil mai tradițional.

Cele mai bune sisteme de încălzire în pardoseală pentru subsoluri

A venit momentul să vă remodelați subsolul și să faceți din acesta un spațiu de locuit cald sau un spațiu de divertisment?

Sisteme de încălzire electrice sau incalzirea in pardoseala pe baza de apa sunt alegerea perfectă. In functie de suprafata subsolului puteti opta pentru una din variante:
– Incalzirea in pardoseala electrica este recomandata pentru suprafetele mici pentru care are costuri si timpi mici pentru instalare.
– Sistemul de incalzire in parodseala Valrom se poate aplica in spatii mai mari. Desi costul si timpul de instalare sunt ceva mai mari, cheltuielile de incalzire si intretinere sunt mai reduse.

Incalzire electrica la subsol

Încălzitoarele electrice prin pardoseală sunt recomandate în mare parte pentru utilizare în aplicații de modernizare. Designul lor redus nu va avea impact asupra înălțimii podelei.
Acesta este un factor important atunci când plănuiți o renovare a unui subsol existent.
Aceste spații au de obicei înălțimi mai mici de tavan decât alte camere.

Subsoluri cu sistem de încălzire prin pardoseală cu apă

Dacă subsolul dvs. existent are o fundație adâncă care poate fi excavată sau inaltimea acestuia este acceptabila, acesta este ideal pentru incalzirea in pardoseala pe baza de apa.

Alege acum unul din kiturile de incalzire in pardoseala Valrom ce se poate adapta orcarui proiect. Putem realiza si proiecte personalizate care sa raspunda necesitatilor dumneavoastra.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart