
Mulți proprietari aleg, pentru încalzire centrala, o pompă de căldură pentru rentabilitatea, confortul și eficiența acesteia. Un sistem de ventilație cu recuperare de căldură poate fi mai rentabil decât o pompă de căldură standard sau un cuptor cu combustibil cu ardere. Cu toate acestea, economiile reale depind de costurile relative ale energiei electrice și ale combustibilului de ardere.

Pentru a afla mai multe despre această tehnologie va invitam sa vizitați articolul RECUPERATOR DE CALDURA LOSSNAY VL-100EU5-E 267003, 100 MC/H, MITSUBISHI ELECTRIC
In prezentul articol va vom oferi câteva sfaturi sezoniere pentru economisirea energiei. Iată câteva dintre ele:
Incalzire centrala cu pompe de căldură cu sursă de aer
Deși pompele de căldură cu sursă de aer pentru incalzire centrala devin din ce în ce mai populare, nu sunt lipsite de dezavantaje. În ciuda eficienței energetice, pompele de căldură cu sursă de aer au costuri de funcționare semnificative și nu sunt întotdeauna potrivite pentru toate proprietățile. Aceste probleme pot duce la necesitatea unor reparații costisitoare și reizolare. Ca urmare, pompele de căldură cu sursă de aer sunt cele mai potrivite pentru casele cu niveluri ridicate de izolare și etanșeitate la aer.

Mini-split-uri in sisteme de incalzire centrala
Mini-split-urile pentru incalzire centrala au aceleași componente de bază ca o pompă de căldură tradițională.
Fiecare unitate are:
– Un compresor/condensator exterior
– O unitate interioară de tratare a aerului
– Conducte pentru a găzdui cablurile de alimentare, conductele de refrigerare și de aspirație și scurgerile de condens.
Alegerea mini-split-ului potrivit pentru casa dvs. depinde de nevoile și dorințele dumneavoastră particulare.
Sunt ideale mai ales în situația în care nu va doriți (sau nu aveți posibilitatea) instalării unor trasee de conducte suplimentare in locuință.

Coloane de căldură interioare integrate
Beneficiile instalării unei coloane cu căldură interioara integrata într-o sistem de incalzire centrala cu pompă de căldură sunt considerabile. Incalzirea in pardoseala poate fi folosita ca o alternativă eficientă din punct de vedere energetic la radiatoarele și cazanele convenționale. Vor face o economie de energie considerabila deoarece agentul termic necesita o temperatura scăzută, de aproximativ 35-40°C (comparativ cu caloriferele ce au nevoie de 80-90°C).

Printre avantajele incalzirii in pardoseala putem aminti:
– Eficienta energetica crescuta
– Intretinerea redusa a sistemelor de incalzire
– Libertatea de proiectare si adaptabilitatea unui sistem incalzire in pardoseala
– Usurinta in instalare
– Siguranta si confort

Plinte electrice
Cele mai bune sisteme de încălzire cu plinte sunt conectate în circuitul casei tale. Veți avea nevoie de un electrician pentru a le instala. Unele modele vin cu controlere în perete sau termostate integrate. Cu toate acestea, plintele electrice sunt ineficiente și costisitoare pentru perioade lungi de timp. Din aceste motive, mulți proprietari evită să le folosească ca soluție cu normă întreagă. Cu toate acestea, există câteva excepții.

Cuptoarele pe gaz pentru incalzire centrala
Cel mai evident este faptul că pompele de caldura sunt eficiente din punct de vedere al costurilor și sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic. Totuși, trebuie să înțelegeți că o pompă de căldură nu este cel mai eficient sistem la temperaturi mai scăzute.
Dacă locuiți într-un climat cu temperaturi foarte scăzute, un cazan sau o centrala termica cu gaz va fi totuși mai eficiente decât o pompă de căldură. Temperaturile mult sub zero pot copleși cu ușurință o pompă de căldură. Dacă locuiți în zona de munte, la altitudini mari, un sistem de gaz poate fi o alegere mai rentabilă.
Sisteme cu combustibil dublu
Un sistem dublu (hibrid) de incalzire centrala și pompă de căldură poate fi o alegere excelentă pentru multe motive. Acest tip de sistem de încălzire economisește bani proprietarii prin reducerea facturilor la încălzire și răcire. În ciuda costurilor inițiale mai mari, sistemul dublu de combustibil poate economisi bani unui proprietar pe termen lung. Cu toate acestea, instalarea unui sistem de încălzire cu combustibil dublu poate costa între 2.500 și 10.000 USD. Aceste costuri depind de mărimea casei, de climă și de eficiența energetică a casei.
In concluzie
O pompă de căldură cu sursă de aer, denumită pompă de căldură aer-apă, transferă căldura din aerul exterior în apă. Acaeasta, la rabndul ei încălzește încăperile dvs. prin intermediul radiatoarelor sau al încălzirii prin pardoseală. De asemenea, poate încălzi apa dintr-un boiler pentru apa calda menajera necesara la chiuvete, lavoare, dușuri și băi.
Deoarece transferă și nu produc efectiv căldura, aceste echipamente pot oferi, eficient, apa calda si temperaturi confortabile pentru casa ta la niște costuri foarte mici.
Si cum, in ultima perioada, preturile la combustibili au crescut foarte rapid într-un timp foarte scurt, va invitam sa alegeți pompe de căldură de calitate (de la producători consacrați in domeniu) la preturi accesibile oricărui buget!
Citeste ultimele articole
Avantaje Teava PEX pentru incalzirea in pardoseala
Dezavantajele pompei de caldura aer-apă
Apa dura afecteza sanatatea?
Incalzire in Pardoseala : Ce trebuie sa stii, Sisteme, Instalare Avantaje și Dezavantaje
Incalzirea in pardoseala la subsol
Tipuri de pompe de caldura