Cabina put-camin vane D 1100 H=1080 capac si sistem inchidere Valrom

De ce sa alegem cabina put ecologica Valrom?

Cabina put ecologica Valrom beneficiază de următoarele avantaje și beneficii:

 • Căminul put forat este ecologic deoarece este produs monobloc din polietilena și împreuna cu garniturile racord de etanșare nu permit infiltrarea în sol a diverselor soluții și materiale ce apar, fie din utilizarea sau întreținerea componentelor montate în cămin, fie în situații accidentale;
 • Cabina put este ecologica si pentru ca polietilena poate fi reciclatã la sfârşitul duratei de viaţã. Materialul reciclat poate fi folosit pentru fabricarea altor articole ajutând la protecţia mediului înconjurãtor;
 • Căminul pentru put asigura protecție suplimentara deoarece are sistem de închidere;
 • Camin hidrofor polietilena rezistent la montaj îngropat, nu se deformează, proprietate conferita de forma geometrică ranforsată;
 • Dimensiuni generoase ce permit montajul și protecția echipamentelor necesare instalației de apa: hidrofor, vas expansiune, filtre etc. Căminul pentru puț forat se poate utiliza și pentru protecția și întreținerea vanelor ori a robinetilor de apa sau gaze;
 • Montajul subteran asigură protecția cabinei în cazuri de incendiu sau acte de vandalism;
 • Cabina puț Valrom este uşor de transportat și asamblat deoarece este confecționată din polietilenã si are greutate micã. Nu necesitã echipamente speciale de ridicare;
 • Deoarece este confecţionata din polietilenã, pentru montajele subterane acest lucru poate compensa deplasãrile datorate cutremurelor sau mişcãrilor pãmântului;
 • Camin foraj put uşor de instalat: Instalarea este simplã iar amprenta pe sol şi spaţiul necesar sunt minime;
 • Camin hidrofor uşor de curãţat şi întreţinut deoarece tehnologia de fabricaţie produce suprafeţe netede, cu rugozitate micã. Astfel cabina este uşor de curãţat, nu faciliteazã depunerile, scurtând durata de curãţare şi micşorând consumul de apã;
 • Camin foraje puturi apa este absolut insensibil la coroziune;
 • Au o durata de viata de aproximativ 50 de ani (dacă sunt respectate instrucțiunile de transport, depozitare, manipulare, montare și întreținere).
Cabina put ecologica Valrom

Domeniu de utilizare cabina put ecologica:

 • Folosita in alimentarile cu apa din subteran.
 • Camin put forat protejeaza instalatia de alimentare cu apa potabila utilizata la partea superioara a unui put forat. Asigura protecția armăturilor pentru pompa submersibila cat si a hidroforului, vasului expansiune, filtrelor etc.. De asemenea, se poate folosi si pentru protectia vanelor de alimentare apa, vane gaz cat si a robinetilor sertar pana.

Caracteristici tehnice si dimensionale:

 • Elemente componente: camin, capac, sistem de inchidere;
 • Caminul si capacul sunt fabricate prin procedeul de formare rotationala din polietilena;
 • Culoare: albastra;
 • Acces: 640 mm;
 • Diametru capac: 700 mm
 • Etanșarea între peretele căminului și țeava de puț cat si pentru tevile ce traverseaza peretii laterali, se realizează cu garnitură racord (produse opțional, se livreaza la cerere);
 • Pentru conectarea tevii de put este realizata, pe fundul caminului, o suprafata circulara plata coaxiala cu gura acestuia avand diametrul de D=300 mm, zona in care se executa orificiu pt. teava de put cu diametrul maxim de Ø 250mm. In centrul zonei plate, din fabricatie, este prevazuta o gaura Ø 6 mm.
 • NU este izolata termic;
 • Prevazute cu scara de acces din procesul de fabricatie. Exceptie fac cabinele cu diametrul D 1100 inaltime 1080 cat si toata gama cu diametru D 1500 care nu sunt prevazute cu aceste scari;
 • Dimensiuni: diametru D 1100 mm sau 1500 mm si inaltimi cuprinse intre 1080 mm si 2450 mm (puteti vedea aici toata gama de cabine put Valrom);
 • Încuietoarea este montata astfel încât sa nu afecteze etanșeitatea în zona capacului. Sistemul de închidere constă din două încuietori dispuse diametral opus pe capac și o cheie de acționare.
Sistem inchidere cabina put Valrom

Ambalare, manipulare, transport şi depozitare cabina put:

 • Cabinele se livrează neambalate.
 • La mutarea dintr-un loc in altul se interzice contactul cu suprafețe care pot zgâria sau deteriora produsul (târârea).
 • Cabinele se asigura contra mișcării în timpul transportului, astfel se evita contactu acestora cu diverse parți ale mijlocului de transport care ar putea sa le zgârie sau tăia.
 • Mijloacele de transport trebuie sa fie lipsite de muchii tăietoare. La încărcare/descărcare se interzice trântirea și/sau lovirea cu corpuri contondente sau ascuțite care pot deteriora cabina.
 • Depozitarea se face în spatii corespunzătoare curate fără pietre, moloz sau alte obiecte ce ar putea tăia, zgâria sau înțepa cabina sau materiale chimice, uleiuri, benzene. Spațiul trebuie sa fie suficient necesar manipulării atât manual cât și cu echipamente specifice. Cabina se depozitează NUMAI în poziție verticala.
 • La depozitare se va evita stivuirea cabinelor una peste alta sau așezarea de greutăți peste acestea, deoarece aceste eforturi mecanice suplimentare pot cauza deformări și prejudicia buna funcționare a produsului.

Garantia, durata de viata:

Garantie: 2 ani de la data facturarii. Garantia acopera defectele de fabricatie si nu acopera defectele datorate transportului, manipularii, depozitarii sau montajului defectuoase.

Durata de viata: 50 de ani, dacă sunt respectate instrucțiunile de transport, depozitare, manipulare, montare și întreținere.

Punerea in opera:

 • Se montează îngropat, deasupra puțului.
 • Exista o zona plata la baza caminului de cca 300 mm, care se gaureste cu o masina de gaurit si o carota. Prin decupaj se trece vertical teava de put.
 • Din pompa/echipamente teava de apa pleaca orizontal. Trecerea prin perete se face obligatoriu prin suprafetele plate si nu pe nervura. Toate trecerile se etanseaza cu garnituri din cauciuc seria Kompact.

Etape de montaj:

Se marchează zona de montare a cabinei în funcție de poziția puțului. Tubul puțului va trece printr-o zona circulara plata (concentrica cu zona de acces in cabina) a cărui centru este identificat printr-o gaura Ø 6mm in baza cabinei.

 1. Se sapa groapa de instalare pentru camin hidrofor in zona putului, cu dimensiuni corespunzatoare in asa fel incat sa existe un spatiu de circa 30-40 cm in jurul cabinei pentru introducerea echipamentului de compactare. Fundul gropii trebuie sa fie plat.
 2. Se realizează patul de nisip sau radierul de beton armat in functie de soluția proiectata sau adoptata conform dimensiunilor cabinei și a stabilității solului.
Atentie! In terenurile argiloase, indiferent de dimensiune, cabina se va monta pe radier de beton. Indiferent de natura solului cabinele D1500 mm se monteaza pe radier de beton armat.
 1. Se pregateste camin – cabina puturi forate: se gaureste zona de acces a tubului putului cu o freza (carota) cu dimensiune corespunzatoare. Se realizeaza etansarea cu garnitura. Pentru a usura montajul tevilor sau fitingurilor PVC trebuie folosit lubrifiant de 150 g / 250 gr sau apa cu sapun. NU se folosesc uleiuri sau grasimi minerale.
 2. Se taie teava de put la aproximativ 15-20 centimetri de la baza caminului pentru a evita eventuale deversări de apă din camin in foraj în caz infiltrații, inundații sau alte ape care pot ajunge în acesta. Executați apoi șanfren la 15°. Asigurați-va ca garnitura si tubul puțului sunt curate în zonele de contact (fără nisip, petris, moloz etc.). De acest lucru depinde siguranta etansarii.
 3. Manipularea cabinelor se face cu masini sau dispozitive de ridicat in santier (exemplu macara). Se aseaza cabina cu grija pentru ca trecerea tubului prin garnitura de racord sa nu compromita etansarea. Pozitia cabinei la final trebuie sa fie stabila.
 4. Se executa cu frezele (carotele) corespunzatoare trecerile prin cabina pentru conectarea la instalatia de apa. Se monteaza garnitura, se lubrifiaza (pentru a usura trecerea cat si pentru etansare). Se trece teava de aductiune si se orienteaza catre locuinta (aplicatie) prin transeu.
Atentie! Trecerile se fac obligatoriu prin suprafetele plate si nu pe nervura. Diametrul acestora nu trebuie sa depaseasca D125 mm.
 1. In cazul montarii echipamentelor poate fi necesara executarea izolarii cabinei cat si aerisirea acesteia. Atentie la conditiile de montaj si la cele de utilizare ale echipamentelor. A nu se uita si montarea cablului de alimentare al echipamentelor electrice. Acesta poate fi introdus in cabina prin presetupa corespunzatoare.
 2. Se acopera cu capac.
 3. Compactarea. Inaintea realizarii acestei etape este indicat sa se umple cu apa sau ca pe interior sa se sprijine cu o sipca. Se umple spatiul dintre cabina si peretii gropii cu straturi de circa 25-30 cm material de umplutura (pamant fara petre, moloz sau alte particule proeminente care pot zgaria peretii caminului sau nisip cu o granulaţie de 4/16 mm conform DIN 4226, partea întâi). Fiecare strat se compacteaza cu atentie pana se ajunge la gradul de compactare Proctor adecvat terenului, astfel incat se umple tot spatiul din jurul caminului.Gradul minim de compactare este 95%
Atentie! In terenurile argiloase, camin put Valrom,indiferent de dimensiune, se va monta pe radier de beton armat, la care se va realiza drenaj. Materialul de drenaj va fi pietris cu granulatia 20-30 mm, stratul final de acoperire poate fi argila sau pamant vegetal.
 • În cazul montării echipamentelor poate fi necesară executarea izolarii cabinei și a ventilării. Atenție la condițiile de montaj și utilizare ale echipamentelor.
 • Montarea cabinei și a instalatiei se face în conformitate cu normativele de protecţia muncii în vigoare.

Ambalare, manipulare, transport şi depozitare:

 • Cabinele se livrează neambalate.
 • La mutarea dintr-un loc in altul se interzice contactul cu suprafețe care pot zgâria sau deteriora produsul (târârea).
 • Cabinele se asigura contra mișcării in timpul transportului, astfel se evita contactu acestora cu diverse parți ale mijlocului de transport care ar putea sa le zgârie sau tăia.
 • Mijloacele de transport trebuie sa fie lipsite de muchii tăietoare. La încărcare/descărcare se interzice trântirea si/sau lovirea cu corpuri contondente sau ascuțite care pot deteriora cabina.
 • Depozitarea se face in spatii corespunzătoare curate fără pietre, moloz sau alte obiecte ce ar putea tăia, zgâria sau înțepa cabina sau materiale chimice, uleiuri, benzene. Spațiul trebuie sa fie suficient necesar manipulării atât manual cât si cu echipamente specifice. Cabina se depozitează NUMAI în poziție verticala.
 • La depozitare se va evita stivuirea cabinelor una peste alta sau așezarea de greutăți peste acestea, deoarece aceste eforturi mecanice suplimentare pot cauza deformări și prejudicia buna funcționare a produsului.

Garantia si durata de viata:

 • Garanție: 2 ani de la data facturării. Garanția acoperă defectele de fabricație și nu acoperă defectele datorate transportului, manipulării, depozitarii sau montajului defectuoase.
 • Durata de viata: 50 de ani, dacă sunt respectate instrucțiunile de transport, depozitare, manipulare, montare și întreținere.

Puteti vedea aici toata gama de cabine, teava si accesorii pentru put forat

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart