Criteriile de alegere ale unui boiler

Inevitabil, în viața de zi cu zi apare momentul când trebuie să alegem un boiler. Dar dacă vă întrebați cum să alegeți corect, în acest articol vă vom explica în detaliu. Citind aceste informatii veți învăța toate informațiile necesare pe care trebuie să le știți înainte de a alege boilerul potrivit!

Ce este Un Boiler?

Mai întâi, pur și simplu trebuie să știți ce este un boiler și ce îndeplinește. Boilerele sunt sisteme folosite pentru a încălzi apa, asigurând că întotdeauna avem căldură necesară pentru diferite operațiuni casnice, de exemplu, spălarea vaselor, gătitul și altele.

Tipuri de Boilere

Există mai multe tipuri de boilere, iar principala caracteristică care le distinge este modul de a oferi apă caldă. De obicei, În funcție de mărimea spațiului și volumul de apă care doriți să fiți încălzit, puteți alege unul dintre următoarele tipuri:

  • Boiler electric – aceasta este cea mai convenabilă opțiune, dar, de asemenea, cea mai costisitoară. Boilerul electric furnizează un flux de apă caldă de mare viteză.
  • Boiler termoelectric – rezervorul pentru aceste boilere este mai mare decât al celor electrice și necesită de obicei mai mult spațiu.
  • Boiler pe lemne – aceste boilere sunt mai ieftine și mai eficiente decât cele electrice, dar necesită o solidă încăpere pentru montare, datorită unității externe.

Boiler electric

Incalzesc apa cu ajutorul unei rezistente electrice, ce este conectata la o sursa de energie de 220 – 230 V;
Potrivite pentru locuinte aflate in proximitatea retelelor electrice;
Nu necesita aprobari speciale pentru a fi instalate;
Pot fi montate cu usurinta atat in baie, cat si in bucatarie.

Boiler pe gaz

Incalzeste apa menajera prin arderea gazului metan;
Este un sistem de incalzire perfect pentru locuintele mari;
Procesul de instalare este unul mult mai complex;
Instalarea unui boiler pe gaz necesita aprobari speciale;

Boiler cu lemne

Reprezinta o alegere inspirata pentru zonele in care lemnul este ieftin, acolo unde nu exista accesul la gaze, sau in locuintele in care alimentarea cu energie electrica se face printr-un generator;
Principalele dezavantaje ale unui astfel de sistem pentru incalzirea apei calde menajere: cenusa rezultata in urma arderilor, alimentarea constanta cu lemne pentru foc;
Daca se alege un boiler pe lemne pentru o pensiune izolata de munte, capacitatea acestuia trebuie sa fie de aproximativ 100 – 120 litri, iar pentru case mici (3-4 membri) se recomanda instalarea unui boiler pe lemne de aproximativ 80 litri.

Cum Aleg Un Boiler Potrivit?

Atunci când alegeți un boiler, în primul rând trebuie să vă gândiți la ce nevoi aveți. Trebuie să vă planificați câte fibre căldură aveți nevoie și câte persoane vor folosi adesea boilerul. De asemenea, este important să luați în considerare și spațiul pe care îl aveți la dispoziție. Dacă aveți un spațiu mic, este recomandabil să alegeți un boiler electric, deoarece se montează rapid și este ușor de instalat. Dar dacă aveți mai mult spațiu și doriți să cheltuiți mai puțini bani pe energie, optați pentru un boiler termodinamic. Acesta va fi cea mai bună opțiune pentru necesitățile voastre.

Ventilator pentru Boilere

Un ventilator ajută la amortizarea căldurii excesive a boilerului și vă asigură că temperatura se menține la nivelul dorit. Dacă boilerul dvs. nu are un ventilator, atunci ar trebui să cumpărați unul separat, deoarece acesta vă va oferi un plus de confort.

Controlează Volumul

O altă caracteristică importantă pe care ar trebui să o aveți în vedere este capacitatea boilerului. În general, pentru o familie obișnuită, un boiler de 50 litri este suficient. Acest lucru va furniza cantitatea potrivită de apă caldă pentru a vă spăla în mod corespunzător.

Boilere cu Termostat

Un termostat ajută la menținerea temperaturii apei la nivelul optim. Acest lucru vă va ajuta să economisiți bani pe energie și timp, deoarece nu trebuie să vă faceți griji că vă veți trezi în mijlocul nopții și veți descoperi că temperatura apei a crescut prea mult.

Dimensiunea Boilerului

Mărimea boilerului este foarte importantă, deoarece în functie de dimensiunea sa, veti fi capabili sau nu sa il montati in incaperile dorite. Acest lucru este important mai ales atunci când aveți nevoie de un sistem de încălzire a apei mai mare, decât cel pe care îl aveți acum. De asemenea, este important să țineți cont de faptul că unul prea mare poate fi greu de manevrat.

Costul Boilerului

După ce ați luat în considerare toate aspectele anterioare, vă mai rămâne să alegeți un boiler în funcție de prețul pe care sunteți dispuși să îl plătiți. În general, boilerele electrice sunt mai costisitoare decât cele termodinamice. Dacă doriți să economisiți câțiva bani, vă recomandăm să căutați oferte bune din magazinele online și alte surse. Acesta poate fi un mod de a obține un produs de calitate la un preț mai bun.

Norme de Securitate și Garanție

Una dintre ultimele lucruri de care trebuie să țineți cont când alegeți un boiler este să verificați dacă acesta are toate normele de securitate necesare. Acest lucru vă va asigura că nu veți avea probleme armare și că produsul nu va fi deteriorat rapid. De asemenea, este recomandabil să vă verificați și garanția produsului pentru a vă asigura că puteți returna produsul sau obține un altul dacă acesta nu funcționează corespunzător.

Întrebări Frecvente

Cum aleg un boiler? Primul pas este să stabiliți nevoile voastre și să alegeți un boiler în funcție de acestea. Verificați și dimensiunea și volumul pentru a vă asigura că încăperea este adecvată pentru instalarea boilerului.

Ce tip de boiler ar trebui să aleg? În funcție de nevoile voastre, puteți alege un boiler electric, termoelectric sau termodinamic. Pentru spații limitate, recomandăm un boiler electric, care este mai convenabil și usor de instalat. Dacă doriți un boiler ieftin și eficient, optați pentru un boiler termodinamic.

Ce trebuie să verific când aleg un boiler? Verificați prețul și normele de securitate și garanția acestuia pentru a vă asigura că este un produs de calitate. Dacă doriți să economisiți energie, asigurați-vă că boilerul dvs. are un termostat. De asemenea, verificați dacă dispersia căldurii este amortizată prin intermediul unui ventilator.

Încheiere

Așadar, acestea sunt principalele lucruri de care ar trebui să țineți cont când alegeți un boiler. Acum aveți informațiile necesare pentru a face cea mai bună alegere pentru nevoile voastre. Recomandăm să luați în considerare toate aspectele pe care le-am menționat și să căutați oferte bune, astfel veți obține un boiler de calitate, la un preț decent. Ne dorim să vă fie de folos informațiile noastre și sperăm că ați reușit să alegeți boilerul potrivit pentru voi!


Citeste ultimele articole


Cel mai bun mod de a zugravi o camera: ghid complet
Avantaje Teava PEX pentru incalzirea in pardoseala
Cel mai bun dedurizator apa
Avantajele bateriilor de dus cu termostat
Pompe de caldura apartament
Avantaje achizitionare kit incalzire in pardoseala pentru case
A fost de ajutor acest articol?
DaNu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart