Criterii de alegere a caloriferelor

Atunci când vine vorba de alegerea unui calorifer pentru casa ta, lucrurile se complică. S-ar părea că există sute de modele disponibile, fiecare cu propriile lor avantaje și dezavantaje. Acest articol va vorbi despre cum să alegem cea mai bună variantă, care să se potrivească nevoilor casei și bugetului tău limitat.

Comparați-vă opțiunile

În orice proces de cumpărare, e esențial să comparăm opțiunile. Așadar, ar trebui să înceapem prin a studia ofertele pe care le au magazinele de profil. Pune mâna pe câteva cărți și prospecte în care sunt descrise particularitățile tehnice ale diferitelor tipuri de calorifere pe care le puteți găsi în comerț, pentru a cunoaște principalele caracteristici și avantajele fiecăruia.

Analizați nevoile locuinței

Un alt factor important de luat în considerare este necesarul de încălzire al casei. În general, una din cele mai întâlnite metode de a măsura acest necesar este metoda suprafeței. Astfel, vom înmulți suprafața locuinței cu factori cum ar fi cei termici, greutatea volumetrică a aerului și cantitatea medie anuală de energie termică pe care o solicită clădirea. Aceste informații vor fi utile pentru a alege modelul și dimensiunea caloriferului.

Considerați dimensiunea și capacitatea caloriferului

Înainte de a achiziționa un calorifer, trebuie să ne asigurăm că dimensiunea și capacitatea acestuia sunt adecvate casei tale. Pentru aceasta, este important să ținem cont de numărul de camere, de suprafața fiecărei camere și de înălțimea în care vrem să instalăm caloriferul. E și cazul unor case mai vechi, în care curentul electric nu poate suporta mai mult decât o anumită capacitate de încălzire, având în vedere că este nevoie să se aloce o putere destul de mare pentru încălzirea apei în calorifer. Totodată, este important să ținem cont și de puterea termică pe care o necesită caloriferul, pentru că, în general, acestea se situează între 50 și 200 de Wati.

Calculați încălzirea caloriferului

Cheia pentru a calcula încălzirea caloriferului constă în a cunoaște lungimea, lățimea, înălțimea și capacitatea de apă a acestuia, precum și cantitatea de combustibil din interior. Faceți un calcul simplu, ținând cont de puterea termică și antigelul necesar și veți ști exact cum să găsiți caloriferul potrivit.

Stilul și designul caloriferului

Un alt aspect crucial este și aspectul estetic. Dacă acest factor contează pentru tine, va trebui să iei în calcul culoarea, forma, materialul din care este alcătuit caloriferul și, bineînțeles, dimensiunea acestuia. De exemplu, dacă dorești să obții un efect clasic, poți alege un stil clasic, unul modern sau unul rustic, dacă optezi pentru o abordare mai modernă. Partea cea mai frumoasă este că puteți să vă personalizați de asemenea caloriferul, punând diverse decorațiuni sau chiar pictându-l, astfel încât acesta să se potrivească integral cu ceea ce ați imaginat.

Preț și garanție

Spre deosebire de majoritatea produselor casnice, caloriferele vin la un preț destul de mare. Din acest motiv, ar trebui să fim foarte atenți atunci când cumpărăm unul, mai ales dacă optăm pentru un model mai sofisticat. Trebuie să ne asigurăm că fiecare piesă să fie în condiții optime și să anunțăm orice defect imediat, pentru a primi garanția și înlocuirea pieselor defecte într-un termen scurt.

Consultați-vă un specialist

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți atunci când vă gândiți la achiziționarea unui calorifer este să apelați la un specialist în instalarea acestuia. Acesta vă poate ajuta în alegerea celui mai potrivit. De asemenea, această persoană vă poate oferi și informații utile cu privire la perioada de garanție, instalare, întreținere și altele.

Instalarea caloriferului

Instalarea unui calorifer nu este complicată în sine, însă există anumite reguli și orientări pe care trebuie să le respectăm. De multe ori, se recomandă o viteză de circulație între 8 și 10 litri/secundă pentru confirguratii în întregime pe apă caldă, iar pentru instalarea corectă a acestora, este nevoie de o rezervor conectat. De asemenea, se va ține cont și de grosimea și materialul palniei, așa că înainte de a lua decizia finală, vom trebui să luăm contact cu specialistul și să ne informăm cu privire la elementele necesare instalării.

Eficiența caloriferului

Cea mai importantă caracteristică pe care trebuie să o luam în considerare atunci când cumpărăm un calorifer este eficiența acestuia. Acest lucru este vital, deoarece poate face diferența între un calorifer economic și unul dăunător mediului, care să supracoastă și să producă mai multă zgomot. Așadar, e bine să ne informăm bine cu privire la factorul de eficiență și să alegem cel mai eficient dintre produsele din ofertă.

Utilizarea caloriferului

O dată ce alegem un calorifer, este nevoie să vedem cum alegem să-l folosim. Un lucru important este să avem în vedere cantitatea maximă pe care instalarea copilului o poate funcționa. Din acest motiv, trebuie să ne informăm în legătură cu presiunea recomandată de producător. Acelasi lucru se poate spune și despre temperatura apei din interior – trebuie să îndeplinim valorile maxime și minime, în funcție de ceea ce recomandă producătorul. Totodată, trebuie îndeplinite și limitarile maxime pentru prezervare, între care se numără, de exemplu, durata de viață.

Probleme posibile

Cel mai important lucru atunci când vorbim despre întreținerea caloriferului este să fim pregătiți pentru orice ar putea să se întâmple. Acest lucru înseamnă că trebuie să ne pregătim să facem față oricăror probleme care pot să apară, cum ar fi înfundarea furtunurilor, posedarea coloanelor sau contracția și dilatarea cazanului. De asemenea, e bine să reținem că nu toate aceste probleme se rezolvă de la sine și să căutăm soluția cât mai curând posibil.

Vibratiile – Deși, de obicei, acest lucru se întâmplă la cele mai vechi modele de calorifere, vibrațiile pot să apară și la modele mai noi, în special dacă acestea sunt instalate greșit sau întreținute necorespunzător. Din acest motiv, e indicat să inspectăm periodic proprietatea pentru a detecta eventuale probleme. De asemenea, se recomandă și curățarea regulată a caloriferului.

Cosumul de combustibil

Atunci când un calorifer este la capacitate maximă, consumul de combustibil poate fi considerabil. De aceea e important să știm ce cantitate de combustibil este necesară pentru ca acesta să funcționeze. În general, aceasta va varia în funcție de combustibil, dar ar trebui să ținem cont și de câțiva factori precum debitul și densitatea apei.

Cum alegi cele mai potrivite calorifere pentru locuința ta?

Chiar și rolul pe care îl are fiecare cameră a locuinței este important în alegerea caloriferelor. Principalul motiv constă în faptul că oamenii doresc să le asorteze stilului de amenajare interioară.

De exemplu, pentru baie, cele mai frecvente modele de calorifere sunt cele de tip port-prosop. În schimb, în bucătărie, sunt potrivite mai degrabă caloriferele verticale. De asemenea, este necesară montarea unui termostat, deoarece în timpul preparării mâncării se încălzește și mai mult încăperea.

Pentru dormitor este necesar să se aleagă calorifere performante, care să poată asigura confortul necesar odihnei. În living, oamenii pot alege calorifere cu un design deosebit. Se urmărește atât îndeplinirea exigențelor estetice ale camerei respective, cât și performanțelor tehnice (capacitatea de a încălzi eficient întreaga suprafață).

Concluzie

În concluzie, tipurile de calorifere potrivite fiecărei locuințe diferă, alegerea acestora realizându-se în funcție de mai multe criterii. Totuși, oamenii nu trebuie să facă rabat de la calitate. Din acest motiv, descoperă modelele de calorifere puse la dispoziție de site-ul nostru, care pot îndeplini orice nevoie sau preferință.


Citeste ultimele articole


Ghid pentru amenajarea unei bai moderne
Camin apometru pentru apa potabila
Chiuvete compozit vs. Chiuvete Inox
Cea mai buna fosa septica
O incalzire eficienta a casei
Sistemul aquaPur Valrom – Întrebări frecvente
A fost de ajutor acest articol?
DaNu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart