Cel mai bun mod de a zugravi o camera: ghid complet

Cel mai bun mod de a zugravi o cameră este un titlu popular în industria construcțiilor de case. Și este primul pas al designului interior.

Putem vedea diferite materiale de vopsea pe piață. Vopselele diferite au calități diferite și realizate pentru un scop diferit. Cu toate acestea, culorile interioare rezistă la zgârieturi și pete. Și ușor de curățat.

Vopselele exterioare sunt făcute pentru lupta cu intemperiile și mucegaiul.

Deci, atunci când începem proiectul de vopsire, trebuie să cunoaștem diferite materiale de vopsea, deoarece aceasta va ajuta la alegerea celui mai bun material pentru proiectul nostru.

Trebuie să aflați despre aplicarea chimică a acestor vopsele dacă doriți să înțelegeți diferitele culori interioare și exterioare . Deci, citiți eticheta de detaliu a fabricării pentru componenta principală a vopselei.

a zugravi

Calitățile vopselelor de interior: de ce este vital pentru cel mai bun mod de a zugravi o cameră

Când vopsiți pereții interiori sau mobilierul, aveți nevoie de vopsea de interior de calitate pentru a obține cel mai bun rezultat. Dar unele materiale de vopsea din magazin pot fi confuze. Deci, cumpărarea unui echipament greșit va afecta progresul proiectului, bugetul și starea spațiului interior.

Cititi recomandarea și recenziile clienților înainte de a cumpăra vopsele de interior.

Deci, care sunt calitățile critice ale materialelor de vopsea pentru interior?

Alegerea vopselelor pentru suprafețe interioare

Vopselele de interior au devenit o optiune pentru majoritatea utilizatorilor. Acrilic, latex pe bază de apă, alchidica pe bază de ulei și alchidica pe bază de apă sunt categoriile compozitie. Și acestea sunt efectuate ca vopsele de ulei. Așa că alege-l pe cel mai bun pentru cel mai bun mod de a zugravi o cameră în funcție de suprafață.

Pentru mobilierul și dulapurile din zona uscată, latexul sau acrilul lucrează ca un finisaj consistent și vopsea rezistentă la estompare. Și utilizați vopsea alchidică pe bază de apă sau pe bază de ulei pentru lucrări de finisare, dulapuri de bucătărie, ferestre de ușă sau mobilier folosit frecvent, deoarece acestea sunt rezistente la impact și oboseala.

Vopselele care au cei mai putini compușilor organici volatili ajută cel mai bine la zugravit.

VOC. Ce înseamnă VOC? VOC este denumirea scurtă a „compușilor organici volatili”. VOC este substanța chimică care se găsește cel mai mult în materialele pe bază de apă sau ulei. Și se poate evapora rapid și elibera toxine în aerul înconjurător. Un VOC scăzut sau deloc în vopsea este mai bun pentru sănătatea dumneavoastră. Și daca este crescut poate provoca dureri de cap, greață sau leziuni ale ficatului și rinichilor. Protejați-vă de lucrurile dăunătoare, găsiți culoarea cu eticheta „Low VOC” sau „No VOC”.

Perioada de uscare

Am vorbit despre VOC mai sus. VOC emite în aer compusi chimici în timpul perioadei de uscare a vopselei. Deci, dacă utilizați un material care are un perioada scurta de uscare, puteți salva mediul de la compuși organici volatili. Cu toate acestea, căutați materiale de vopsea pe bază de apă care se pot usca la suprafata într-o oră și definitiv în 30 de zile. Dar vopselele pe bază de ulei se pot usca la suprafata în șapte sau opt ore și definitiv în șapte zile.

Amorsați și vopsiți în acelasi timp

Vopseaua autoamorsantă cu etichetă „vopsea și grund” creează un factor de legare care dezvoltă aderența la suprafață. Deci, nu aveți nevoie de un strat de grund separat. Una dintre cele mai bune vopsele cu autoamorsare costă adesea la jumătate decât grundurile și cutiile de vopsea, dar oferă un finisaj mai consistent pentru suprafata vopsita.

Cel mai bun mod de a zugravi o cameră ca un profesionist

a zugravi
Zona de zi cu canapea neagră

Zugravii profesioniști știu bine să vopseasca rapid o casă. Cu toate acestea, puteți îmbunătăți această abilitate și puteți avea un aspect profesional.

Când zugraviti rapid o casă, s-ar putea să credeți că dăunează celui mai bun rezultat. Dar știiti? Zugravitul este un mijloc de trai pentru multi meseriasi si firme de amneajari.

Deci, dacă urmați acest ghid, cel mai bun mod de a zugravi o cameră ca un profesionist, puteți zugravi rapid, fără a afecta cel mai bun rezultat. Unele sfaturi și trucuri pot fi contrare regulilor tradiționale. Dar sunt metode de lucru și vă economisesc timpul ca si zugravilor profesioniști.

Curățați rapid cu un produs de curățat cu fosfat trisodic

Fosfatul trisodic este primul lucru utilizat pentru cel mai bun mod de a zugravi o cameră. Trebuie să începeți cu suprafețe curate. Utilizați bucăți de burete cu TSP (detergent de fosfat trisodic) pentru a îndepărta urmele de murdarie.

TSP poate curăța rapid și reduce zgârieturile de pe suprafețele pe care sunteți gata să le zugraviti. Și cumpărați TSP și amestecați cu apă. Acesta este cel mai bun decât TSP pur.

Costul său poate fi de 15-20 lei pentru o cutie de 1 kg. Și utilizați TSP și pentru fiecare prelucrare a lemnului. Și utilizați-l pentru a îndepărta grăsimea de pe pereți, pentru a curăța plăcile din bucătărie, pereții băii și amprentele din jurul întrerupătoarelor de lumină.

Nu uitați să purtați o pereche de mănuși de mână atunci când utilizați TSP, deoarece ataca pielea.

Filtrati vopseaua

Dacă achiziționați cele mai recente cutii de vopsea fabricate, este posibil să aibă câteva bucăți mici sau șuvițe, deci va îngreuna vopsirea. Din cauza bucățelelor mici sau a firelor care se leagă de perete, trebuie să le îndepărtați singur. Așadar, petreceți câteva minute pentru a-i filtra vopseaua.

Cumpărați o sită mică sau o strecurătoare de vopsea de la magazinul de vopsele sau supermatket. Apoi puneți filtrul deasupra unei cutii goale și treceti vopseaua prin strecurătoare. Sita va retine toate resturile din vopsea.

Cu toate acestea, dacă lucrați la un buget redus, spălați și refolosiți sita.

Vopsitul rapid este cel mai bun mod de a zugravi o cameră.

Majoritatea oamenilor se străduiesc să picteze rama ferestrei fără a acoperi ochiurile de sticla și apoi îndepărtează cu greu vopseaua. Deci nu este cea mai bună practică pentru cel mai bun mod de a zugravi o cameră.

Cu toate acestea, dacă sunteți foarte bun la vopsit, o puteți face cu atenție. Dar dacă nu aveți abilitatea de a folosi o pensulă, cea mai bună opțiune este să acoperiți toate zonele de sticlă din fereastră înainte de vopsire.

Va ajuta la vopsirea rapidă și va obține un rezultat bun după finalizare.

Protejați tavanul texturat

Dacă casa ta are un tavan cu textură aspră , va fi greu să îndepărtezi vopseaua după vopsire. Așadar, prima opțiune este să acoperiți zona liniei exterioare a acestuia cu bandă adeziva de hartie.

Dar dacă ați făcut-o, puteți vedea că nu putem acoperi complet tavanul cu textură aspră. Deci vopseaua poate intra puțin în suprafața tavanului. Apoi, puteți folosi un cuțit mic pentru a elimina culoarea peretelui și a marginilor tavanului.

Nu uitați să țineți cuțitul la 45 de grade atunci când faceți acest lucru, deoarece este un truc profesional pentru cel mai bun mod de a zugravi o cameră.

Dacă aveți un răzuitor, puteți face o canelură între tavan și marginea peretelui. Deoarece atunci când ați făcut-o, perii de pensulă vor aluneca în linia canelurilor atunci când pictați. Deci, este o altă opțiune optimă pentru a vă proteja tavanul cu textură aspră.

Cu toate acestea, dacă aveți un plafon texturat neted, nu este atât de greu.

Păstrați o mână constantă tot timpul.

Peretii de culori diferite: este una dintre cele mai provocatoare lucrări în vopsire. Când pictați culori diferite pe un perete, acest lucru va fi mai greu. Deci, o mână stabilă este crucială pentru cel mai bun mod de a decora o cameră.

Cu toate acestea, acest lucru ar trebui să necesite mai multă practică în zuravit. Dar o puteți practica încet în perioada de început.

Când aveți suficientă abilitate într-o mână fermă, nu veți petrece niciodată timp cumpărând si montând banda de mascare. Deci, puteți învăța pictura fără benzi.

Păstrați vopseaua proaspătă.

Vopselele se usucă rapid când se află în tava cu role. Deci, dacă aveți nevoie de odihnă, 10 minute vor acoperi tava cu role cu capac din oțel sau plastic. Și păstrați o cârpă umedă sub tava cu role. Vă va ajuta să vă protejați vopseaua de temperatura ambiantă.

Cu toate acestea, dacă nu ați protejat vopseaua, peliculele subțiri se vor forma in vârful vopselei și le veti da pe perete. Deci, nu este un lucru bun pentru a zugravi o cameră. Și poți folosi acest truc pentru a-ți păstra pensula peste noapte.

Sfat pentru suprafețe mari: cel mai bun mod de a zugravi o cameră

Trafaletul mare nu este potrivit pentru toată lumea. Este greu de controlat și greu de folosit fără îndemânare. Vopsitorii profesioniști folosesc un trafalet mare pentru a acoperi suprafața mare în timp minim, deoarece este mai eficientă decât unul mic.

Cu toate acestea, dacă aveți o mulțime de pereți și plafoane continue, trafaletul mare pot aduce multe benefici, deoarece vor economisi mult timp în proiectul de vopsire.

Rolă sau spray: Cel mai bun mod de a picta o cameră

Cu mult timp în urmă, pentru cel mai bun mod de a zuravi o cameră, aveați o singură alegere. Era o pensulă.

Dar, în jurul anului 1940, totul s-a schimbat cu cele mai noi tehnologii. După realizarea periei cu role, lucrările de vopsire au fost simple. Și semnele pensulei nu au fost nici o problemă.

Așadar, astăzi, multe persoane folosesc un trafalet pentru a-și vopsi casele.

Dar acum au avem si altă opțiune. Puteți folosi vopsele spray în loc de pensulă.

Cu toate acestea, iată o dezbatere continuă pentru care cea care este mai bună pentru zugravit interior și exterior.

Iată o comparație rapidă între spray și pensulă, care vă va ajuta să alegeți cea mai bună pentru dvs.

Timp pentru pregătire

Dacă utilizați o mașină de pulverizat ca cel mai bun mod de a zugravi o cameră, trebuie să vă petreceți timpul pentru a configura dispozitivul, a pune vopselele în rezervor, a atașa furtunuri și coduri. Dar când folosiți rola, nu trebuie să faceți nicio treaba specială. Și mașina de pulverizare necesită o acoperire suficientă.

Ora aplicării

Tot timpul economisit în procesul de pregătire se va pierde în procesul de rulare. Deci, indiferent de timpul de pregătire, puteți vopsi rapid folosind spray decât pensula cu role.

Precizia zugravitului

Când utilizați spray-ul pentru lucrările de vopsire, trebuie să acoperiți toate zonele pe care nu trebuie să le vopsiți, cum ar fi ușile, ferestrele și mobilierul. Deci, trebuie să petreceți timp suplimentar pentru asta. Cu toate acestea, trafaletul nu necesită multă acoperire. Dar ar trebui să fim atenți atunci când vopsim. Și aveți nevoie de o pensulă mică pentru vopsirea marginilor si o colturilor.

Răspândirea uniforma a vopselei

Este dificil să alegi un câștigător în această dezbatere. Deoarece atât pulverizarea, cât și laminarea se vopsesc în mod rezonabil uniform, dar ambele prezintă riscul suprapunerii inegale.

Curățați echipamentele

Când utilizați trafaletul, aveți doar unul sau două tipuri de echipamente pentru curățare. Dar dacă utilizați spray, trebuie să curățați pistolul de pulverizare, rezervorul de vopsea și tot ce este conectat la mașină. Deci va fi mai greu decât la o perie cu role.

Unii pictori profesioniști combină pensula, rola și spray-ul depind de suprafețele vopsite exact . Cu toate acestea, pornind de la o pensulă și fiecare metodă este mai rapidă decât cea precedentă și mai puțin precisă decât prima.

Asta înseamnă, metoda de pulverizare potrivită pentru pereții exteriori. Pereții exteriori nu au nevoie de multă precizie. Și peria cu role este ideală pentru ca pereții interiori să obțină cel mai bun rezultat de vopsire cu precizie. Puteți folosi o pensulă pentru pictura detaliată.

Sfaturi pentru cel mai bun mod de a zugravi o cameră: vopsiți într-o zi

a zugravi

Iată ghidul rapid pentru a vă zugravi camera într-o zi. Cu toate acestea, poate depinde de dimensiunea camerei dvs. și de zona pe care trebuie să o vopsiți.

Acoperiți zonele ca nu trebuiesc vopsite

Protejați podeaua și alte obiecte de mobilier pe care nu este nevoie să le vopsiti. Folosiți bandă de mascare, hârtii sau folie pentru aceasta actiune.

Cel mai bun mod de a zugravi o cameră: curățați suprafețele

Pereții tăi pot avea mult praf și murdărie. Deci, mai întâi, înainte de a începe pictura, curățați toate zonele de perete folosind apă curată.

Pregătește granițele

Pentru cel mai bun mod de a zugravi o cameră, marginile și colturile trebuie să fie foarte clare. Deci pereții au o mulțime de colțuri. La fel ca întrerupătoarele de lumină, aplicele decorative, marginile tavanului și marginile podelei. Folosiți banda de mascare și acoperiți zonele ce nu se doresc vopsite in acelasi timp sau poate doriti culori diferite.

Începeți să vopsiti pereții.

Acum sunteți gata pentru cel mai bun mod de a picta o cameră. Și aveți toate tipurile de echipamente de care aveți nevoie. Mai întâi, spălați linia de cativa centimetri în jurul tuturor colțurilor din tavan și marginile podelei. Dar nu uitați să acoperiți marginile folosind bandă de mascare.

Apoi vopsiți cealaltă zonă a peretelui folosind pistol de vopsit sau trafalet.

Când terminați lucrarea, curățați toate zonele pe care le-ați lucrat. Și curățați și depozitați corect toate echipamentele de vopsit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart