Cea mai buna statie de osmoza inversa

Osmoza inversă este un subiect fierbinte în industria de tratare a apei.
Nu este de mirare ca oamenii sunt interesați să afle cat mai multe despre statiiile de osmoza inversa pentru ca, in domeniul de filtrare al apei, ele beneficiaza de :
– Cele mai mici cerințe de energie,
– Unele dintre cele mai mari rate de filtrare
– Una dintre cele mai bune cote de vanzari de pe piață.

Care este însă definiția osmozei inverse?

Cum functioneazã o statie de osmoza inversa ?
Să aruncăm o privire în inima unui sistem AquaPUR RO și să-l descompunem pentru ca tu să înțelegi totul despre procesul de osmoza inversa.

Proces statie de osmoza inversa

Osmoza inversa este procesul de trecere a apei printr-o membrană semipermeabila (cum ar fi pielea noastră sau interiorul celulei vegetale) pentru a egaliza concentrația de particule dizolvate în apă.
După cum arată diagrama de mai sus, membrana permite trecerea apei, dar moleculele mai mari decât apa (lucruri precum mineralele, sărurile și bacteriile) nu pot.

apa de la statie de osmoza inversa

Să aplicăm aceste cunoștințe la purificarea apei.
Dorim să bem apă dintr-un lac sau un pârâu, dar conține o concentrație prea mare de contaminanți, cum ar fi: calcar, minerale și bacterii.
Aceasta apa este forțată să treacă prin membrana statiei de osmoza inversa, care, asemenea unui filtru de particule super fine, blochează trecerea majorități contaminanților.
Pe tot parcursul procesului, poluanții sunt separați de apă și spălați, lucru ce produce apă ultra pură.

Apa obținută in urma procesului de osmoza inversa este deseori folosita in gospodarii. Apa tratata astfel este ideală si în aplicații unde o puritate extremă a apei este crucială. Putem enumera aici: centralele electrice, diverse aplicații din domeniul HORECA, fabrici de medicamente, spitalele, laboratoare farmaceutice etc.

utilizare apa statie de osmoza inversa

Care este cea mai buna statie de osmoza inversa pentru uz casnic?

Statie osmoza inversa Espresso 600GPD Q=1,58 l/min

Avantaje si beneficii statie osmoza inversa Espresso 600GPD Q=1,58 l/min
Statie osmoza inversa Espresso 600GPD Q=1,58 l_min Aquapur Valrom
Statie osmoza inversa Espresso 600GPD Q=1,58 l_min Aquapur Valrom
  • Este un filtru de osmoză cu debit foarte mare. Filtrează 1,58 l/min, respectiv 2275 litri pe zi, de 10-15 ori mai mare fată de osmozele convenționale care asigură un cantitate aproximativă de 0,1-0,2 litri / minut, respectiv 140-280 litri pe zi;
  • Poate fi utilizată in aplicații casnice.Ideala în domeniul HORECA, spre exemplu: poate înlocui cu succes dozatoarele de apă, poate asigura alimentarea cu apă a expresoarelor, automatelor de cafea sau poate asigura necesarul de apă curată pentru bucătării, cofetarii, laboratoare farmaceutice etc.;
  • Având la baza principiul separării prin osmoză inversă aparatul poate genera apă de băut de cea mai înaltă calitate;
  • Statie osmoza inversa fara rezervor – Generează un debit de apă purificata care permite utilizarea sa fără vas de stocare (rezervor);
  • Reduce concentrațiile substanțelor dizolvate în apă cu până la 96%;
  • Instalare și conectare rapidă;
  • Capac transparent care permite vizualizarea modului de funcționare;
  • Concepută cu cartușe de unica folosință. Instrucțiuni foarte simple pentru înlocuirea acestora;
  • Are un sistem vizual de informare a duratei de utilizare a filtrelor;
  • Conexiuni complexe integrate într-un colector, reduce riscul pierderilor de apa;
  • Tehnologie eficientă de economisire a apei, permite economie la factura de apa;
  • Sistemul se oprește automat în caz de neetanșeitate. Afișajul inteligent va continua sa clipească împreuna cu semnalul sonor al alarmei.
  • Ocupa un spațiu mic deoarece are o amprentă mică la sol.
Caracteristici tehnice statie osmoza inversa Espresso 600GPD Q=1,58 l/min aquaPUR Valrom

Sursa de apă: rețea municipală;
Presiunea de alimentare: 0.1MPa~0.4MPa (1bar~4bar);
Debit de apă produs: 1.58 l/min (94,8 l/ora – 2.275 l/zi);
Rata de reducere a concentratiei de substante: aproximativ 90%;
Rata de recuperare apa: ≥50%;
Temperatura apei: 5 – 38 C°;
Umiditate ambient: ≤90%;
Nivel zgomot: ≤65db;
Electric: intrare 100~240V AC 50/60Hz 3A, ieșire 24V DC 5A, putere consumată 80W;
Membrană: Tip – Membrană compozită de film subțire, clasă 600GPD,  Model 3013-600-NPI;
Conexiuni: racorduri rapide D 3/8”;
Accesorii: transformator, conector rapid cablu alimentare, pipa și kit de instalare inclus.
Dimensiuni: A lățime = 23,1 cm / B înălțime = 43 cm /  C adâncime = 32,4 cm

Trepte filtrare statie osmoza inversa Espresso 600GPD Q=1,58 l/min aquaPUR Valrom

Treapta 1 – CARTUS SEDIMENTE RO-600
Este un filtru ce reține din apă particule pana la 5 micron ca: mizerii, nisip sau rugină si care ar putea înfunda celelalte filtre din sistem.
Durata de utilizare *: 3 luni
Treapta 2 – CARTUS CARBUNE ACTIV RO-600
Este un filtru Pre Carbon Block care reduce clorul ce ar putea distruge membrana osmoză inversă.
Pe lângă diminuarea concentrației de clor rezidual, îmbunătățește gustul si mirosul.
Trebuie verificat în mod regulat și/sau înlocuit pentru a preveni distrugerea membranei.
Acesta contribuie la calitatea apei obținute.
Durata de utilizare *: 6 luni

Treapta 3 – MEMBRANA OSMOZA INVERSA RO-600 – filtru RO
În această membrană sunt reduse substanțele dizolvate și alte impurități microscopice.
Se compune dintr-un înveliș de membrană înfășurat în jurul unui tub perforat.
Apa trece prin membrană în interiorul anvelopei si apoi este colectată prin tub. Impuritățile sunt eliminate la canalizare.
Membrana osmoză inversă recomandată pentru sistemul Espresso 600GPD asigură eliminarea contaminanților, aplicație versatilă și are o durată de utilizare lungă.
Materialul memebranei este sensibil la clor.
Filtru cu carbon activ (de la treapta 2) previne degradarea prematură a acesteia.
Durata de utilizare *: 24 luni
Treapta 4 – POSTCARTUS DE CARBUNE ACTIV RO-600
Acesta absoarbe orice gust și miros rezidual chiar înainte ca apa să fie livrată prin robinet.
Îmbunătățește gustul si mirosul.
Durata de utilizare *: 6 luni.

*Notă: Durata de utilizare a filtrelor depinde de calitatea apei. Durata filtrului RO (membrana osmoză inversă) poate fi influențată și de alți factori. Duratele de utilizare de mai sus sunt date ca referință.

Statie osmoza inversa cu mineralizare si pompa

Statia osmoza inversa cu mineralizare si pompa aquaPUR Valrom este echipata cu:
  • sistemul de osmoză cu 6 trepte de filtrare și suport metalic care se fixeaza de perete;
  • rezervor tampon de 12 litri;
  • conector de branșare la rețeaua de apă;
  • robinet de izolare;
  • tuburi pentru conectare;
  • baterie de apă filtrată;
  • cheie pentru filtre;
  • cheie pentru carcasă și membrană;
  • piesă de branșare pentru conectare osmoză inversă la canalizare;
  • piciorușe autoadezive;
  • broșură cu instrucțiuni de montaj.
Date tehnice statie de osmoza inversa cu mineralizare si pompa aquaPUR Valrom
  • Dimensiuni instalaţie, (L×l×h) mm = 400×125×410
  • Dimensiuni rezervor, mm (Ø×h) = 220×340
  • Debit, l/h = 7,8
  • Masa totală (fără rezervor), kg = 4,9
  • Capacitate utilă rezervor, litri = 12
  • Raport apă filtrată/apă evacuată la canalizare (la 3 bari) = 1/3
  • poate genera pâna la 190 litri de apa pura pentru baut si gatit, în 24 de ore.
Etape de filtrare statie osmoza inversa cu mineralizare si pompa aquaPUR Valrom:
  1. Filtrare mecanică și chimică: Filtru de 10” echipat cu cartuș din carbune activ bloc.
    Reține impuritățile mecanice, substanțele organice și clorul.
  2. Filtrare chimică: Filtru de 10” echipat cu cartuș din cărbune activ granular.
    Reține substanțele chimice organice și in special clorul.
  3. Filtrare mecanică: Filtru de 10” echipat cu cartuș de 1 μm PP expandată.
    Reține suspensiile solide: nisip, rugina etc.
  4. Membrană osmoză inversă.
    Este etapa de osmoză inversă propriu zisă în care este reținută orice particulă cu excepția apei.
    Filtrarea se produce printr-o membrană de formă multitubulară formată din mai multe straturi cu porozitate controlată depuse sub formă de film.
    Apa din alimentare curge prin exteriorul tubului, o parte este filtrată și colectată iar restul este evacuată.
    Nota: din această cauză nu toată apa din alimentare este colectată sub formă purificată. Randamentul este de cca 30-40% în funcție de presiunea de alimentare. Pentru a funcționa, sistemele de osmoză au nevoie de o presiune de alimentare minimă de cca 3 bar.
  5. Postcartuș cu cărbune activ
    Corecție finală a gustulului și mirosului apei.
  6. (Re)mineralizare Dupa filtrare apa este aproape pură (peste 99,9%), fără saruri sau alte minerale. Pentru a putea fi consumată sunt adăugate mici cantitații de minerale prin trecerea printr-un cartuș de remineralizare.

Statie osmoza inversa cu mineralizare fara pompa

Statie osmoza inversa cu mineralizare fara pompa

Statia osmoza inversa cu mineralizare fara pompa aquaPUR Valrom este echipata cu:

  • sistemul de osmoză cu 6 trepte de filtrare și suport metalic care se fixeaza de perete;
  • rezervor tampon de 12 litri;
  • conector de branșare la rețeaua de apă;
  • robinet de izolare;
  • tuburi pentru conectare;
  • baterie de apă filtrată;
  • cheie pentru filtre;
  • cheie pentru carcasă și membrană;
  • piesă de branșare pentru conectare osmoză inversă la canalizare;
  • piciorușe autoadezive;
  • broșură cu instrucțiuni de montaj.
Etape de filtrare statie osmoza inversa cu mineralizare fara pompa aquaPUR Valrom:
  1. Filtrare mecanică și chimică: Filtru de 10” echipat cu cartuș din carbune activ bloc.
    Reține impuritățile mecanice, substanțele organice și clorul.
  2. Filtrare chimică: Filtru de 10” echipat cu cartuș din cărbune activ granular.
    Reține substanțele chimice organice și in special clorul.
  3. Filtrare mecanică: Filtru de 10” echipat cu cartuș de 1 μm PP expandată.
    Reține suspensiile solide: nisip, rugina etc.
  4. Membrană osmoză inversă.
    Este etapa de osmoză inversă propriu zisă în care este reținută orice particulă cu excepția apei.
    Filtrarea se produce printr-o membrană de formă multitubulară formată din mai multe straturi cu porozitate controlată depuse sub formă de film.
    Apa din alimentare curge prin exteriorul tubului, o parte este filtrată și colectată iar restul este evacuată.
    Nota: din această cauză nu toată apa din alimentare este colectată sub formă purificată. Randamentul este de cca 30-40% în funcție de presiunea de alimentare. Pentru a funcționa, sistemele de osmoză au nevoie de o presiune de alimentare minimă de cca 3 bar.
  5. Postcartuș cu cărbune activ
    Corecție finală a gustulului și mirosului apei.
  6. (Re)mineralizare Dupa filtrare apa este aproape pură (peste 99,9%), fără saruri sau alte minerale. Pentru a putea fi consumată sunt adăugate mici cantitații de minerale prin trecerea printr-un cartuș de remineralizare.

Concluzie

  1. Apa este poluata cu agenti nocivi sanatatii, ce sunt dificil de indepartat, precum:
    – nitriti, nitrati, fluoruri, metale grele
    – substante chimice organice
    – clor
    – impuritati mecanice, precum nisip, rugina etc?
  2. Sursa de apa este nesigura si este prezent riscul de infestare?
  3. Vreti sa aveti siguranta calitatii apei pe care o beti atat dvs. cat si familia?

Solutia acestor probleme este statia de osmoza inversa.

Statiile de osmoza inversa Aquapur Valrom se pot monta foarte usor sub chiuveta, la locul de consum. Acestea ocupa un spatiu foarte mic avand o amprenta la sol redusa. Alegeți sa cumpărați acum modelul care se potrivește nevoilor dumnevoastră

Sistem Aquapur Valrom

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart