Care este inaltimea optima de montaj pentru cada de baie?

Cada de baie ne asigura răsfăț și relaxare la finalul unei zile. Aceasta este și un imperativ estetic și practic al oricărei case moderne, adaptate cerințelor și nevoilor membrilor casei. Pentru a alege corect o cadă, trebuie să ai în vedere anumite criterii de alegere, de la dimensiunea si stilul băii, până la modelul căzii și înălțimea acesteia.

Montarea unei căzii este o etapa importanta în procesul amenajare. Este important ca înălțimea acesteia sa fie stabilita corect, astfel încât sa ofere cea mai buna experiență.

Cada de baie freestanding-din-acril-Deante-Anemon-alb

Care este înălțimea optimă de montaj?

Înălțimea optima de montaj a unei căzii este acea dimensiune care oferă cea mai buna utilizare a acesteia. De obicei, aceasta înălțime se găsește în intervalul de 50-70 cm de la sol.

Cat de importanta este înălțimea de montaj la o cada de baie?

Pentru o cada de baie inălțimea este foarte importanta. Poziționarea acesteia la o înălțime prea mica sau prea mare ii poate afecta foarte mult pe cei care o utilizează.

Pentru cei cărora le plac momentele de relaxare atunci când au cada plina înălțimea acesteia ar trebui sa fie ceva mai mare. Insa, pentru persoanele foarte active ce doresc un dus rapid, o înălțime mai mica va fi mai adecvata.

Cada de baie asimetrica-Besco-Avita-150×75-cm-dreapta

Cum se alege înălțimea optimă?

Atunci când se alege înălțimea optima de montaj a unei căzii, trebuie sa se tina cont de următoarele aspecte:

  • înălțimea camerei
  • înălțimea si necesitățile utilizatorilor
  • distanta dintre masca si tavan (pentru un eventual montaj al unui panou de dus)
  • distanta de la fundul căzii la rama superioara

Mai trebuie sa ti cont:

  • intre pereți și restul obiectelor sanitare trebuie sa ai o distanta cuprinsa intre 1-5 centimetri
  • de elementele pe care vrei sa le pui în combinație cu cada de baie: spatii depozitare pentru elemente de igiena personala precum etajere, savoniere, etc.
  • de la partea superioara a căzii bateria de dus trebuie sa fie instalata la o înălțime de aproximativ 10-12 centimetri
  • para de dus se montează in general la 2,1 metri de la fundul căzii pana la parte inferioara o stropitorului

Cum se poate corecta inaltimea?

In cazul in care inaltimea cazii nu este corecta, aceasta poate fi reglata prin ajustarea suportului de montare.

Alegerea căzii in funcție de dimensiunile și forma băii

Atat forma cat si dimensiunile băii tale pot afecta foarte mult alegerea căzii optime pentru căminul tau. Insa aceste lucruri nu te limitează. Gama foarte diversa de pe site-ul nostru iti ofera foarte multe variante de unde sa alegi. Cazi moderne pe colt, pătrate sau ovale sunt alegerea perfecta pentru băile mici. Căzile cu hidromasaj, căzile pentru doua persoane, căzile de sine freestanding, sau căzile dreptunghiulare ori alungite, sunt opțiuni optime pentru băile spațioase.

Paravan pentru cada de baie SanSwiss-Easy-crom-70×150-cm-sticla-securizata-6-mm.

Care sunt lucrurile de retinut?

Dacă renovați baia din locuința dumneavoastră, luați în considerare nevoile viitoare ale căzii: design, dimensiune, înălțime si nu in ultimul rand funcțiile suplimentare pe care le puteti avea la dispozitie. Pentru momentele tale unice de relaxare și răsfăț poți alege jacuzzi ori echipamente SPA.

Înălțimea optima de montaj a unei căzii este extrem de importanta, întrucât poziționarea ei la o înălțime prea mica sau prea mare poate afecta major utilizarea ei. Acest lucru este foarte important mai ales in situația persoanelor in vârstă, copiilor dar si mai cu seama al persoanelor cu dizabilitati.

Cada de baie -rectangulara-Kolpasan-Elektra-190x90-cm

Concluzie

Inaltimea optima de montaj a unei cazii este extrem de importanta. Ea trebuie sa fie stabilita corect, astfel incat sa ofere cea mai buna experienta. De aceea, este important sa se tina cont de inaltimea camerei, inaltimea utilizatorilor, distanta dintre cada si celelalte. In cazul in care inaltimea cazii nu este corecta, aceasta poate fi reglata prin ajustarea suportului de montare sau prin folosirea unui suport reglabil.

In incheiere

Dacă sfaturile de mai sus vă sunt utile și sunteți gata să le puneți în practică, vă așteptăm în magazinul nostru online. Puteți găsi toate materialele de care aveți nevoie pentru o renovare a băii, precum și modelele voastre preferate de cadă și accesoriile necesare. Comanda online rapid și economisește timpul petrecut in magazin, va vom livra totul direct acasa sau pe șantier!

A fost de ajutor acest articol?
DaNu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart