Cea mai bun acoperire pentru incalzirea prin pardoseala

Care este cea mai buna acoperire pentru incalzirea in pardoseala?

Cea mai buna acoperire pentru incalzirea in pardoseala este aceea care transferă eficient căldura de la incalzire la suprafața pardoselii. Suprafețele dure, cum ar fi piatră sau plăci ceramice sau lemnul prelucrat , oferă cel mai bun transfer de căldură, deoarece sunt cele mai conductoare termic, dar si multe alte opțiuni funcționează bine.
Învelișurile de pardoseală sensibile pot fi protejate de un senzor de pardoseală care limitează temperatura maximă a incalzirii, iar chiar și covorul poate fi o alegere potrivita, cu condiția ca valoarea combinată a rezistentei termice (R) a covorului și a oricărui strat inferior să asigure o încălzire eficienta a camerei.

ACOPERIREA PODELEITIPUL PROIECTULUINIVELUL PODELEINIVELUL TRANSFERULUI DE CĂLDURĂ
Gresie, ceramică și piatrăConstrucție nouă și renovareToate etajeleFoarte inalt
Șapă din rășină epoxidicăConstrucție nouă și renovarePodeaFoarte inalt
Lemn masiv, prelucrat si parchet laminatConstrucție nouă și renovareToate etajeleÎnalt
Vinil și linoleumConstrucție nouă și renovareToate etajeleÎnalt
Covoare și mocheteConstrucție nouă și renovareToate etajeleMediu

Încălzirea prin pardoseală poate aduce o notă de lux oricărei case, dar a decide pentru ce podea să optați poate fi o sarcină foarte grea. Cel mai bun mod de a decide este să te gândești la scopul camerei pentru care ai nevoie de pardoseală. De exemplu, pardoselile băilor se udă, iar intrările și utilitățile devin adesea noroioase, mai ales dacă există copii mici sau animale de companie.

Plăci ceramice și piatră

Cea mai înaltă conductivitate termică o au plăcile ceramice si asigura o suprafață elegantă si ușor de curățat. Porțelan și piatră o alegere populară în bucătării și băi. Incalzirea in parodoseala doreste sa elimine frigul pentru o podea ce este in general rece pentru picioare.

Gresie incalzire in pardoseala
Gresie incalzire in pardoseala

Gresia pe încălzirea prin pardoseală este o opțiune populară. Gresia nu este doar ușor de curățat, ci și practica pentru băi și bucătării în care încălzirea prin pardoseală este instalată în mod obișnuit.
Încălzirea prin pardoseală și gresia sunt o combinație excelentă datorită proprietăților lor. Acest lucru se datorează faptului că plăcile tind să conducă bine căldura, ceea ce înseamnă că căldura este transferată cu ușurință în plăci, încălzind rapid camera. Plăcile sunt, de asemenea, bune la reținerea căldurii, contribuind astfel la îmbunătățirea eficienței generale a sistemului dvs. de încălzire prin pardoseală.

Avantajele placilor ceramice la incalzirea in pardoseală

– Transfer eficient și uniform de căldură
– Puteți instala finisaje din plăci ceramice sau piatră naturală pe orice nivel al casei, perfecte pentru bucătării și băi
– Pardoselile din ceramică sau piatră naturală oferă un finisaj de înaltă calitate
– Gama largă de stiluri, culori și modele
– Pardoseala cu gresie este foarte durabilă, durabilă și ușor de curățat.

Nota: Utilizați o membrană peste încălzirea prin pardoseală înainte de a monta plăcile – aceasta permite orice mișcare în subsol și protejează plăcile de riscul de fisurare.

Acoperire cu gresie la incalzirea in pardoseala - Care este cea mai bun acoperire pentru incalzirea in pardoseala
Acoperire cu gresie la încălzirea in pardoseala

Podea din rășină epoxidica

Șapele lustruite și rășinile epoxidice sunt finisaje dure, durabile, care devin din ce în ce mai populare în proprietățile casnice. Șapă este foarte conductivă și asocierea cu incalzirea in pardoseala elimină „atingerea rece” a pardoselilor dure.

Podea rasina epoxidica peste incalzre in pardoseala
Podea rasina epoxidica peste incalzre in pardoseala

Finisajele din pardoseală din rășină sintetică completează designul interior modern și contemporan. Acestea oferă un finisaj rezistent, curat, fără sudură și sunt disponibile în numeroase culori pentru a se potrivi cerințelor individuale ale proiectului.
Finisajele cu rășină sintetică sunt fabricate de obicei din poliuretan, rășină epoxidică sau metacrilat, adesea în combinație. De obicei, acestea au o grosime de 0,15 mm până la 6 mm, iar tipul și grosimea rășinii utilizate se referă la locația în care urmează să fie așezate, durabilitatea necesară și volumul de trafic pe jos pe care îl vor întâlni. De asemenea, oferă o viață bună a produsului de aproximativ 20 de ani.
Când se utilizează un finisaj de rășină cu la incalzirea in podea , acesta va fi turnat de obicei peste șapă sau compusul autonivelant sau poate fi aplicat cu o rolă pentru a obține finisajul dorit.

Podea cu sapa epoxidica - Care este cea mai bun acoperire pentru incalzirea in pardoseala
Podea cu sapa epoxidica

Avantaje podea din rășină epoxidică

– Transfer eficient și uniform de căldură
– Finisaj rezistent, curat și fără înnădituri
– Finisaj modern, contemporan, disponibil în numeroase culori
– Șapa acționează ca un depozit termic, menținând căldura mai mult timp
– Potrivit pentru proiecte noi de construcție și renovare

Trebuie să știți: finisajele de rășină se aplică peste șapă sau compusul autonivelant care acoperă incalzirea in parodseala.

Lemn masiv, prelucrat si parchet laminat

Lemn masiv și prelucrat

Acoperirile din pardoseală din lemn au o stabilitate structurală bună, care le permite să funcționeze bine cu UFH. Se pot folosi și lemn de esență tare și rasinoase, dar trebuie să se acorde atenție atunci când se specifică lățimea și grosimea plăcii.

Transferurile se încălzesc bine
Finisaj atemporal
Adaugă „căldură” estetică schemei de design
Potrivit pentru toate etajele
O gamă largă de culori, boabe, modele și finisaje pentru a alege
Trebuie să știți: finisajele podelei din lemn ar trebui să fie permise să se aclimatizeze în proprietate înainte de montare, pentru a evita riscul extinderii sau contractării lemnului după instalare.

Lemn masiv peste incalzirea in pardoseala
Lemn masiv peste incalzirea in pardoseala

Parchet laminat

Disponibil într-o multitudine de culori și finisaje, parchetul laminat este ușor de curățat și simplu de montat, făcându-l o alegere practică pentru asocierea cu incalzirea in pardoseala cu apa.

Laminatul este o alegere populară pentru oricine dorește să reproducă aspectul pardoselilor din lemn de esență tare sau din piatră, fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la îngrijirea lemnului sau a pietrei în sine. Pardoseala laminată este adesea disponibilă în finisaje rezistente la zgârieturi și este mai rezistentă la apă și deversări, făcându-l ideal pentru familiile cu copii mici sau animale de companie.
Ca și în cazul pardoselilor din lemn , laminatul este format din mai multe straturi. Un miez din plăci de fibră de înaltă densitate oferă stabilitate, cu un strat de design și un strat de protecție care oferă aspectul și protecția. O pardoseală laminată de bună calitate poate imita în mod eficient aspectul pardoselilor din lemn sau piatră.
Dacă doriți să instalați încălzire prin pardoseală sub pardoseală laminată, există câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare.

Parchet laminat pentru incalzire in pardoseala trafic intens - Care este cea mai bun acoperire pentru incalzirea in pardoseala
Parchet laminat pentru incalzire in pardoseala trafic intens

Avantajele parchetului laminat la încălzire prin pardoseală

Pardoseala din laminat este mult mai rezistentă decât pardoseala din lemn masiv sau chiar din pardoseala din lemn, deoarece stratul protector de pe partea superioară a laminatului îl ajută să reziste la uzură. mai ușor decât lemnul.
Un avantaj deosebit al laminatului este că nu este la fel de predispus la deformare sub schimbări de temperatură atunci când este așezat pe încălzirea prin pardoseală. Atunci când lemnul este utilizat cu sistemele de încălzire prin pardoseală, trebuie să aveți grijă să nu „șocați” podeaua din lemn. Laminatul este mult mai rezistent la schimbările de temperatură și, prin urmare, nu se va deforma sau schimba forma la temperaturi mai ridicate.

– Pardoseală rentabilă
– Potrivit pentru toate nivelele
– recomandat si pentru zonele cu trafic intens
– Poate imita finisajele din lemn și piatră

De știut:
Protejați-vă pardoseala laminată verificând instrucțiunile producătorului cu privire la temperaturile maxime de încălzire prin pardoseală.
Lăsati unui spațiu de expansiune în jurul marginii pardoselii laminate elimină riscul de „flambaj” din creșterea umidității sau a temperaturii în cameră. Un spațiu de expansiune de 15 mm este de obicei suficient pentru a permite expansiunea și este de obicei ascuns de plinta.

Podea acoperita cu parchet laminat la incalzire in pardoseala
Podea acoperita cu parchet laminat la incalzire in pardoseala

Vinil și linoleum

Produsele pentru podea din vinil sunt un partener elegant și durabil pentru incalzirea in pardoseala, creând un finisaj de lux care să se potrivească designului interior.

Mulți proprietari nu sunt siguri dacă pot folosi un laminat sau vinil cu încălzire prin pardoseală, dar acest tip de pardoseală are o performanță foarte bună.
Este important să verificați temperatura maximă recomandată de producător la suprafața podelei pentru a vă asigura că învelișul este potrivit pentru utilizarea cu încălzire prin pardoseală. Majoritatea producătorilor declară 27 ° C, ceea ce este mai mult decât adecvat în majoritatea situațiilor. Pentru orice acoperire sensibilă a podelei sau în cazul în care se instalează un sistem cu o putere de căldură ridicată, ar trebui montat un senzor de temperatură a podelei pentru a limita puterea de căldură de pe podea.

Avantaje ale podelelor acoperite cu vinil și linoleum

– Aspect de înaltă calitate pentru case tradiționale sau contemporane
– Finisaj rezistent la podea
– Potrivit pentru toate etajele
– Ideal pentru camere bine izolate, cu cerințe de căldură mai mici

Nota: montați un senzor de podea pentru a limita puterea de căldură a sistemului de incalzire in pardoseala pentru a proteja pardoselile sensibile.

Parchet vinil pentru incalzire in pardoseala
Parchet vinil pentru incalzire in pardoseala

Covoare și mochete

Incalzirea in pardoseala poate fi utilizata cu majoritatea tipurilor de covor dar trebuie tinut cont de rezistenta termica a acestuia pentru a nu estompa foarte mult efectul incalzirii din podea.

Covoarele sunt acoperirea de pardoseala tradițională pentru dormitoare și zone de locuit. Este perfect posibil să se obțină rezultate bune cu încălzirea prin pardoseală și covor, dar unele amanunte vor trebui luate în considerare.
Este logic să aveți grijă la alegerea covorului și a pardoselii care vor funcționa bine cu încălzirea prin pardoseală. Producătorii de calitate vor avea la dispoziția clienților informații tehnice despre produsele lor.

Covorul ales să asigure că temperaturile camerei necesare pot fi atinse, rezultând un mediu încălzit confortabil.

Covor pe podea incalzire pardoseala
Covor pe parchet la un sistem incalzire in pardoseala

Avantaje covoare si mochete

– Se simt foarte confortabil sub picioare
– Disponibil într-o gamă largă de culori și modele
– Perfect pentru schemele tradiționale de design interior

Trebuie să știți: Evitați substraturile din pâslă și poliuretan, deoarece acestea pot afecta transferul de căldură și consultați întotdeauna ghidul tehnic al producătorului referitoare la rezistenta termica.

Covor pe podea incalzire pardoseala
Covor pe podea incalzire pardoseala

Deci incalzirea in pardoseală se asociaza foarte bine cu toate tipurile de acoperiri ale podelei. Ramane doar sa decideti care dintre acestea se potrivește cel mai bine cu stilul si nevoile dumneavoastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart