Cabina si teava put

Cabina si teava put

Cabina si teava put sunt articolele esențiale pentru realizarea unui put forat. Întâlnim deseori situații in care nu se poate face branșarea la rețeaua locala de alimentare cu apa. In aceste cazuri, pentru asigurarea necesarului de apa in gospodărie sau pentru aplicații industriale, cea mai des întâlnită metoda este captarea apei subterane prin realizarea unuia sau mai multor puturi forate.

Pentru a executa acest gen de lucrare este necesara, în prima faza, teava de put.
La suprafață va fi montata o cabina de put care va asigura protecția forajul cât și a echipamentelor ce se vor instala ulterior pentru a capta apa. Cabinele de put au diametre D1100 si D1500 si înălțimi cuprinse intre 1080 si 2450 mm. Pentru a face alegerea corecta a dimensiunilor căminului de puț trebuia sa știm, încă de la faza de proiect, ce metoda vom alege pentru extracția apei: pompa submersibilă sau hidrofor. In funcție de dimensiunile instalației și a echipamentelor folosite se va alege și modelul optim de cabina de put.

1. Teava de put albastra

Teava albastra filet

Catergorii puturi apa:

 • De mica adancime: apa poate fi obținută cu costuri minime, dar rezerva de apa este foarte mica si mai grav este faptul ca impuritățile pot ajunge ușor în lichid astfel încât există un risc serios de contaminare.
 • De mare adancime: implica costuri mai mari dar nu există risc de contaminare, ele neavând impurități organice si au o rezerva de apa mult mai mare.

Recomandari:

 • Partea superioara a putului trebuie protejata de o cabina put (puteti vedea aici toata gama de cabine put), la nivelul solului. Aici se pot monta si diverse echipamente necesare alimentarii cu apa.
 • Pentru cazul in care protejarea partii superioare a putului nu se face imediat dupa executia acestuia, este recomandat a se folosi un dop de put ce se imbina prin filet cu ultima teava de la suprafata solului. In acest mod se evita patrunderea de corpuri straine in interiorul putului.
 • Este indicat sa se foloseasca si varf de put (denumit si varf coloana) deoarece favorizeaza inaintarea in adancime, ghidarea coloanei. Etanseaza si formeaza impreuna cu tubulatura putului decantorul acestuia, cu rol de depozitare a sedimentelor.
Varf pentru teava put
Varf pentru teava put

Descriere teava put albastra:

Tuburile din PVC SpringKit sunt destinate realizării puțurilor de captare a apei freatice, în vederea potabilizării, pentru uz industrial sau irigații.
Tevile de tubare, țevile filtrante și accesoriile sunt fabricate în întregime din PVC neplastifiat (PVC-U).
Tuburile SpringKit corespund celor mai exigente cerințe de calitate din domeniu. Sunt eficiente din punct de vedere economic.
Rezistența chimică a tubulaturii din PVC-U este remarcabilă, țevile îngropate rezistă pe termen lung la apele freatice de toate categoriile, inclusiv apa de mare sau saramură și chiar la soluții diluate de acizi sau baze.
Utilizarea repetată a agenților de spălare sau de dezinfectare nu afectează stabilitatea chimică și implicit nici stabilitatea mecanică a tubulaturii îngropate.
PVC–U nu eliberează in apă compusi toxici, fiind unanim acceptat pentru utilizare în rețele de transport și distribuție a apei potabile.
Țevile de tubare se execută prin extrudare din PVC-U de culoare albastru RAL 5015.
Îmbinarea între țevi se realizează prin înfiletare.

Dimensiuni pentru tevile de put:

teava PVC puturi D mm R L5m Valrom teava put albastra

Descriere filtru put forat:

Este utilizat in executarea puturilor de apa forate. Este un filtrul PVC pentru puturi ce are fante de pe toata lungimea tevi sau numai pe o anumita portiune.
Frezarea fantelor se execută pe o mașină specializată, fantele sunt în plan perpendicular pe generatoarea țevii, ceea ce asigură o valoare minimă a diminuării rezistenței țevii la presiune exterioară față de țeava neperforată, iar geometria lor este în conformitate cu standardul DIN 4925 .
Țevile filtrante se montează intercalate între țevi de tubare de același diametru și clasă de grosime, la adâncimea optimă pentru contactul cu stratul acvifer.

Detalii filtru teava put albastra
Detalii filtru teava put albastra

Pentru un anumit diametru al țevii, permeabilitatea filtrului (debitul de apă colectat în unitatea de timp) este
direct proportionață cu mărimea secțiunii libere, a cărei valoare este dată de însumarea suprafețelor
individuale ale fantelor practicate pe unitatea de lungime sau pe unitatea de suprafața a țevii filtrante.
Rezultă că din acest punct de vedere, pentru o permeabilitate maximă ar trebui practicate fante cât mai late,
pe o lungime cât mai mare din circumferința țevii și plasate la o distanță cât mai mică între ele pe lungimea
țevii.
Din păcate, toate aceste potențiale direcții de acțiune vin în contradicție cu necesitatea păstrării unei rezistente
mecanice cât mai apropiate de țeava neperforată, date fiind solicitările hidrostatice importante ce pot să apară
în subteran, astfel ca geometria uzuală a fantelor reprezintă un compromis între cele două priorități, cu
rezultate verificate în practică.

ATENTIE ! Garanţia pentru teava put se acordă numai în cazul respectării recomandărilor de mai jos.

Recomandări pentru realizarea puturilor cu teava PVC albastra pentru puturi

Pentru alegerea ţevilor şi filtrelor din PVC folosite la tubarea puţurilor de apă se va ţine cont de metoda de foraj folosită, calitatea găurii forate şi expertiza firmei de foraj. Producatorul recomanda ca adâncimea maximă a puţului care se tubează cu ţevi şi filtre din PVC să nu depaşească:

 • 45 m pentru clasa de grosime R8
 • 90 m pentru clasa de grosime R10
 • 300 m pentru clasa de grosime R16.

Adâncimea maximă a puţului se micşorează ţinând cont de cele enumerate la paragraful de mai sus. Suplimentar se va avea în vedere ca în timpul echipării şi curăţirii forajului şi în exploatare să nu se depaşeasca diferenţa de nivel „h” între nivelul lichidului în tub şi nivelul lichidului (apă, amestec apă – bentonită – noroi, etc.) de la exteriorul tubului:

 • h = 15 pentru clasa de grosime R8
 • h = 30 m pentru clasa de grosime R10
 • h =120 m pentru clasa de grosime R16

La tubarea putului cu teava PVC pentru puturi producatorul recomanda:

 • Diferenţa între diametrul găurii realizate prin forare şi diametrul ţevii din PVC folosită la tubare trebuie să fie de cel puţin 150mm.
 • Împachetarea tuburilor cu pietriş mărgaritar trebuie să se faca în contracurent, prin introducerea de apă în interiorul tubului din PVC în timpul lansării pietrişului. Lansarea pietrişului trebuie facută treptat şi în cantităţi mici.
 • Nu se admite sub nici o formă îmbinarea tubulaturii cu clase de grosime diferite la realizarea puţului. La realizarea tubării unui puţ cu o anumită adâncime se va tuba întreg puţul cu teavă cu grosimea recomandată a fi folosită pentru adâncimea maximă a puţului.
 • La tubare, înainte de introducerea tuburilor în gaura de foraj, se va verifica cu atenţie integritatea acestora şi se vor curaţa filetele de eventualele impurităţi pentru a se evita crearea de tensiuni suplimentare în îmbinarea filetată.
 • La înfiletarea şi manipularea ţevilor din PVC se vor folosi numai scule şi utilaje care nu deteriorează ţeava (care au părtile care intra în contact cu ţeava sau filtrul din PVC din cauciuc).
 • În momentul execuţiei lucrărilor de limpezire se va urmări nivelul apei în puţ, astfel încât diferenţa dintre nivelul apei în batal şi aceasta să nu depaseasca diferenţa de nivel admisibilă „h”.

La echiparea putului cu pompa submersibila:

 • Trebuie respectat spaţiul dat de diferenţa între diametrul maxim exterior al pompei şi diametrul interior al ţevii sau filtrului din PVC recomandat de producătorul de pompe.
 • Debitul prelevat de pompă din puţ trebuie sa fie mai mic sau cel mult egal cu debitul puţului, indicat în procesul verbal de predare al puţului.
 • Pompa trebuie echipata cu soft starter sau convertizor de frecventa pentru evitarea şocurilor la pornire.
 • Pompa trebuie sa fie echipată cu protecţie termică.
 • Puţul trebuie să fie echipat cu automatizare cu senzor de nivel, care să dea comanda de oprire a pompei în cazul absenţei apei.

Transportul tevilor albastre de put

 • La transport tuburile din PVC trebuie susţinute pe toată lungimea lor, pentru a evita deteriorarea capetelor acestora din cauza vibraţiilor.
 • Trebuie evitate lovirile, îndoirile, ieşirile excesive în afara platformei pe care acestea sunt susţinute, contactul cu corpuri tăioase şi/sau ascuţite.
 • Curelele pentru fixarea încărcaturii pot fi confecţionate din funii sau benzi de cânepă, nylon sau altceva similar; dacă se folosesc cabluri sau benzi de oţel, tuburile trebuie protejate în zonele de contact.
 • Se va urmări ca tuburile în stivă sa fie suprapuse cu mufa spre extremitatea stivei, în aşa fel încat mufa să nu provoace deteriorarea lor, iar dacă este cazul, între tuburi se vor folosi distanţiere speciale.
 • Este bine ca la încarcarea în mijloacele de transport să se aşeze mai întâi ţevile mai grele pentru se a evita deteriorarea celor mai uşoare.
 • La transportul auto, este bine ca tuburile să nu iasă în afara platformei de încarcare cu mai mult de 1m.
  În timpul transportării pe şantier nu se recomandă târârea tuburilor pe teren, manevră care le poate deteriora iremediabil.

Incarcarea si descarcarea tuburilor de foraj

 • Operaţiunile de încarcare şi descărcare trebuie efectuate cu mare grijă pentru toate materialele şi /sau produsele.
 • La încărcarea/ descărcarea tuburilor, acestea nu trebuie să fie aruncate sau târâte până la marginile autovehiculelor, acestea vor trebui ridicate şi susţinute cu grijă.
 • Dacă aceste reguli nu sunt respectate este posibil ca mai ales iarna la temperaturi joase sa provocaţi rupturi sau fisuri.

Depozitarea

 • Tevile si filtrele din PVC pentru tubarea puţurilor trebuie depozitate pe suprafeţe netede, lipsite de parţi tăioase şi substanţe care ar putea ataca tuburile.
 • Tuburile cu mufă, în afară de avertizările de mai sus trebuie stivuite pe traverse de lemn astfel încât să nu se producă deformarea mufelor.
 • În afară de această recomandare se va avea în vedere la paletarea pachetului de conducte cu mufă plasarea mufelor alternativ de o parte şi de alta a pachetului cu mufele ieşite în afară. Astfel mufele nu vor suporta sarcini, iar tuburile vor fi rezemate pe întreaga lungime.
 • Tuburile nu trebuie depozitate pe o înaltime mai mare de 1,5m pentru evitarea deformării acestora în timp.
 • Daca nu sunt folosite o perioada lungă, tuburile vor fi protejate de acţiunea razelor solare, fără a se împiedica aerisirea lor.
 • Atunci cand tuburile sunt expediate în pachete legate cu rame, este bine ca pentru stivuirea lor să fie respectate instrucţiunile roducătorului.
 • În santierele unde temperatura mediului poate depăşi 25 °C pe o perioadă mai lungă de timp, trebuie evitată depozitarea tuburilor în mai mult de două pachete suprapuse. Acest lucru ar conduce la ovalizarea tuburilor din straturile de jos. Trebuie ţinut cont că la temperaturi joase creşte probabilitatea ruperii tuburilor din PVC. În astfel de condiţii climaterice operaţiunile de transport, depozitare, instalare trebuie efectuate cu mare grijă.

ATENTIE ! Garanţia Garanţia pentru teava put se acordă numai în cazul respectării recomandărilor de mai sus.

Cabina si teava put
Cabina si teava put

2. Cabina put

Domeniu de utilizare camin put forat

Cabina put protejează instalația de alimentare cu apa potabila dintr-un put forat. Se montează îngropat, deasupra puțului.
Asigura protecția armăturilor cât și a hidroforului, vasului expansiune, filtrelor etc..
De asemenea, se poate folosi și pentru protecția vanelor de alimentare apa, vane gaz cât și a robineților sertar pana.

Cabina put Valrom D110 H1080
Cabina put Valrom D110 H1080

Caracteristici tehnice cabina put Valrom prevazuta cu sistem de inchidere

 • Elemente componente: camin, capac, sistem de inchidere
 • Caminul si capacul sunt fabricate prin procedeul de formare rotațională din polietilena
 • Gura de acces este prevazuta cu garnitura si are diametrul de 640 mm
 • Culoare: albastra
 • NU este izolata
 • Prevazute cu scara de acces din procesul de fabricație. Excepție fac: cabina D100 înălțime 1080 si cele D1500 care nu sunt prevazute cu scara de acces
 • Sistemul de închidere constă din două încuietori dispuse diametral opus pe capac și o cheie de acționare. Încuietoarea este montata astfel încât sa nu afecteze etanșeitatea in zona capacului.
Incuietoare si cheie cabina put Valrom

Etansare cu garnituri

Pentru conectarea tevi de put, cabina put Valrom este prevazuta la parte inferioara cu o suprafata circulara plata (coaxiala cu gura de acces). Aceasta ce are un diametru de 300 mm. In centrul acestei zone cabina put Valrom este prevazuta din fabricație o gaura de 6 mm. Aceasta gaura a cabinei pe put ajuta la centrarea unui freze (care mai este denumita si carota). Cu acesata se poate executa un orificiu de maxim 250 mm prin care se poate trece cu teava de put. Este indicat a se etanșa teava de put cu o garnitura de racord camine. Se alege în funcție de diametrul țevii de put cu care s-a forat (se achiziționează separat). Pentru a ușura montarea cabinei de put,  utilizați la aceasta garnitura lubrifiant pe baza de silicon și șanfrenați tubul de put la 15°.
Toate tevile ce intra si ies din cabina de put, pe lateral, trebuiesc etanșate cu garnituri racord cu diametru corespunzător (se achiziționează separat). Trecerea prin perete se face obligatoriu prin suprafețele plate și nu pe nervura. Diametrul acestor treceri nu trebuie sa depășească 125 mm.

Ambalare, manipulare, transport ș i depozitare camin put/vane Valrom

 • Cabinele se livrează neambalat.
 • La mutarea dintr-un loc în altul se interzice contactul cu suprafețe care pot zgâria sau deteriora produsul (târârea).
 • Cabinele se asigură contra mișcării în timpul transportului, astfel se evita contactul acestora cu diverse părți ale mijlocului de transport care ar putea să le zgârie sau tăia. Mijloacele de transport trebuie să fie lipsite de muchii tăietoare. La încărcare/ descărcare se interzice trântirea și/sau lovirea cu corpuri contondente sau ascuțite care pot deteriora cabina.
 • Depozitarea se face în spatii corespunzătoare curate fără pietre, moloz sau alte obiecte ce ar putea tăia, zgăria sau înțepa cabina sau materiale chimice, uleiuri, benzen. Spațiul trebuie să fie suficient necesar manipulării cu echipamente specifice. Cabina se depozitează NUMAI în poziție verticală.
 • La depozitare nu se vor stivui cabinele una peste alta sau aşezarea de greutăţi peste acestea, deoarece aceste eforturi mecanice suplimentare pot cauza deformări şi prejudicia buna funcţionare a produsului.
Cabina put-camin vane D 1500 H=2450 capac si sistem inchidere Valrom
Cabina put-camin vane D 1500 H=2450 capac si sistem inchidere Valrom

Durata de viata si garantie pentru cabinele de put:

 • Durata de viață: 50 ani , daca sunt respectate instrucțiunile de transport, depozitare, manipulare, montare și întreținere .
 • Garanție: 2 ani de la data facturării. Garanția acoperă defectele de fabricație și nu acoperă defectele datorate transportului, manipulării, depozitării sau montajului defectuos.

Punere în opera camine put

 • Se montează îngropat, deasupra puțului, pe radier de beton.
 • La baza cabieni este o zonă plată de cca 300 mm, care se găurește cu o mașină de gaurit și carotă corespunzătoare. Prin decupaj se trece vertical țeava de puț. Din pompa/echipamente țeava de apă pleacă orizontal. Trecerea prin perete se face obligatoriu prin suprafețele plate și nu pe nervură. Toate trecerile se etanșeaza cu garnituri din cauciuc seria KompactKIT.

Etapele de montare

 • Se marchează zona de montare a cabinei în funcție de poziția puțtului. Tubul puțului va trece printr-o zona plată circulară de 30 cm a cărui centru este identificat printr-o gaură Ø6 mm prin baza cabinei.
 • Se sapă groapa de instalare în zona puțului, cu dimensiuni corespunzătoare în aşa fel încât să existe un spaţiu de cca. 30-40 cm în jurul cabinei pentru echipamentul de compactare. Adancimea gropii va ține cont de grosimea radierului. Fundul gropii trebuie sa fie plat.
 • Se realizează radierul din beton armat.
 • Se pregatește cabina : se găurește zona de acces a tubului putului cu carota și se realizează etanșarea cu garnitură. Pentru a ușura montarea cabinei, lubrifiați garnitura cu lubrifiant pe baza de silicon și atăt puțul căt și zona de montare a cabinei să fie curate (fără pietriș, moloz, etc), de acest lucru depinde siguranța îmbinării .
Montaj cabina put Valrom
Montaj cabina put Valrom
 • Manipularea cabinei se face cu mașini sau dispozitive de ridicat în șantier (ex macara). Se aşează cabina cu grijă astfel ca trecerea tubului puțului prin garnitură să nu fie compromisa. Poziția cabinei la final trebuie să fie stabilă.
 • Se execută cu carota/freza corespunzătoare trecerile prin cabina pentru conectarea la instalația de apă. Se montează garnitura și se trece țeava de aducțiune și se orienteză către locuință/ aplicație prin tranșeu. Atenție! Trecerile se fac obligatoriu prin suprafețele plate și nu pe nervuri, diametrul maxim de trecere 125 mm. Se montează presetupa pentru cablul de alimentare pentru echipamente, și se trece cablul de conectare.
 • Se acoperă cu capac.
 • Se umple spaţiul dintre cabina şi pereţii gropii cu straturi de cca 25–30 cm material de umplutură – nisip sau pământ fără pietre, moloz sau alte particule proeminente care pot zgâria pereţii căminului. Fiecare strat se compactează cu atenţie până când se ajunge la gradul de compactare Proctor adecvat terenului, minim 95%, astfel încât să se umple tot spaţiul din jurul cabinei.
Cabina put Valrom D1500 H1975
Cabina put Valrom D1500 H1975

ATENȚIE!

 • În terenuri argiloase, în jurul cabinei se va realiza un sistem de drenaj din țeava și material drenant – pietriș cu granulație 20-30 mm, stratul final de acoperire poate fi argila sau pământ vegetal.
 • În cazul în care cabina se va monta în zone în care nivelul pănzei de apa subterană este la mică adâncime (deasupra nivelului bazei cabinei), cabina se va așeza pe fundașie de beton dimensionată conform condițiilor hidrogeologice și statice ale pământului (grosime trebuie să corespundă rezistenței substratului de pamânt) și se va betona parțial sau total, în funcție de nivelul apei freatice. În cazul betonării pentru echilibrarea presiunii exercitată de betonul turnat asupra pereților cabinei este necesar ca pe interior să se sprijine cu o șipcă. Turnare se face în straturi de cca 30 cm. Înainte de turnare betonului se scade nivelul apei prin pompare sub nivelul radierului de beton.
 • În cazul montării echipamentelor poate fi necesară executarea izolarii cabinei și a ventilării. Atenție la condițiile de montaj și utilizare ale echipamentelor.
 • Montarea cabinei și a instalatiei se face în conformitate cu normativele de protecţia muncii în vigoare.

Avantaje si beneficii cabina put ecologica Valrom:

 • Caminul put forat este ecologic deoarece este produs monobloc din polietilena si impreuna cu garniturle racord de etansare nu permit infiltrarea in sol a diverselor soluti si materiale ce apar, fie din utilizarea sau intretinerea componentelor montate in camin, fie in situatii accidentale;
 • Cabina put este ecologica si pentru ca polietilena poate fi reciclatã la sfârşitul duratei de viaţã. Materialul reciclat poate fi folosit pentru fabricarea altor articole ajutând la protecţia mediului înconjurãtor;
 • Caminul pentru put asigura protectie suplimentara deoarece are sistem de inchidere;
 • Camin hidrofor polietilena rezistent la montaj îngropat, nu se deformează, proprietate conferita de forma geometrică ranforsată;
 • Dimensiuni generoase ce permit montajul si protectia echipamentelor necesare instalatiei de apa: hidrofor, vas expansiune, filtre etc. Caminul pentru put forat se poate utiliza si pentru protectia si intretinerea vanelor ori a robinetilor de apa sau gaze;
 • Montajul subteran asigură protecţia cabinei in cazuri de incendiu sau acte de vandalism;
 • Cabina put Valrom este uşor de transportat şi asamblat deoarece este confectionat din polietilenã si are greutate micã. Nu necesitã echipamente speciale de ridicare;
 • Deoarece este confecţionata din polietilenã, pentru montajele subterane acest lucru poate compensa deplasãrile datorate cutremurelor sau mişcãrilor pãmântului;
 • Camin foraj put uşor de instalat: Instalarea este simplã iar amprenta pe sol şi spaţiul necesar sunt minime;
 • Camin hidrofor uşor de curãţat şi întreţinut deoarece tehnologia de fabricaţie produce suprafeţe netede, cu rugozitate micã. Astfel cabina este uşor de curãţat, nu faciliteazã depunerile, scurtând durata de curãţare şi micşorând consumul de apã;
 • Camin foraje puturi apa este absolut insensibil la coroziune;
 • Au o durata de viata de aproximativ 50 de ani (dacă sunt respectate instrucțiunile de transport, depozitare, manipulare, montare și întreținere).

Avantaje si beneficii pentru teava put albastra:

 • Proprietățile deosebite ale PVC neplastifiat îl fac materialul ideal pentru foraje puturi de mica, medie si mare adancime:
  – tub albastru put absolut insensibil la coroziune;
  – ușor de format ca tuburi (extrudare) și usor de prelucrat mecanic;
  – rezistență mecanică bună;
  – durată de viață de peste 50 de ani.
 • Pentru teava albastra put cu filet se asigura aviz sanitar;
 • Eficiente din punct de vedere economic;
 • Îmbinarea între țevi se realizează prin înfiletare lucru ce confera rezistența maximă la tracțiune, o caracteristică importantă pentru montaj și asigura o exploatare pe termen foarte lung.

Din aceste motive teava albastra cu filet este cea mai buna teava pentru foraje puturi.

Clic aici cea ma buna oferta pentru cabine de put. Promotii teava put si filtre de foraj puturi

Important

Indiferent de adâncimea de la care se preia apa, acesta trebuie filtrata.
Pentru alegerea unui sistem de filtrare adecvat va recomandam sa faceți o analiza gratuita a apei asigurata de către producător. Puteți descarca aici un model de Buletin de analiza apa.  Pentru mai multe detalii puteți apela numărul de telefon 0770994129.

Recomandări filtrare apă (obținută din puț forat sau fantana)

Din pacate, apa pe care o obtinem din put este incarcata cu foarte multe substante.
In functie de solul de unde este extrasa, apa preia substante cum ar fi: fier, mangan, magneziu sau calcar.
Spre exemplu, calcarul (apa dura) este responsabil pentru depunerile ce afecteaza aparatura electrocasnica, instalatiile cat si obiectele sanitare.
Putem enumera aici si substante periculoase pentru sanatate: nitrati, nitriti, amoniu, hidrogen sulfurat etc.
Nu consumați apa din puț și nu achiziționați echipamente de filtrare și tratare fără a realiza înainte analiza apei;
Echipamentele de filtrare / tratare montate fără a se ține cont de analizele apei pot fi ineficiente.

Cum filtram in mod corect apa din put?

Pentru a alege cel mai potrivit sistem de tratare / filtrare este FOARTE IMPORTANT sa se cunoasca substantele cat si concentratia in care acestea se regasesc in apa din put.
In acest scop puteti opta pentru o analiza apa gratuita asigurata de catre Valrom Industrie. Puteti descarca aici un model de Buletin de analiza apa. Pentru mai multe detalii puteti apela numarul de telefon 0770994129 .
In functie de rezultatele obtinute va putem recomanda sistemul de tratare si filtrare care vi se potriveste.

Exemplu de sistem filtrare / tratare apa

FOARTE IMPORTANT

 • Pentru a funcționa la capacitatea optima, echipamentele de filtrare (alese in functie de analiza apei), TREBUIESC montate in ordinea de mai jos.
 • Echipamentele devin ineficiente și calitatea apei poate fi influențată dacă nu se respecta etapele de filtrare cât si ordinea lor.

Etapa 1 – Dezinfecția puțului și a instalației;
Etapa 2 – Filtrare mecanică;
Etapa 3 – Tratare duritate, fier, mangan, amoniu;
Etapa 4 – Tratare gusturi si mirosuri, materie organica, metale grele;
Etapa 5 – Tratare microbilogie;
Etapa 6 – Hiperfiltrare apă pentru băut și gătit;
Etapa 7 – Întreținerea puțului, instalației și echipamentelor de filtrare lipsite de microbiologie.

Pentru mai multe detalii puteţi descãrca aici :


Aici puteti accesa toate gamele de: statii dedurizare si tratare , statii osmoza inversa si filtrare apa .


 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart