Apa potabila imbuteliata in sticla de plastic este nociva?

Apa potabila imbuteliata in sticla de plastic este nociva? Răspunsul este cu siguranta DA.
În ultimii ani, am observat o creștere a campaniilor de conștientizare cu privire la efectele nocive ale apei potabile din sticla de plastic.
Se pune un accent deosebit si pe informările (pe scara larga) despre modul grav prin care deseurile de plastic afectează mediul.
În ciuda acestor campanii, nu există încă nicio scădere a utilizării sticlelor de apă din plastic. Utilizarea sticlelor de plastic este în creștere. Spre exemplu, numai americanii folosesc în medie 50 de miliarde de sticle de plastic pe an.

Deseuri de plastic in mari si oceane
Deseuri de plastic in mari si oceane

Chiar dacă procesul de reciclare este acum mai accesibil decât pe vremuri, 90% dintre aceste sticle nu sunt reciclate. Acestea ajung în oceane și gropi de gunoi. Din cauza acestor sticle de plastic care pătrund în ocean, peste un milion de creaturi marine sunt ucise în fiecare an din cauza ingerării de plastic.

Aceste efecte asupra mediului ar trebui să ne convinga să evităm să bem apa potabila imbuteliata în sticle de plastic. Multe probleme de sănătate apar din cauza apei potabile în sticle de plastic.

Putem sa trecem la sticle de apă reutilizabile, cum ar fi recipientele din sticla.

Sau, de ce nu, sa bem apa direct de la robinet. Cu ajutorul sistemelor de filtrare puteți obține o apa sănătoasă direct de la sursa dvs. de alimentare, fie ca este rețeaua locala de distribuție, fie ca obțineți apa din puț sau fântână.

Sisteme ultrafiltrare si sisteme filtrare Aquapur Valrom

Indicațiile menționate mai jos vă vor oferi o perspectivă asupra procesului de fabricare al sticlelor de plastic care degradează calitatea apei. Si, în cele din urmă, provoacă efecte adverse asupra sănătății noastre.

De unde vin aceste sticle de plastic?

Apa potabila imbuteliata

Mulți oameni care aleg să bea apă în sticle de plastic le preferă din cauza presupunerii că apa este de înaltă calitate în aceste sticle.
Cele mai multe reclame ale sticlelor de apă din plastic arată că apa este luată direct din munți.
In acest mod vor sa va demonstreze că apa lor este de o calitate deosebita in comparatie cu apa obișnuită de la robinet.

Apa potabila imbuteliata

Apa îmbuteliată vine doar din pâraiele curate de munte, nu? Nu neaparat.
Din pacate, de foarte multe ori, apa din aceste sticle este preluată din surse similare cu aprovizionarea dvs.
De fapt, foarte multa apa îmbuteliată este apă de la robinet reprocesată, vândută la prețuri de până la 3.000 de ori mai mari decât plătesc consumatorii pentru apa de la robinet.
Singura diferență este marca sticlei.
Reguli mai stricte pe plan mondial pentru etichetele apei îmbuteliate ar necesita informații sincere despre provenienta apa, cum a fost tratată sau procesată.
Si unde poate merge consumatorul pentru a obține informații actualizate și independente despre calitatea apei.

Apa potabila imbuteliata

Apa este filtrată?

Multe companii de sticle de apă ignoră procesul de bază de filtrare a apei care face ca apa să fie sigură pentru consum în timpul fabricării acestor sticle.
Aceste sticle sunt fabricate pe scară largă și este imposibil să se mențină calitatea.
Unele studii au arătat că apa potabilă în sticle de plastic este mai nesigură decât apa de la robinet.
Alimentarea cu apă municipală care se află în casa dvs. este foarte reglementată și filtrată pentru a elimina cât mai mulți contaminanți posibili.
În timp ce sticlele de apă din plastic au apă care nu este reglementată la fel de mult.

Apa potabila imbuteliata

Apa îmbuteliată are toxine din plastic!

Substanțele chimice care sunt folosite pentru a le produce implică un risc major.
Prin consumul de apă potabilă imbuteliata in sticle de plastic puteți ingera toxine dăunătoare.
Unele dintre toxine precum coliforme, arsen, fluor, nitrați și fier sunt prezente în cantități mari.
Aceste toxine intră în apă în timp și sunteți în pericol de a bea apă nesănătoasă.
Cu toții am obesrvat din când în când gustul amar al apei imbuteliate in sticle de plastic.
Se întâmplă mai ales în cazul sticlelor vechi sau sticlelor de plastic care sunt expuse la căldură.
Consumul acestor toxine va duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi cancer, probleme ale rinichilor și ficatului. Chiar dacă efectele pe termen lung ale acestor toxine asupra corpului tău nu sunt încă descoperite, acumularea acestor toxine în corpul tău te va face vulnerabil la multe boli.

Apa potabila imbuteliata

Ce fel de contaminanți s-au găsit în apa îmbuteliată?

In urma testelor facute pe apa imbuteliata de pe tot globul s-au gasit, din pacate, foarte multe substante. Aici enumeram doar o parte din ele: benzen, mucegai, hidroxid de sodiu, kerosen, stiren, alge, drojdie, tetrahidrofuran, nisip, coliformi și alte bacterii, clor crescut, particule de sticlă, dezinfectant, microplastic etc.

Deci discutam de substante extrem de periculoase, care, pur si simplu, nu au ce cauta in apa potabila.

Ele pot cauza probleme de dezvoltare și fertilitate!

Chiar dacă mulți producători susțin că vând sticle de apă din plastic fără BPA (Bisphenol A), acesta se găsește în continuare pe o scara foarte larga în sticle din plastic de pe piata.
Din pacate, cel putin in Romania, se discuta foarte putin sau aproape de loc despre acesta problema foarte grava.
BPA este o substanță nocivă care acționează ca estrogen fals. Atunci când BPA este consumat în apa din plastic, are potențialul de a provoca anomalii cromozomiale. Acestea conduc la defecte congenitale și probleme de dezvoltare la copii.
Estrogenul din BPA poate provoca probleme de fertilitate atât la bărbați, cât și la femei.
Dacă femeile însărcinate beau apă în sticle de plastic, aceasta ar putea conduce la probleme viitoare pentru copii. Exemple: tulburări hiperactive, risc crescut pentru anumite tipuri de cancer și debut precoce al pubertății.

Creșterea ratei bolilor la adulți

Toxinele din aceste sticle de apă din plastic vor crește riscul multor boli la adulți.
Persoanele care beau apă în sticle de plastic și în special acei oameni care au o concentrație mai mare de BPA în urină au șanse de trei ori mai mari de a fi victime ale bolilor cardiovasculare. Si de 2,4 ori mai multe șanse de a face diabet de tip 2 decât oamenii normali.
BPhs este un alt compus găsit în aceste toxine, care este la fel de periculos ca și BPA.
Astfel, este mai sigur să bei apă de la robinet decât apa din sticlele de plastic.

Ar putea cauza creșterea în greutate!

Dacă ții o dietă pentru a slăbi și descoperi că nimic nu funcționează, s-ar putea să fii surprins, că unul din motive este faptul că bei apa potabila imbuteliata in sticle de plastic.
BPA și BPhs din sticlele de apă din plastic au efecte uriașe asupra nivelului de estrogen la bărbați și femei.
Acest efect sever asupra nivelului nostru de hormoni este legat de problemele de gestionare a greutății.
Expunerea la aceste toxine afectează rata la care grăsimea este stocată în corpul nostru împreună cu locul în care este stocată, ceea ce duce la creșterea în greutate.

Ai putea să consumi microplastic!

Microplasticele sunt bucăți minuscule de plastic care au aproximativ 5 mm lungime. Aceste microplastice se găsesc într-o gamă largă de produse, cum ar fi produsele cosmetice, unde sunt folosite ca exfolianți in reteta măștilor faciale.
Prin consumul de apa potabila imbuteliata in sticle de plastic, există riscul de a consuma aceste microplastice.
Sticlele de apă nu numai că absorb toxinele din plastic, dar conțin plasticul în sine. Un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății a constatat că 90% dintre mărcile populare de sticle de apă au apă care conține fibre de plastic.

Microplsatic
Microplsatic

Apa îmbuteliată nu are întotdeauna un gust mai bun

S-au facut si teste de gust in care consumatorii nu au stiut ce apa beau. De multe ori acestia nu pot face diferența dintre apa îmbuteliată și cea de la robinet. Sau între apa îmbuteliată scumpă și mărcile mai ieftine.

Apa are gusturi diferite, in functie de mineralele naturale gasite in ele. Dar testul „orb” al gustului a arătat că Apa potabila imbuteliata nu este preferată în mod constant în detrimentul apei de la robinet.

Reutilizarea sticlelor de plastic este încă dăunătoare!

Oamenii au început să-și refolosească sticlele de apă din plastic pentru a-și reduce efectele asupra mediului.
Poate părea un plan bun. Insa, reutilizarea unei sticle de apă de unică folosință poate fi periculoasă.
Când reutilizați o sticlă de apă din plastic, creșteți riscul de a bea mai multe toxine și microplastice din sticlă.
În plus, structura acestor sticle face imposibilă curățarea lor. Datorită plasticului moale din care sunt produse, aceste sticle sunt un loc perfect pentru reproducerea bacteriilor.
Prin urmare, este mai bine să evitați reutilizarea sticlelor de apă din plastic.
Avand in vedere riscurile pe care le impune apa potabila din sticlele de plastic, este mai bine sa optezi pentru un recipient din sticla.

Daca iti doresti sa ai tot timpul la dispozitie apa sanatoasa, la tine acasa, direct de la robinet, cel mai bine investeste intr-un sistem de filtrare a apei sau o statie de osmoza inversa.

Statii osmoza Aquapur Valrom
Statii osmoza Aquapur Valrom

Apelati la specialistii nostri si vei obtine un sistem de filtrare adaptat nevoilor casei sau afacerii dvs. Avem solutii de filtrare pentru apa din reteaua publica locala sau pentru apa provenita din fantana ori de la un put forat.

Sistem Aquapur Valrom
Sistem Aquapur Valrom

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart