Apa dura afecteza sanatatea?

Majoritatea oamenilor cred că apa este pur și simplu apă. Dar este ceva mai complex decât atât. Există, de fapt, diferite tipuri de apă: apă dură, apă moale, apă fiartă, apă filtrată, apă minerală, apă de izvor și apă carbogazoasă, pentru a numi câteva! Cu toate acestea, toată apa poate fi sortată în una din cele doua categorii: apă dură și apă moale.

Tocmai te-ai mutat într-un loc nou și observi că anumite lucruri nu sunt în regulă. Se întâmplă ceva și ai o suspiciune că ar putea avea de-a face cu apa de la robinet?

Problemele cu apă dură pot fi o adevărată bătaie de cap. Mai ales pentru noii proprietari care s-ar putea să nu fie familiarizați cu problemele pe care le provoacă. Rezolvarea acestor probleme poate îmbunătăți considerabil calitatea vieții familiei dvs. și poate readuce lucrurile la normal.

Ce este apa dură?

Este un rezultat natural al acumularii de minerale, precum calciul și magneziul, în timpul ciclului natural al apei. Se poate întâmpla cu apa din put forat sau de fântână ori chiar cu apa orașului. Cu cât se dizolvă mai mult calciu și magneziu în apă, cu atât apa devine mai dură. Acesta este motivul pentru care anumite localități din aceaași regiune pot avea grade diferite de duritate a apei.

Apa dură este sigură pentru băut?

Consumul de apă tare este, în general, sigur. De fapt, poate fi de fapt benefic pentru sănătatea ta.
Beneficiile apei dure includ satisfacerea nevoilor corpului uman pentru minerale esențiale, cum ar fi calciul și magneziul.
Dar cand nivelul acestor minerale este prea mare pot sa apară probleme.

Cum rezistă casa dvs. la apa dură?

Apa dură poate avea un impact negativ asupra articolelor din gospodărie.
Spălatul rufelor cu apă dură poate duce la descompunerea mai rapidă a țesăturii de îmbrăcăminte în timp. De asemenea se produce și o estompare a culorilor iar hainele isi pierd stralucirea.
În plus, apa dură de la mașina de spălat vase poate lăsa pete pe vase și tacâmuri.

Curățarea cu apă dură poate lăsa reziduuri pe suprafețele tale.
În ceea ce privește conductele de apă, apa dură poate provoca acumularea de minerale în conductele dvs. Si, în cele din urmă, le poate înfunda. De asemenea, puteți vedea acumulări de cruste calcaroase pe robineții chiuvetei și pe capul de duș.

Cum afectează apa tare corpul?

În timp ce apa dură poate fi baută în siguranță, efectul apei dure asupra părului , a pielii și în afara corpului este o poveste diferită.
Făcând un duș cu apă dură, poate cauza „piele de apă tare” și „păr de apă tare”. Apa dura reduce hidratarea și poate lăsa în urmă o peliculă, făcându-le pe ambele să se simtă mai puțin curate la atingere.
Acest lucru poate provoca mătreață în păr. Poate irita și provoca probleme ale pielii uscate, cum ar fi eczema.

Apa dura afecteza sanatatea - provoaca exeme ale pielii

Persoanele cu probleme de piele încearcă adesea fiecare cremă și loțiune pentru ca pielea lor să se simtă din nou moale și sănătoasă și se simt frustrate când nu găsesc o soluție.
Cu toate acestea, ceea ce mulți oameni nu știu este: in ce măsură ne afectează apa dura pielea?
Dacă ai acasa apă dură (si se intalneste in foarte multe gospodarii), scăldatul, dușul și spălatul pe mâini în această apă ar putea fi sursa problemelor tale.

Apa dura – Efectele daunatoare asupra organismului

Pentru a vă ajuta să vă faceți o idee mai bună despre modul în care apa dură ar putea afecta pielea si parul dvs., iată o scurtă prezentare generală a naturii dăunătoare a apei dure.

Deteriorează celulele pielii

Apa dură poate provoca deteriorarea celulelor sănătoase ale pielii în timp.
Acest lucru se datorează faptului că o varietate de substanțe chimice și elemente pot fi găsite nedizolvate în apa dură. Enumeram aici: zincul, plumbul, magneziul și calciul.
Când aceste elemente intră în contact cu pielea, ele pot începe să descompună elastina și colagenul care se găsesc în celulele sănătoase ale pielii.
Acest lucru nu numai că vă poate deteriora mai repede pielea (îmbătrânindu-vă). De asemenea, poate slăbi celulele pielii, făcând pielea mai vulnerabilă la actiunea razelor UV ale soarelui.

Ineficienta asupra germenilor

Apa dura afecteza sanatatea deoarece substanțele chimice și elementele prezente în aceasta sunt și mai problematice pentru pielea dvs.. Si asta, deoarece aceste elemente vă vor acoperi pielea și vor lăsa în urmă o peliculă subțire și plictisitoare, formată din aceste minerale insolubile.
Acest lucru poate împiedica uleiurile naturale ale corpului (care poartă agenți antimicrobieni naturali) să ajungă la suprafața pielii.
Ca urmare, spălarea mâinilor și a corpului în apă dură vă poate lăsa de fapt mai vulnerabil la microbi (mai degrabă decât să vă protejeze). Poate duce timp la mai multe infecții.

Apa dura afecteza sanatatea - lsa mainile uescate

Poate duce la acnee

Apa dura afecteza sanatatea pentru ca „filmul”de minerale nedizolvate pe care le lasă apă tare pe piele ar putea fi, de asemenea, cauza oricăror probleme de acnee pe care le puteți avea.
Această peliculă de minerale și elemente de pe piele poate provoca blocarea porilor, ceea ce poate duce la apariția acneei.
În plus, se știe că apa dură usucă pielea, ceea ce poate fi, de asemenea, o cauză a iritațiilor pielii și a apariției acneei.

Apa dura afecteza sanatatea - provoaca acnee

Probleme din cauza pielii uscate

Apa dura afecteza sanatatea, pentru ca, după cum sa sugerat mai sus, apa dură vă poate usca pielea. Acest lucru se datorează faptului că, așa cum am menționat anterior, pelicula și reziduurile de apă dura lăsate pe piele pot bloca uleiurile naturale ale corpului.
Acestea pot provoca pielea uscată, precum și iritația și mâncărimea pielii. În cazurile severe, pielea expusă la apă dură poate deveni atât de uscată încât poate deveni inflamată și crăpată.
Acest lucru poate fi deosebit de problematic pentru cei care suferă de dermatită. În timp ce apa dură nu este, de obicei, cauza dermatitei, apa dură vă va usca pielea chiar mai mult decât este deja, ceea ce duce la apariția unor apariții mai severe a dermatitei.
După cum puteți vedea, apa dură poate duce la o varietate de probleme ale pielii, care pot fi deosebit de problematice pentru cei care sunt predispuși la pielea uscată, crăpată sau iritată.

Piele crapata - Apa dura afecteza sanatatea

Deci, care este răspunsul la această problemă? Cea mai bună soluție ar fi să aveți un dedurizator de apă instalat în casa dvs.

După cum sugerează și numele, dedurizatoarele de apă preiau apa dură care intră în casa ta și o transformă în apă moale înainte de a ajunge la robinetul tau.

Statii dedurizare si tratare SOFT CAB Aquapur Valrom
Statii dedurizare si tratare SOFT CAB Aquapur Valrom

Aceste dedurizatoare de apă îndepărtează toate substanțele chimice și mineralele dure din alimentarea cu apă și vă oferă apă mai sănătoasă pentru piele, haine și aparate.

Contactați-ne pentru a afla mai multe despre natura dăunătoare a apei dure și beneficiile pe care un dedurizator de apă le-ar putea aduce in acasă.

Gasiti aici o gama larga de statii de dedurizare si de statii de tratare apa potabila Aquapur Valrom.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart