Apa de la robinet

Apa de la robinet este sigură de băut?

Aici, în Romania, ne plătim conștiincioși facturile de apă. Si ne așteptăm ca apa de la robinet să fie suficient de curată pentru a face baie și suficient de sigură pentru a o bea.
Totuși, din ce în ce mai mulți oameni își pun întrebarea „Este potabilă apa de la robinet ?”
În ciuda principiilor riguroase de siguranță a apei, rapoartele de calitate ale acesteia arata si „scăpări” de la valorile standard. Aruncăm o privire asupra siguranței apei de la robinet.

Apa de la robinet

Este buna apa de la robinet?

În Romania, ca de altfel in toate statele dezvoltate, avem standarde stricte de siguranță.
Aceste standarde prevăd că apa potabilă ar trebui să fie „sănătoasă”. Apa trebuie verificată în mod regulat în diferite puncte ale lanțului de aprovizionare si distributie.

Trebuie să arate și să aibă un gust bun, precum și să respecte respectarea liniilor directoare cu privire la:
– Substanțe chimice din apă precum: sodiu (calcar), cloruri, amoniu, nitriti (azotati), nitriti (aozotiti) etc.
– Microorganisme din apă (bacterii): Staphylococcus Aureus, Pseudomonas Aeruginosa, Escherichia Coli (e.coli) si Legionella Pnuemophila
– Metale în apă: fier, mangan, plumb etc.
Desigur, chiar și cele mai riguroase procese de testare și tratamente nu pot elimina toate substanțele din apa de la robinet.

Recoltare proba apa de la robinet
Recoltare proba apa de la robinet

Aprovizionarea noastră cu apă provine din:
– Apă de suprafață (de exemplu râuri)
– Apă freatică (de exemplu izvoare subterane) prin forarea unor puturi sau saparea unor fantani.
Ambele surse de mai sus permit apei să absoarbă substanțe, în special minerale, înainte ca acestea să intre în sistemele noastre de alimentare cu apă.

Calcar în apa

Calcarul este de obicei prezent în apa de la robinet în zonele cu apă dură. Mare parte din consumatorii de apă din aceste zone au și niveluri ridicate de magneziu. Acestea dezvolta calcarul.
Acesta are influente negative asupra bateriilor, sistemului de instalatii sanitare, a electrocasnicelor si nu in ultimul rand asupra sanatatii.
Deci apa tare poate fi enervantă și poate provoca cheltuieli mari și lucrări inutile.

Depuneri de calcar si piatra la baterie
Depuneri de calcar si piatra

Dacă suferiți de efectele costisitoare ale apei dure , un sistem de dedurizare a apei va rezolva problema. Vă va lăsa, pe dvs. și familia dvs., cu o experiență mult mai plăcută atunci cand utilizati apa de la robinet.

Statii dedurizare si tratare SOFT CAB
Statii dedurizare si tratare SOFT CAB Aquapur Valrom

Plumb în apă

O preocupare comună este posibila prezență a plumbului în apa potabilă.
Plumbul este cel mai probabil să intre în sistemul dvs. de apă prin materiale sanitare. Cel mai exemplu sunt conductele de apă din plumb.
Cu toate acestea, absorbția plumbului este îmbunătățită atunci când apa este acidă.
Dacă locuiți într-o proprietate mai veche într-o zonă cu apă moale, merită să fiți conștienți de posibilele implicații foarte grave asupra sănătății ale nivelurilor crescute de plumb. Sunt afectati în ​​special copii și femeile însărcinate.
Plumbul este invizibil și insipid în apă. Deci, dacă aveți nelămuriri, este important să vă testați apa cu ajutorul unei firme acreditate. Apa clocotită nu va îndepărta plumbul din sistemul dvs. Poate face asta un filtru de apă adecvat și întreținut în mod regulat.

Apa cu plumb la chiuveta
Apa cu plumb in apa de la robinet

In acest sens puteti achiziționa o statie de osmoza. Osmoza inversa (RO) este procesul aplicat de aceste statii, prin care (prin aplicarea unei presiuni) forțează moleculele de solvent sa treacă printr-o membrana semipermeabila.
Ele trec de la soluția mai concentrata către cea diluata. Folosind osmoza inversa apa contaminata poate fi trecuta printr-o membrana.
Aceasta retine molecule cu dimensiuni mai mare decat ale apei. Este astfel separata de agentii poluanți. Sistemele RO retin organismele si orice alta substanță (cu exceptia apei) in procent de 90-97%.

Statii osmoza Aquapur Valrom
Statii osmoza inversa Aquapur Valrom

Microorganisme în apă

Microorganismele dăunătoare se pot aduna în toate elementele sistemului de alimentare cu apă, adesea ca biofilme atașate la suprafețe. Aceste bacterii pot duce uneori la probleme grave de sănătate. Spre exemplu Escherichia coli (E.coli) care poate provoca o infectie intestinala.

Compania dvs. de apă vă va putea sfătui cu privire la calitatea apei potabile din zona dumneavoastră. Dacă aveți îngrijorări cu privire la siguranța apei, un filtru de apă de bună calitate și bine întreținut va ajuta la ameliorarea îngrijorărilor prin eliminarea microorganismelor dăunătoare din sistemul dvs. de apă.

Cloruri în apă

Deși clorul și clorurile sunt legate, este important să nu le confundați. Amândoua joacă un rol semnificativ în siguranța apei de la robinet. Clorul este adăugat în apă pentru a o dezinfecta, în timp ce clorurile, de exemplu clorura de sodiu, apar în mod natural. Sodiu în apă este ceva obișnuit și se găsește și în majoritatea alimentelor. Este important pentru sănătatea dumneavoastră să vă limitați aportul zilnic de săruri.

Uneori s-ar putea să simtiti miros la piscina sau la bucatarie când deschideți robinetul. Standardele europene permit doar cantități foarte mici și sigure de clor în apa de băut. Uneori, dacă locuiți în apropierea statiilor de tratare a apei sau dacă lucrările de întreținere au ca rezultat o curățare suplimentară, este posibil să observați un miros sau un gust crescut de clor. O modalitate de a face față acestui lucru este să vă răciți apa de la robinet în frigider înainte de a o bea. Cu toate acestea, o soluție mai permanentă și mai eficientă ar fi instalarea unui filtru de apă.

Sisteme ultrafiltrare si sisteme filtrare Aquapur Valrom

Clorura din apă este de obicei combinată cu calciu, magneziu sau sodiu pentru a forma o varietate de săruri. Nivelurile scăzute de cloruri nu sunt dăunătoare sănătății, dar uneori pot provoca daune sistemelor sanitare și a aparatelor. Aceste daune pot, la rândul lor, să provoace răspândirea altor substanțe chimice în apa de la robinet. Clorurile pot fi eliminate din sistemul dvs. de apă prin instalarea unui filtru de apă cu osmoză inversă .

Ai clor sau cloramină în apa ta?

Cea mai directă modalitate de a determina ce este în apa de la robinet este să sunați la compania dvs. de apă și să întrebați ce folosesc pentru tratarea acesteia.

Prin lege, ei trebuie să vă pună la dispoziție compoziția apei. Rețineți că societatea de aprovizionare cu apă din oraș poate schimba sursele de apă și aditivii chimici într-o perioadă diferită a anului. Fac aceste modificari în funcție de temperatura apei și cantitățile de precipitații sau de alți factori.
Puteți oricând să vă testați singuri apa de la robinet. Este înțelept să-ți testezi apa oricum, așa că este o cale bună. Kituri de testare disponibile care caută atât clor, cât și cloramină. Sau pur și simplu testați apa de la robinet pentru amoniac. Dacă testează pozitiv pentru amoniac, cloramina este aproape sigur prezentă. Apoi, puteți alege produsul potrivit pentru tratarea apei de la robinet.

O altă opțiune este să ocoliți toate testele și pur și simplu să tratați apa de la robinet cu un produs care neutralizează atât clorul, cât și amoniacul, astfel încât să acoperiți toate bazele. Indiferent de ceea ce faceți, este înțelept să fiți conștienți de ceea ce se află în sursa dvs. de apă pentru a vă asigura că este sigura pentru acvariul și peștii din iaz care sunt foarte sensibili la cloramina.

Pentru a uteti utiliza, de asemenea o statie de osmoza inversa.

Fluor în apă

Prezența fluorului în apa potabilă este un subiect mult dezbătut. Fluorul este o substanță naturală, dar se adaugă cantități suplimentare în apă.
În timp ce cercetările sugerează o legătură între fluorurarea apei și îmbunătățirea sănătății dentare, nu toată lumea este fericită să adauge substanțe chimice suplimentare în apa lor.
Nu s-au găsit dovezi că fluorura are un efect negativ asupra sănătății. Există uneori o legătură între supraexpunere și fluoroză dentară la copii.
Puteti să contactați mai întâi experții locali în domeniu pentru a realiza o analiza apei din zona dvs. . Asa aflati, din buletinul de analiza, daca s-au adăugat sau nu cantități suplimentare de fluor.

Filtrele de apă cu osmoză inversă pot elimina fluorul din sistemul de apă al casei dvs.

Sistem Aquapur Valrom
Sistem Aquapur Valrom

Microplasticele în apă

Microplasticele sunt, citez: „particule mici de plastic prezente în mediul înconjurător care au devenit o problemă majoră în special pentru mediul marin. Termenul „microplastic” a început să fie utilizat după descoperirea și recunoașterea amenințării pe care o constituie fragmentele de plastic asupra mediului înconjurător. Descrierea inexactă a creat confuzie cu privire la dimensiunea reală a problemei cauzate de microplastice. Recent, acest termen a fost definit de mai mulți cercetători, în mod corespunzător. Atelierul Internațional de Cercetare privind apariția, efectele și evoluția microplasticelor, din septembrie 2008, definește microplasticele ca fiind particule de plastic mai mici de 5 mm.” sursa Wikipedia

Deseuri de plastic in mari si oceane
Deseuri de plastic in mari si oceane

Deși microplasticele este prezente în sistemele noastre naturale de apă, cercetări recente au arătat că peste 99,9% dintre acestea sunt îndepărtate atât din apa potabilă, cât și din apa reziduală în timpul procesării.

Din păcate, unele dintre aceste microplastice pătrund în corpul uman prin alimente și băuturi. Studiile sugerează că persoanele care beau apă îmbuteliată ar putea consuma cu 90.000 de particule mai mult în fiecare an decât persoanele care beau apă de la robinet.

Apa îmbuteliată este o cauză majoră a poluării cu plastic. Dar cerințele gospodăriei dvs. pentru aceasta pot fi reduse foarte mult prin instalarea unui filtru de apă. Un filtru are, de asemenea, avantajul suplimentar de a îndepărta orice microplastic care ar putea fi prezent în sistemul dvs. de apă.

Si nu in ultimul rand veti realiza o mare economie de bani si de spatiu alocate sticlelor imbuteliate din plastic.

Sistem filtrare apa potabila PUR 3 10

Siguranța apei de la robinet în Romania

Apa de la robinet este sau nu sigură în tara noastra ? Este o intrebare cu un raspuns foarte complicat. În general, avem un sistem cu adevărat sigur de tratament și testare, dar, din când în când, pot apărea probleme. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă păstra familia și casa în siguranță este să discutați cu experții.

Noi oferim consiliere profesională, precum și prețuri competitive pentru o gamă de filtre, statii osmoza inversa și dedurizatoare de apă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart