Amenajeaza-ti baia cu un dus modern

Te-ai plictisit de stilul vechi al băii şi vrei să îţi reamenajezi spaţiul? O idee bună ar fi să îţi schimbi cabina de duş cu una modernă. În acest articol, vei găsi informații despre cum să alegi o cabina de duș modernă și cum s-o integrezi în noua ta baie!

De ce o cabina de duș modernă?

Una dintre principalele avantaje ale cabinei de dus moderne este că poți obține un spațiu modern și lucios într-un timp scurt și la un cost redus – fără să fie necesară o renovare generală a băii. Până la urmă, este foarte important ca baia ta să fie spațioasă și relaxantă.

Pe lângă aspectul elegant și înălțător al cabinei de duș moderne, există, de asemenea, avantajul funcționalității sale. Unele cabine de duș moderne sunt dotate cu diferite funcții, cum ar fi mprituri de apă, stropitori de umere, hidromasaj etc., care fac ca dușul tău să fie o adevărată experienta relaxantă.

Cum alegem o cabina de duș modernă?

Atunci când alegi cabina de duș perfectă, trebuie să iei în considerare mai mulți factori, inclusiv forma, dimensiunea, stilul și tehnologia.

Forma

Exisă o gamă variata de forme și modele pentru cabinele de duș moderne, reusind să se încadreaze în spațiul tău. Unii dintre cei mai populare sunt: cabina de duș dreptunghiulară, cabina de duș din colț, cabina de duș rotundă, cabina de duș în L și patrulaterul. Alege forma care se potriveste cel mai bine spațiului tău și necesităților tale.

Atunci cand cabina de dus se instaleaza in coltul baii, sunt potrivite modelele cu doua laturi, cele semirotunde si cele patrate.
In cazul in care cadita de dus este instalata intre trei pereti, ai nevoie de un paravan pentru inchiderea spatiului, iar cabina respectiva se numeste cabina frontala de dus sau paravan de dus.
Daca niciun colt al baii nu este accesibil, cabina de dus moderna poate fi montata doar langa un perete; este recomandat in acest caz sa optezi pentru un model cu trei laturi.

Dimensiunea

Dimensiunea oricărei cabine de duș este importantă – nu trebuie nici prea mare, nici prea mică. Decide în ce latură poate fi poziționată cabina de duș în confort și în concordanță cu spațiul pe care îl ai.

Daca poti, evita amenajarea dusului intr-un spatiu ingust. Ia in calcul si toate accesoriile pe care trebuie sa le montezi la dus si mai ales confortul pe care ti-l ofera un spatiu mai mare.
Totusi, daca spatiul nu iti permite si ai o baie mica, opteaza pentru o cabina de dus walk-in sau pentru una clasica, insa cu pereti din sticla transparenta.

Stilul

Trebuie să iei în considerare stilurile disponibile pentru cabina de duș și să decizi ce se potrivește cel mai bine și arată cel mai bine. Există cabine de duș care sunt mai bogate în detalii, precum sticla care se întrezăreşte la lumină sau cu motive florale gravate. Pe de altă parte, cabinele de duș mai simple se pot potrivi oricărei băi şi sunt mai ieftine.

Tehnologia

Cabinele de duș moderne sunt, de asemenea, dotate cu echipamente moderne. Acestea pot include: lumini integrate, suprafețe de evaporație, jeturi de apă etc. Aceste caracteristici pot face ca experiența de duș să fie mult mai relaxantă și mai plăcută.

Cabina de dus walk in (fara cadita)

Aceste cabine de dus se monteaza direct pe podea, fiind nevoie ca pentru o buna scurgere a apei pardoseala sa fie putin inclinata spre sifon. In functie de zona unde va fi instalata cabina, vei avea nevoie de panouri de sticla ce vor fi montate direct pe podea.

Dusul walk-in este potrivit pentru oricine, lipsa caditei facandu-l usor de folosit inclusiv de catre persoanele cu mobilitate redusa. Un alt avantaj este usurinta cu care se curata si faptul ca ajuta la maximizarea spatiului in baile de mici dimensiuni.

Daca alegi aceasta varianta, asigura-te ca hidroizolarea peretilor si a pardoselii din baie este foarte buna, iar sistemul de scurgere a apei este eficient. De asemenea, este necesara si o solutie antiderapanta pentru prevenirea accidentelor, iar daca alegi sa delimitezi dusul cu un paravan de sticla, aceasta trebuie sa fie securizata si tratata anticalcar.

Integrarea cabinei de duș în baie

Cu toate aceste lucruri în minte, este acum timpul să îți integrezi cabina de duș modernă. Primele lucruri pe care trebuie să le faci sunt să verifici dacă cabina de duș arată bine și ‘se potrivește’ cu baia ta. Înainte de a merge mai departe, trebuie să efectuezi verificări legate de conexiunea la apă și de toate instalaţiile electrice. Odată ce acestea sunt făcute, te poți încredinţa că cabina urmează să fie montată corect și sigur.

Intrebări frecvente

1. E nevoie de o renovare a băii pentru a instala o cabina de duș modernă?

Nu, este posibil să instalezi o cabina de duș modernă fără să fie necesară o renovare.

2. Ca să o integrez în baie, am nevoie de ceva special?

Da, trebuie să verifici dacă cabina de duș arată bine și ‘se potrivește’ cu baia ta, înainte de a merge mai departe. De asemenea, trebuie să verifici dacă cabina se potrivește cu instalaţiile respective.

3. Cât despre întreținere?

Cabinele de duș moderne sunt foarte ușor de întreținut. Acestea pot fi curățate cu soluții de curățare ușoare, precum și cu o lavetă și o cârpă umedă.

Concluzie

Instalarea unei cabine de duș moderne în noua ta baie îţi poate oferi tot confortul modern și luciul pe care îl dorești. Bineînțeles, trebuie să ai în vedere mai multe lucruri atunci când alegi cabina de duș; însă dacă urmezi aceste paşi și investighezi mai în detaliu caracteristicile, garantat că vei avea cea mai plăcută experiență atunci când te duci să te duci în noua ta baie.

Sperăm că acest articol a răspuns tuturor întrebărilor tale despre cabinele de duș moderne! Acum, îţi poţi amenajezi baia exact cum vrei!


Citeste ultimele articole


Care este cea mai buna chiuveta de bucatarie
Amenajeaza-ti baia cu un dus modern
Alege cel mai bun separator hidrocarburi
Avantajele bateriilor de dus cu termostat
Care este cel mai bun filtru pentru apa?
Fosa septica – ghid de amplasare, montaj și întreținere
A fost de ajutor acest articol?
DaNu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart