Publicat pe Lasă un comentariu

Ai nevoie de statie osmoza inversa?

Locuiți în Romania și sunteți în căutarea unui purificator de apă care poate furniza apă curată și proaspătă în casa sau pentru afacerea dvs.. Este posibil să fi întâlnit sisteme de filtrare a apei cu osmoză inversă. Purificatoarele de apă RO sunt foarte populare dintr-un motive întemeiat: sunt extrem de eficiente în a-și face treaba.

Pur și simplu, o mașină de osmoză inversă folosește un concept științific de bază pentru a obține rezultate remarcabile. Și, în plus, o statie osmoza inversa RO se poate potrivi cu ușurință sub chiuvetă, lăsând zonele de lucru libere. 

De ce ai nevoie de statie osmoza inversa? Mai jos aruncăm o privire mai detaliată asupra sistemelor de osmoză inversă, cum funcționează acestea și ce pot face pentru dvs.

Ce este osmoza inversă?

Osmoza este un proces chimic care este prezent în natură și în corpul uman. În timpul osmozei apa se deplasează din zonele de concentrație mare, printr-o membrană semipermeabilă și în zonele de concentrație scăzută. Acesta nu ar fi un proces util pentru purificarea apei, dar osmoza inversă are efectul opus și mișcă apa în cealaltă direcție. Cu alte cuvinte, osmoza inversă este un proces care poate extrage apă curată din apa murdară.

Ai nevoie de statie osmoza inversa

Purificatoare de apă cu osmoză inversă

Unitățile RO folosesc presiunea pentru a inversa osmoza naturală și forteaza moleculele de apă sa treaca printr-o membrană specială, în același timp cu reținerea substanțelor chimice dizolvate nedorite. Amintim aici sodiul, plumbul și a alte impurități.
Osmoza inversă face o treabă foarte bună în această separare și elimină pana la 97% din impuritățile nedorite. Cu toate acestea, filtrul de apă cu osmoză inversă nu este singurul filtru dintr-un sistem RO. Alte filtre oferă tratament înainte și după procesul de osmoză inversă.

Ce face un purificator de apă RO?

Pe lângă utilizarea unui filtru cu osmoză inversă, un sistem RO conține și alte filtre. Acestea care lucrează împreună pentru a lăsa apa potabilă lipsită de contaminanți.
Aceasta apa va avea o claritate impresionanta si un guste aparte.

Apa curata cu statie osmoza inversa - Ai nevoie de statie osmoza inversa
Apa cristalina cu stație osmoza inversa
  • Pre-filtrele – Unele particule mai mari de sedimente și substanțe chimice, cum ar fi clorul, pot deteriora membrana de osmoză inversă. Acestea sunt eliminate din apa potabilă prin pre-filtrare.
  • Filtrul de apă RO – Filtrul de osmoză inversă își poate îndeplini acum sarcina. Forteaza trecerea apei prin membrana semipermeabilă și îndepărtează particulele nedorite.  
  • Post-filtrele – Apa filtrată este suficient de curată pentru a fi băută. Dar nu are întotdeauna un gust grozav sau un aspect strălucitor. Într-o unitate RO, unul din post-filtre folosește cărbune activ pentru a oferi apei filtrate o strălucire finală deosebita. Un alt filtru va realiza o remineralizare pentru a se asigura că apa finala are un gust dulce și proaspăt.
Statii osmoza Aquapur Valrom
Statii osmoza Aquapur Valrom

Care sunt etapele de filtrare la o statie de osmoza inversa?

Stația osmoză este formată din 6 trepte de filtrare, dupa cum urmeaza:

Filtrare mecanică și chimică

Filtru de 10” echipat cu cartuș din cărbune activ bloc
Este obținut din coaja de nucă de cocos.
Acesta reține impuritățile mecanice, substanțele organice și chimice (exemplu: reduce concentrația de clor rezidual liber și a compușilor secundari care apar ca rezultat al clorinării apei):
– Reține particule aflate în suspensie mai mari de 10 μm;
– Reține substanțe organice dizolvate în apă, clor și derivați clorurați, resturi de pesticide;
– Corectează gustul și mirosul (reduce gustul de clor).

Cartus filtrant 10" carbune activ bloc
Cartus filtrant 10″ carbune activ bloc Aquapur Valrom

Nota: La prima utilizare, după montarea unui cartuș nou sau dupa o pauza in utilizare mai mare de 7 zile, lăsați apa să curgă 10 minute și apoi puteți să o utilizați.

Filtrare chimică

Filtru de 10” echipat cu cartuș din cărbune activ granular
Este obținut din coaja de nucă de cocos.
Retine substante organice dizolvate in apa, clor si derivati clorurati, resturi de pesticide, corecteaza gustul si mirosul.

Cartus filtrant 10″ carbune activ granular Aquapur Valrom

Nota: La prima utilizare, după montarea unui cartuș nou sau dupa o pauza in utilizare mai mare de 7 zile, lăsați apa să curgă 10 minute și apoi puteți să o utilizați.

Filtrare mecanică

Filtru de 10” echipat cu cartuș de 1 μm PP expandată
Reține impuritatile mai mari de 1 μm din apa cum ar fi: nisip, namol, rugina sau particule in suspensie.

Cartus filtrant 10 PP expandat 1 micron - Ai nevoie de statie osmoza inversa
Cartus filtrant 10 PP expandat 1 micron Aquapur Valrom

Membrană osmoză inversă

Membrana osmoza inversa 50GPD realizeaza etapa de osmoză inversă propriu zisă în care este reținută orice particulă cu excepția apei.
Filtrarea se produce printr-o membrană de formă multi-tubulară formată din mai multe straturi cu porozitate controlată depuse sub formă de film.
Apa din alimentare curge prin exteriorul tubului, o parte este filtrată și colectată iar restul este evacuată.
Nota: din această cauză nu toată apa din alimentare este colectată sub formă purificată. Randamentul este de cca 30-40% în funcție de presiunea de alimentare. Pentru a funcționa, sistemele de osmoză au nevoie de o presiune de alimentare minimă de circa 3 bari. Dacă aceasta nu este asigurată se va alege un sistem de osmoza cu pompă.

Membrana osmoza inversa 50GPD Aquapur Valrom
Membrana osmoza inversa 50GPD Aquapur Valrom

Corecție finală a gustulului și mirosului apei.

Postcartuș cu cărbune activ
Are in componenta coajă de nucă de cocos,
Este utilizat in sistemul de osmoza inversa pentru a imbunatati mirosul si gustul apei.

Postcartus quick carbune activ Aquapur Valrom
Postcartus quick carbune activ Aquapur Valrom

Nota: La prima utilizare, după montarea unui cartuș nou sau dupa o pauza in utilizare mai mare de 7 zile, lăsați apa să curgă 10 minute și apoi puteți să o utilizați.

(Re)mineralizare

Postcartus quick remineralizare
Deoarece in sistemul de osmoza inversa se obtine apa aproape pura (peste 99.9%) si organismul are nevoie de mineralele precum sodiu, potasiu, calciu, magneziu etc. se foloseste acest cartus care va imbunatati mirosul si gustul apei.
Creeaza o apa cu un PH echilibrat.
Este ultima etapa intr-o statie de osmoza inversa inainte de consum.

Postcartus quick remineralizare Aquapur Valrom
Postcartus quick remineralizare Aquapur Valrom

Nota: La prima utilizare, după montarea unui cartuș nou sau dupa o pauza in utilizare mai mare de 7 zile, lăsați apa să curgă 10 minute și apoi puteți să o utilizați.

Cum funcționează un sistem RO?

Sistemele de filtrare a apei cu osmoză inversă includ un set de filtre, un robinet și un rezervor de stocare. Rezervorul și filtrele se potrivesc perfect sub chiuvetă sau unitate, iar apa filtrată este stocată în rezervor până când aveți nevoie de ea.
Cand vrei sa ai o apa limpede și curata va fi disponibila în casa sau afacerea dumneavoastră la o simpla deschiderea a robinetului ai nevoie de statie osmoza inversa.
Pe măsură ce trece timpul, filtrele dvs. de apă vor trebui înlocuite, dar acest lucru se poate realiza cu ușurință.

Filtrele de apă RO oferă beneficii pentru sănătate?

Apa care este curată și fără contaminanți va fi întotdeauna mai bună pentru corpul tău decât apa care nu a fost filtrată.
Una dintre substanțele chimice pe care sistemele de filtrare cu osmoză inversă le îndepărtează este plumbul, care poate fi extrem de dăunător sănătății umane.
Un sistem RO este, de asemenea, foarte eficient atunci când vine vorba de îndepărtarea anumitor bacterii (de exemplu campylobacter sau Escherichia coli – E. coli), viruși și protozoare (de exemplu, giardia).
Ai nevoie de statie osmoza inversa si atunci cand nu iti doresti sa ai fluor în apa potabilă.

Vom bea mai multa apa


Unul dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale filtrelor de apă cu osmoză inversă este că ne încurajează să bem mai multă apă. Când apa are un gust slab și pare neatractivă, poate fi dificil să convingi familia să bea cei aproximativ 2 litri zilnici necesari pentru a evita deshidratarea.
Aproape sigur veți observa o creștere a cantității de apă pe care familia sau colegii dvs. o beau. Si asta pentru ca este gustoasă si este o apa limpede disponibilă direct de la robinet.

Ai nevoie de statie osmoza inversa

Filtrele de apă RO sunt bune pentru mediu?

În comparație cu alte sisteme de filtrare a apei, filtrele cu osmoză inversă folosesc mai puțină energie, ceea ce este benefic atât pentru facturile la utilitati, cât și pentru mediu.
Cu toate acestea, principalul beneficiu de mediu al instalării unui sistem de purificare a apei este că nu mai trebuie să cumpărați apă îmbuteliată.
Din plastic sau nu, sticlele care conțin apă îmbuteliată vor necesita o anumită prelucrare înainte ca materialele să poată fi folosite din nou. Cu toții am văzut imaginile tulburătoare ale oceanelor noastre acoperite cu plastic.


Apa dintr-un sistem de purificare cu osmoză inversă are un gust deosebit. Arată la fel de bine ca orice apă îmbuteliată și vine direct de la robinet.

Ai nevoie de statie osmoza inversa

Echipa noastră de experți va oferă prețuri competitive pentru o gamă statii de osmoza, dedurizatoare și filtre de apă. Luați legătura astăzi și permiteți-ne să vă răspundem la întrebările despre asigurarea accesului la apă curată, sănătoasă și cu un gust excelent pentru casa sau afacerea dvs.

Te-ai decis sa cumperi acum? Alege stația de osmoza inversa care ți se potrivește

Sistem Aquapur Valrom
Sistem complet filtrare apa Aquapur Valrom
A fost de ajutor acest articol?
DaNu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *